ANAGOLD MADENCILIK: “SEDAT CEZAYIRLIOGLU VE AVUKATININ IDDIALARI ASILSIZDIR”

Anagold Madencilik Sanayi ve Ticaret A.S., Erzincan’in Iliç ilçesindeki altin madeni ile ilgili tartismalar hakkinda, “Sedat Cezayirlioglu’nun Keban Atatürk, GAP, Karakaya, Sarikamis barajlarina siyanür aktigi iddialari gerçegi yansitmadigi gibi ne ‘Tespi

Ekonomi 27.09.2022 11:08:19 0
ANAGOLD MADENCILIK: “SEDAT CEZAYIRLIOGLU VE AVUKATININ IDDIALARI ASILSIZDIR”

Anagold Madencilik Sanayi ve Ticaret A.S., Erzincan’in Iliç ilçesindeki altin madeni ile ilgili tartismalar hakkinda, “Sedat Cezayirlioglu’nun Keban Atatürk, GAP, Karakaya, Sarikamis barajlarina siyanür aktigi iddialari gerçegi yansitmadigi gibi ne ‘Tespit Raporu’nda ne de resmi herhangi bir raporda yer almamaktadir. Bahsi geçen barajlarin madenimize en yakin olani 3.4 kilometre mesafede oldugunu belirtmek isteriz. Görüldügü üzere Sedat Cezayirlioglu ve avukatinin haberdeki iddialari asilsizdir ve kamuoyunu yanlis bilgilendirmektedir” açiklamasini yapti.

Sedat Cezayirlioglu ve avukatinin açiklamalarinin haberlestirilmesi üzerine Anagold Madencilik Sanayi ve Ticaret A.S. bu gece yazili açiklama yaparak, söz konusu iddialarin dogru olmadigini ifade etti.

Anagold Madencilik’in açiklamasi söyle

“26 Eylül tarihinde ‘Erzincan'da Siyanür Sizintisi Yasanan Altin Madeni Yeniden Faaliyete Geçti: Bu, Türkiye’nin Ölüm Projesi. Lütfen Bunu Durdurun, Yalvariyorum’ basligiyla yayinladiginiz haberde yer alan bilgiler gerçegi yansitmamaktadir.

Haberde Sedat Cezayirlioglu’nun kendisi ve avukati Ismail Hakki Atal’in ‘Tespit Raporu’nu referans göstererek yaptigi açiklamalar tamamen asilsizdir.

Haberde Iliç Asliye Hukuk Mahkemesi’ne sunulan rapordan yapilan alintilardaki bilgiler kamuoyuna yanlis aktarilmaktadir. Haberde açiklamalarina yer verilen Sedat Cezayirlioglu’nun Facebook sayfasinda yayinladigi ve bahsettigi ‘Bilirkisi Tespit Raporu’nda, haberde yer alan bilgiler yer almamaktadir. Cezayirlioglu’nun 4 gün önce (22 Eylül) yayinladigi ‘rapor’da 340 ton siyanürlü solüsyonun aktigina dair herhangi bir tespit yapilmadigi gibi bu konuda hiçbir resmi kurum tarafindan rapor da düzenlenmemistir.

Sirketimiz tarafindan daha önceden yapilan açiklamalarda da belirttigimiz gibi olay neticesinde içerisinde 8 kilogram siyanür bulunan 20 tona yakin seyreltilmis solüsyonu, maden alani içindeki maden ulasim yoluna aktigini ve bunun Tespit Raporu’nda da belirtildigini burada bir kez daha hatirlatmak isteriz. Maden sahamiz içerisinde meydana gelen bu döküntü hemen bilimsel yöntemlerle müdahale edilerek, temizlenmistir. Ayrica aksettirilenin aksine boru patlamasi seklinde bir olay gerçeklesmemis, maden sahasi içerisinde solüsyon (seyreltilmis siyanür) tasiyan 100 mm yani 10 cm çapinda borunun baglanti noktasinda (flansinda) meydana gelen teknik ariza sebebi ile bir döküntü meydana gelmistir.

Sedat Cezayirlioglu’nun haberde yer alan açiklamalarinda siyanürün Sabirli Deresi’ne aktigi iddiasi, referans gösterdigi ‘Tespit Raporu’nda da yalanlaniyor. Olaydaki döküntünün maden sahasi içerisinde kaldigi ‘Tespit Raporu’nda yazmaktadir. Ayrica yine ayni raporda Sedat Cezayirlioglu’nun haberdeki Firat Baraji’na karistigi, Keban Atatürk, GAP, Karakaya, Sarikamis barajlarina siyanür aktigi iddialari gerçegi yansitmadigi gibi ne ‘Tespit Raporu’nda ne de resmi herhangi bir raporda yer almamaktadir. Bahsi geçen barajlarin madenimize en yakin olani 3.4 kilometre mesafede oldugunu belirtmek isteriz.

Görüldügü üzere Sedat Cezayirlioglu ve avukatinin haberdeki iddialari asilsizdir ve kamuoyunu yanlis bilgilendirmektedir.

Kamuoyunun yanlis bilgilendirilmesi, yalan ve yanlis haberin yayilmasinin önüne geçmek topluma karsi en büyük sorumlulugumuzdur.

Saygilarimizla

Anagold Madencilik”


Perşembe 28.8 ° / 18.3 °
Cuma 30.8 ° / 19.8 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °