SELIM TEMURCI: DEVLETIN 52 MILYAR DOLAR EKSIGI VAR. PEKI NE YAPACAK? PARA BASACAK. PARA BASTIKÇA ENFLASYON ARTACAK

Gelecek Partisi Genel Baskan Yardimcisi Selim Temurci, Merkez Bankasi kasasinin 52 milyar dolar ekside oldugunu dile getirerek, "Devletin 52 milyar dolar eksigi var. Peki ne yapacak? Su anda biliyorsunuz bir seçim ekonomisi uygulamasi basladi. Para basaca

Güncel 27.09.2022 17:32:00 0
SELIM TEMURCI: DEVLETIN 52 MILYAR DOLAR EKSIGI VAR. PEKI NE YAPACAK? PARA BASACAK. PARA BASTIKÇA ENFLASYON ARTACAK

Gelecek Partisi Genel Baskan Yardimcisi Selim Temurci, Merkez Bankasi kasasinin 52 milyar dolar ekside oldugunu dile getirerek, "Devletin 52 milyar dolar eksigi var. Peki ne yapacak? Su anda biliyorsunuz bir seçim ekonomisi uygulamasi basladi. Para basacak. Para basip dagitacak. Para bastikça enflasyon artacak. Enflasyon arttikça cebinize giren parayi devlet, görmeden cebinizden çekecek. Türkiye, fakirlestikçe fakirlesecek" dedi.

Selim Temurci, bugün partisinin Yalova Il Baskanligi’nda düzenledigi basin toplantisinda gündeme iliskin degerlendirmelerde bulundu. Gelecek Partisi’nin Cumhurbaskanligi Hükümet Sistemi’nden parlamenter sisteme dönme amacinda oldugunu belirten Temurci, "Bu ülkede kurumlar ortadan kaldirildi. Merkez Bankasi'nin kasasi eksi 52 milyar dolar. Ne demek biliyor musunuz bu? Merkez Bankasi'nin kasasini 1 dolara getirebilmek için önce 52 milyar dolar kasaya koymaniz lazim. Devletin 52 milyar dolar eksigi var. Peki ne yapacak? Su anda biliyorsunuz bir seçim ekonomisi uygulamasi basladi. Para basacak. Para basip dagitacak. Para bastikça enflasyon artacak. Enflasyon arttikça cebinize giren parayi devlet, görmeden cebinizden çekecek. Türkiye, fakirlestikçe fakirlesecek" diye konustu.

"6-7 MILYON INSANA YARDIM EDILIYOR"

Temurci, milletin ‘tebaa’ haline getirildigini, her gittikleri yerde sosyal yardimlarin soruldugunu dile getirdi. Gelecek Partisi’nin insanlara is ve as imkani taahhüt ettigini vurgulayan Temurci, konusmasini söyle sürdürdü:

"El açan bir toplum, tebaa haline gelen bir toplum, demokratik hukuk devletinin asla bir sonucu olamaz. Bugün 6-7 milyon insana yardim ediliyor. Elbette edilsin ama sorulmasi gereken su: Bu toplumu yardima muhtaç edenler 'niçin bu toplumu bu hale getirdik' diye niye sormuyorlar? Açik söyleyeyim. Barinma problemi, sosyal konutlar dahil olmak üzere elbette bunlarla ilgili olarak yasanabilir bir toplumun meydana getirilmesi için Gelecek Partisi ve birlikte siyaset yapmis oldugumuz dostlarimizla Türkiye'nin bütün bu sorunlari çözülecek. El açan bir Türkiye degil, söz söyleyen, korkmadan ‘biz buradayiz’ diyen bir Türkiye olsun istiyoruz. Sorgulanmayan, sorgulamayan bir toplum istiyorlar. Onun için de ülkede egitimin kalitesi yerlerde sürünüyor. Istiyorlar ki bu ülkenin zeki çocuklari bu ülkede kalmasin, diger ülkelere, yurt disina gitsinler. Sorgulamayan, soru sormayan bir gençlik gelsin. Önümüze prompter konulsun, gazetecilerin sordugu sorulari oradan okuyalim. Zaman kalirsa da helikopterle yukaridan dolasip her seyin yolunda gittigini görelim. Mesele çözülmüstür."

"BASIMIZA NE GELDIYSE CUMHURBASKANLIGI HÜKÜMET SISTEMI ILE GELDI"

Bu ülkede basimiza ne geldiyse Cumhurbaskanligi Hükümet Sistemi ile geldi. Kurtulus Savasi'ni yönetmis bir Meclis’in bu ülkede saf disi birakilmasi kabul edilebilir bir sey degil. Onun için milletin seçtiklerinin millete hesap vermesi lazim. TBMM'nin önümüzdeki dönemde millet iradesinin tecelligahi olan bir yere yeniden dönüstürülmesi lazim. Gece yarilari kararnameleri ile hayat karartan Cumhurbaskani kararnamelerinin bitirilmesi gerekiyor. Bize sadece gözlerinin parlakligi ile degil, bize aklinin parlakligi ve diplomalari ile oraya, Hazine ve Maliye'nin basina bu isi en iyi yapacak kisilerin getirilmesi lazim. Bir gün dahi Merkez Bankasi tecrübesi olmayan insanlara Merkez Bankasi'ni teslim etmemek lazim. Akraba kayirmaciligina son vermek lazim."


Çarşamba 23.5 ° / 16.2 °
Perşembe 23.4 ° / 16.3 °
Cuma 23.6 ° / 14.7 °