EDIRNE'DE TURSU YAPMAK IÇIN PAZARA GIDEN VATANDAS: "EVE BOS GIDIYORUZ"

Edirne’de vatandaslar, tursu kurmak için semt pazarinda alisverise çikti. Tursuluk satis fiyatlarini çok pahali bulan vatandas Hamdiye Kiziltoprak, “Çikiyoruz pazara, dönüp dönüp bos gidiyoruz eve. Yok, alamiyoruz” dedi. Pazara alisverise gelen Kiymet Yün

Güncel 26.09.2022 18:21:00 0
EDIRNE

Edirne’de vatandaslar, tursu kurmak için semt pazarinda alisverise çikti. Tursuluk satis fiyatlarini çok pahali bulan vatandas Hamdiye Kiziltoprak, “Çikiyoruz pazara, dönüp dönüp bos gidiyoruz eve. Yok, alamiyoruz” dedi. Pazara alisverise gelen Kiymet Yüncü ise, kis ayinin zor geçecegini ifade ederek, “Ama zaten 20-25’ten asagi bir sey yok. Bu sartlarda çok zor, bilmiyorum. Herkes gibi çok zor geçecek. Kendimizi düsünmeyelim sadece. Tek vatandas olarak bana zor geçecek ama herkese de zor geçecek bu sartlarda” dedi.

Kis mevsimin yaklasmasiyla vatandas tursuluk malzemesi almak için pazarin yolunu tuttu. Pazarda tursuluk malzemelerin pahaliligindan sikayet eden vatandaslar, tursu kurmanin bu sene çok zor oldugunu ifade etti.

"EVE BOS GIDIYORUZ"

Hamdiye Kiziltoprak, pazarin çok pahali oldugunu kaydederek, “Çikiyoruz pazara, dönüp dönüp bos gidiyoruz eve. Yok, alamiyoruz. Mecbur kaldik mi, aliyoruz. Fasulye aldik, tursu kuracagiz, yemek yapacagiz. Onu bunu almaya çalisiyorz, çok pahali” dedi.

Ayse Engin, bir bidon tursunu çok pahaliya mal olacagini ifade ederek, “Gerçekten biz ne yapacagiz, bilmiyorum. Gerçekten sasirdik. Tursu kurulacak, insanlar kislik yapacak, neyle yapacak ben de bilmiyorum. Herseye zam geliyor ama bizim emekli maaslarimiza zam gelmiyor. Çok konusulacak sey var da, konusmak istemiyorum. Geçen hafta bir salatalik tursu 20 liraydi bu hafta 30 lira. Lahanasi, biberi, içine konacak havucu, domatesi… Bir bidon tusu ne kadar olur, sence? Bilmiyorum, Allah sonumuzu hayir eylesin” dedi.

"ASGARI ÜCRET YETMIYOR"

Pazarci ise Atakan Alirat, vatandasin pahaliliktan esnafi sorumlu tuttugunu belirterek sunlari söyledi:

"Biz bu isi senelerden beri yapiyoruz. Ilk defa bu pahaliligi gördük. Geçen sene 3 kilosu 10 liraya satilan kornison, bu sene 3 kilo 100 lira. Vatandasimiz hakli olabilir ama biz magdur durumda kaliyoruz. Bizim günahimiz yok ama yapacak bir seyimiz yok. Geçen sene ben arabami Istanbul Meyve halinden 10 bin liraya doldururken simdi 50-60 milyar lira (50-60 bin lira). Bize de yazik günah ama vatandasimiz bizi suçluyor. Acuru 20 liraya satiyoruz. Domates 20, havuç 20 lira. 3-5 liraya satilan havuç 20 lira oldu. Buna bir sey yapalim. Sayin büyüklerimiz, baskanlarimiz. Oylarimiz hep size ama bunlara yardim yapalim. Bunca vatandasimiz ziyan oluyor. Asgari ücret yetmiyor."


Cuma 23.6 ° / 14.7 °
Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °
Pazar 17 ° / 9.7 °