IZMIR'IN EN BÜYÜK KENTSEL DÖNÜSÜM ALANINDA TEMEL ATILDI...

Izmir Büyüksehir Belediyesi'nin yürütecegi, Gaziemir'deki Aktepe-Emrez Kentsel Dönüsüm Projesi'nin birinci etabinin temeli atildi. Birinci etapta, yaklasik 151 milyon liralik bedelle 39 bin metrekare alanda 275 konut ve 15 is yeri yapilacak. Izmir Büyükse

Güncel 25.09.2022 16:45:15 0
IZMIR

Izmir Büyüksehir Belediyesi'nin yürütecegi, Gaziemir'deki Aktepe-Emrez Kentsel Dönüsüm Projesi'nin birinci etabinin temeli atildi. Birinci etapta, yaklasik 151 milyon liralik bedelle 39 bin metrekare alanda 275 konut ve 15 is yeri yapilacak. Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer, "Bu insaat tamamlandiginda vatandaslarimiz, depreme dayanikli ve saglikli konutlara kavusmus olacak. Izmir’de depreme dayanikli, yepyeni bir mahalle daha dogacak" dedi.

Gaziemir Aktepe-Emrez Kentsel Dönüsüm Projesi'nin ilk etabinin temel atma töreni, Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer’in ev sahipliginde bugün yapildi. Törene, CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’nun yani sira Genel Baskan Yardimcisi Seyit Torun, Grup Baskanvekili Engin Altay, Genel Baskan Basdanismani ve Izmir Milletvekili Tuncay Özkan, Izmir Il Baskani Deniz Yücel, PM Üyesi Devrim Baris Çelik, Izmir milletvekilleri, ilçe belediye baskanlari ile çok sayida yurttas katildi.

BASKAN ARDA: 6 YASINDAKI 44 ÇOCUK BIR SINIFTA

Törende konusan Gaziemir Belediye Baskani Halil Arda, mahallenin 15 yildir kentsel dönüsüm bekledigini söyle anlatti:

“Bu mahallede 15 yildir yasananlari bizzat ben yasiyor ve görüyorum. Vatandaslarimiz, 15 yildir kentsel dönüsümle ilgili çok büyük çile yasamaktalar. Bu bulundugumuz araziler Hazine’ye ait olmasina ragmen ve Kentsel Dönüsüm Yasasi’nda Büyüksehir Belediyesi’ne devredilmesi gerekirken maalesef zamaninda devredilmediginden, Büyüksehir Belediyesi’nin hukuksal mücadelesi ile Büyüksehir Belediyesi’ne geçtikten sonra kentsel dönüsüm basliyor. 15 yildir evlerine çivi çakamadilar. 15 yildir dogal gaz kullanamadilar. Aktepe ve Emrez mahallelerimizde sadece bir tane okulumuz var. Su anda 6 yasinda 44 yavrumuz, bir sinifta egitim almaya çalisiyor. Bir çocuga zorlanarak bakan aileler ve ögretmeni düsünün. Bir ögretmen, 44 yavrumuza egitim vermeye çalisiyor. Sikintilari büyük ama bugün çok mutluyum. Kentsel dönüsümümüz basliyor. Burada vatandaslarimizin bir sorunu daha var; tapularindaki Hazine miktar fazlaliklari. Burada yaptigim toplantida devamli dikkat çektim ve iktidar mensuplarinin Hazine miktar fazlaliklariyla ilgili sorunu halletmesi için çagrilar yaptik. Bugüne kadar asla adim atilmadi. Insallah CHP iktidarinda bu sorunu çözmek de bize nasip olacak.”

SOYER: GENÇ BIR IZMIR IÇIN VAR GÜCÜMÜZLE ÇALISIYORUZ

Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer ise sunlari söyledi:

"Bugün, Izmir’in insanca ve dogayla uyumlu dönüsümünde yepyeni bir sayfa daha açiyor, Gaziemir’de dönüsümü baslatiyoruz. Izmir’in yasli yapi stogu, sehrimizin en temel sorunlarindan biri. Bunu çok iyi biliyoruz. Yarim yüzyili asan bir sürede olusmus bu plansizligi düzenlemek ise hiç kolay degil. Biz, bu sorunu çözmek, her Izmirlinin hak ettigi güvenli ve saglikli konutlara kavusmasini saglamak için alti bölgede, 248 hektarlik alanda çalismalarimiza basladik. Gaziemir, Ege Mahallesi, Uzundere, Ballikuyu, Çigli Güzeltepe ve Örnekköy’de Izmir’in dönüsümünü adim adim gerçeklestiriyoruz. Genç bir Izmir insa etmek için var gücümüzle çalisiyoruz. Gaziemir’de, Kentsel Dönüsüm Alani’nin bugün temelini attigimiz birinci etabi, konut ve is yerlerinin bulundugu yedi adet bloktan olusuyor. Yaklasik 151 milyon liralik bedelle, 39 bin metrekare alanda 275 konut ve 15 is yerinin yapilacagi bu insaat tamamlandiginda vatandaslarimiz, depreme dayanikli ve saglikli konutlara kavusmus olacak. Izmir’de depreme dayanikli, yepyeni bir mahalle daha dogacak."

"IZMIR BÜYÜKSEHIR, KENTSEL DÖNÜSÜMÜN SIGORTASIDIR"

Bina yapmanin tek basina yeterli olmayacagini vurgulayan Baskan Soyer, söyle devam etti:

"Kentsel dönüsüme sadece eski binalarin yikilip yerine yenilerin yapilmasi olarak bakamayiz, bakmayiz. Kentsel dönüsüm çalismalarimizda üç temel ilkeyi benimsedik. Birincisi, yerinde dönüsüm. Elbette amacimiz, Izmir’de yasayan herkese daha güvenli ve saglikli evler saglamak.

Fakat biz, ayni zamanda Izmirlilerin dönüsüm sonrasi mahallelerinden kopmasina razi gelmiyoruz. Bu nedenle ikinci ilkemiz, her bir vatandasimizin rizasini almak. Yani yüzde 100 uzlasiyla dönüsüm yapiyoruz. Ve son olarak, tüm bu süreci Izmir Büyüksehir Belediyesi güvencesi ve garantörlügü ile yürütüyoruz. Vatandaslarimiz teker teker tapularini belediyemize teslim ediyor. Biz de tüm süreci açik ve seffaf bir sekilde vatandaslarimizla birlikte yürütüyor ve evlerini insa edip anahtarlarini teslim ediyoruz. Büyüksehir Belediyesi, Izmir’de kentsel dönüsümün sigortasidir. Biz, kentsel dönüsüm yaptigimiz yerlerde evleri yikarken ruhlari incitmiyoruz. Daha iyisini hep birlikte insa ediyoruz. Tüm diger kentsel dönüsüm projelerimizde bunu basardik. Göreceksiniz, burada da ayni basariyi elde edecegiz."

"ELIMIZ KOLUMUZ BAGLI SEYREDEMEZDIK"

Soyer, 30 Ekim depreminden sonra özellikle Bayrakli’da çok sayida yapinin hasar gördügünü animsatti ve söyle konustu:

"Devlet destegi alamayan orta ve az hasarli binalarda yasayan vatandaslarimizdan gücü yetenler, kendi imkânlariyla dönüsüm süreçlerini baslatti. Fakat bu imkâna sahip olmayan vatandaslarimiz, ne yapacagini bilemeden, kaygi ve endise içerisinde kaldi. Fakat biz, kendimizi hiçbir zaman mazeret makami olarak görmedik. Kosullar ne olursa olsun bizim görevimiz, icraat makami olmaktir. Hele hele konu anayasal güvence altinda olan konut ve barinma hakki ise meseleyi elimiz kolumuz bagli seyredemezdik. Birçok alanda uyguladigimiz kooperatifçilik modelini 30 Ekim depreminden sonra zor durumda kalan vatandaslarimiz için devreye aldik. Gördük ki insanlarimiz, güvenebilecegi, sirtini dayayabilecegi bir kamu yönetimi anlayisina susamis. Kooperatifçilik modeliyle vatandaslarimiz kendi binalarinin müteahhidi oldu, biz de Büyüksehir Belediyesi olarak tüm asamalarda onlarin yaninda durduk. Bir araya geldigimizde her seyin üstesinden gelebilecegimizi bir kez daha hep birlikte göstermis olduk. Biz, Türkiye’nin gelecegini hep birlikte, ortak akilla insa edecegimize inaniyoruz. Izmir’in gelecegini insa etmede elini tasin altina koymaktan geri durmayan Is Insanlari Gaziemir Konut Yapi Kooperatifi’ne, belediye sirketimiz Izbeton’a ve bu ugurda alin teri döken tüm çalisma arkadaslarima sükranlarimi sunuyorum. Bu dogrultuda bizlere güç veren, cesaretiyle hepimizi yüreklendiren, Izmir’in ve tüm Türkiye’nin umudunu yeserten Genel Baskan’imiz Sayin Kemal Kiliçdaroglu’na sükranlarimi sunuyorum."


Salı 29.4 ° / 18.3 °
Çarşamba 29.5 ° / 19.7 °
Perşembe 30.7 ° / 19 °