Aile ve Sosyal Hizmetler'den 'Yeni Medya Dili ve Aile Çalistayi' hazirligi

Güncel 26.09.2022 10:37:00 0
Aile ve Sosyal Hizmetler

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi, yeni medyanin aile kavrami üzerindeki etkilerini ele alacak.

ANKARA (IGFA) - Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi, aile, kadin, çocuk, engelli ve yaslilarin yeni medyada temsili, karsilasilan sorunlar, bu sorunlara iliskin olumlu ve yapici çözüm önerilerini ortaya koymak amaciyla ?Yeni Medya Dili ve Aile Çalistayi? düzenleyecek.

Bakanlik, 28 Eylül 2022 tarihinde kamu kurum ve kuruluslarin, akademisyenler, sektör temsilcileri, meslek örgütleri ve sivil toplum kuruluslarinin katilimiyla Istanbul?da ?Yeni Medya ve Aile? temali bir çalistay gerçeklestirecek.

Medyanin aile, kadin, çocuk, engelli ve yaslilar üzerindeki etkileri, yasanan sorunlar ve çözüm önerilerinin degerlendirilmesi; kamu kurum ve kuruluslarin politikalarina, sektör temsilcilerinin çalismalarina yön verilmesi amaciyla yapilacak çalistay, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Derya Yanik?in açilis konusmasi ile baslayacak.

4 ANA TEMA ÇERÇEVESINDE YAPILACAK

Program, aile, kadin, çocuk, engelli-yasli olmak üzere 4 ana tema çerçevesinde ?Yeni Medya Dili Ve Aile?, ?Yeni Medya Dili Ve Çocuk?, Yeni Medya Dili Ve Kadin?, ?Yeni Medya Dili ve Engelli-Yasli? ve ?Paydaslar Arasi Isbirliklerinin Degerlendirilmesi? baslikli odak grup çalismalariyla devam edecek.

Grup çalismalarinda, yeni medyada çocuk, aile, kadin, engelli ve yaslilarin temsiliyetinin nasil ele alindigi, olumlu temsiline yönelik neler yapilabilecegi, siddetle mücadele konusunda toplumsal farkindaligi arttirmaya yönelik nasil bir yol izlenebilecegi, yeni medyada çocuk ve ebeveyn iliskilerinin nasil ele alinacagi, aile mahremiyetine yönelik neler yapilabilecegi gibi konular ele alinacak.

Çalistay sonunda belirlenen 4 ana tema çerçevesinde bir bildiri metni yayimlanacak. Yayin kuruluslarinin, dijital platform sahiplerinin ve bireysel yayincilarin, bu bildiri metninde yer alan esaslara uygun yayin yapmasi önerilecek.

BAKAN YANIK: ?DIJITALLESMENIN VE MEDYANIN ETKILEDIGI ÖNEMLI KURUMLARDAN BIRI DE AILE?

Bakan Derya Yanik, dijitallesmenin ve medyanin etkiledigi önemli kurumlardan birinin de aile oldugunu belirtti. Medyanin aile kurumu üzerindeki etkilerinin anlasilmasi, ailenin bütünlügünün ve refahinin korunmasi, aile üyelerinin bilinçli medya kullanimina iliskin farkindalik kazandirilmasinin Bakanligin önemli misyonlarindan biri oldugunu kaydeden Bakan Yanik, insani gelecege tasiyan, insani o huzurlu limanda tutan bir medya dili insa etmenin son derece önemli oldugunu kaydetti. 


Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °
Çarşamba 29.5 ° / 19.7 °