ÖZGÜR ÖZEL: “ÖMÜRLERI, BUGÜN TERÖRIST OLDUGU ORTAYA ÇIKANLARLA ASNA FISNE GEÇENLERIN BIZE SÖYLEYECEK LAFI YOK”

CHP Grup Baskanvekili Özgür Özel, Mersin'deki polisevine terör saldirisi düzenleyen Dilsah Ercan'in adinin CHP’nin 2012 yilinda hazirladigi 'Tutuklu Gazeteciler Raporu'nda geçmesine iliskin açiklama yapti. Özel, “Ömürleri, bugün terörist oldugu ortaya çik

Güncel 27.09.2022 17:37:00 0
ÖZGÜR ÖZEL: “ÖMÜRLERI, BUGÜN TERÖRIST OLDUGU ORTAYA ÇIKANLARLA ASNA FISNE GEÇENLERIN BIZE SÖYLEYECEK LAFI YOK”

CHP Grup Baskanvekili Özgür Özel, Mersin'deki polisevine terör saldirisi düzenleyen Dilsah Ercan'in adinin CHP’nin 2012 yilinda hazirladigi 'Tutuklu Gazeteciler Raporu'nda geçmesine iliskin açiklama yapti. Özel, “Ömürleri, bugün terörist oldugu ortaya çikanlarla asna fisne geçenlerin bize söyleyecek lafi yok. Mehmet Disli’nin hesabini Hulusi Akar’dan sorma, Zekeriya Öz’ün hesabini Tayyip Erdogan’dan sorma, Akin Öztürk’ün hesabini YAS’taki AK Partililerden sorma; CHP’ye Allah’in cezasi bir katilin hesabini sor. Herkes aklini basina alacak. O kadar bedava degil” dedi.

CHP Grup Baskanvekili Özgür Özel, bugün TBMM’de basin toplantisi düzenledi. Özel, özetle sunlari söyledi:

“BÖLÜCÜ TERÖR ÖRGÜTÜNÜ, PKK’YI KINIYORUZ”

“Mersin’in Mezitli ilçesinde, polisevine yönelen terör saldirisinda hayatini kaybeden bir kardesimiz, bir evladimiz Sedat Gezer’e Allah’tan rahmet diliyoruz. Yarali diger arkadasimizin ve bir vatandasimizin da bir an önce sagliklarina kavusmasini temenni ediyoruz. Bu saldiriyi gerçeklestiren bölücü terör örgütünü, PKK’yi kiniyoruz. Bu ülke teröre, uzun yillardir çok agir bedeller ödüyoruz. Terörle mücadele eden bütün polisimizi, jandarmamizi, silahli kuvvetlerimizi; kayiplarimizi bir kez daha rahmetle aniyoruz, gazilerimize sükranlarimizi, minnetlerimizi sunuyoruz. Bunun son sehidimiz olmasini bir kez daha temenni ediyoruz. Dün aksam olay duyuldugu andan itibaren Mersin Il Baskanligimiz, ilçe baskanlarimiz, Mersin milletvekilimiz, Mersin’deki büyüksehir belediye baskanimiz konuya hassasiyet gösterdiler ve sürekli iletisim halinde olduk. Bu konuda bir üzüntü, büyük bir can sikintisi, büyük bir yas içinde oldugumuzu ifade etmek isteriz.

“CHP’YE HESAP SORMAYA ÇALISAN, IFTIRA ATAN HADSIZLER VAR”

Olay sorusturuldukça, sosyal medyada son derece çirkin bir saldiri altinda CHP. Igrenç bir algi operasyonuna niyetleniyorlar. CHP’nin; 2012 yilinda yapmis oldugu, 2013 yilinda kamuoyu ile paylastigi; o dönem bütün siyasi partilere yolladigimiz, halen daha da referans bir kaynak olarak gösterilen Tutuklu Gazeteciler Raporu’nun bir sayfasindan CHP’ye hesap sormaya çalisan, iftira atan hadsizler var.

Dilsah Ercan’in isminin raporda yazmasi üstüne diyorlar ki, ‘CHP bu kisiye gazeteci dedi.’ Rapor 2012 yili, olusturus seklini hepiniz biliyorsunuz. CHP, adi bilinen tutuklu gazetecileri cezaevinde ziyaret ediyor. Ancak, basin karti olan, gazeteci olarak içeride oldugu bilinen toplam 71 kisiye de mektup yaziyor. Adiniz, soyadiniz, çalistiginiz dergi ve faaliyetiniz, varsa ugradiginiz hak ihlalleri... Toplam 188 gazetecinin ismi var bu raporda. Bunun içinden su anda Meclis’te üç milletvekili var. Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal da geçen dönem bizim milletvekilimizdi, bu raporda. Bu raporda Tuncay Özkan var, Mustafa Balbay var, Hikmet Çiçek var, Yalçin Küçük var… Nedim Sener var, Baris Pehlivan var, Baris Terkoglu var; var oglu var. Savciliklarda soruyorlar ya ‘Göreviniz?’ ‘Gazeteciyim’ diyenlere ve bunu ispat edenlere mektup yazmisiz. ‘Nerede çalistin, ne yaptin, suçun ne’ diye… 2012 yilinda buna gelen cevaplardan bir tanesini, ‘CHP’nin raporunda adi geçen birisi, simdi terörist.’

“ÖMÜRLERI BUGÜN TERÖRIST OLDUGU ORTAYA ÇIKANLARLA GEÇENLERIN BIZE SÖYLEYECEK LAFI YOK”

2012 yilinda Mehmet Baransu’ya ne diyorsunuz? Ey AK Partililer, ey Süleyman Soylu. 2012’de Mehmet Baransu, bas taci bir gazetecinizdi. Bugün Silivri’de müebbet hapis, terörist. Ne diyecegiz, Mehmet Baransu’ya? Ekrem Dumanli, firari terörist. Bas taciydi. Ayirdigi koltuga oturuyordunuz Türkçe Olimpiyatlari’nda. Ey utanmazlar, CHP’ye bunu söyleyecek haddi bulan ve hudutlarini asanlar. Örnegin Zekeriya Öz, o tarihin en itibarli savcisi, bugün terörist. YAS üyesi olarak en yüksek rütbeli darbeci Akin Öztürk, bugün terörist. Mehmet Disli; kardesi yurt disinda Türkiye’yi temsil ediyor, halen daha. Ama Hulusi Akar’in en yakini, 12 sene hiç ayirmiyor yanindan. O gece darbeci, simdi terörist. Sonra Recep Tayyip Erdogan çikacak, ‘Rabbim, milletim beni affetsin.’ Bu pisliklerden, hepsinden kurtulacak. 188 gazeteci ismi içinde adi geçmis, CHP’den 11 yil önceki raporun hesabini soracaksiniz, öyle mi? Terbiyesizligin lüzumu yok, hadsizligin lüzumu yok. 11 yil önceki kisinin, bugün terörist olacagini bileceksin de onunla temas edeceksin, falan. Rezalete bak. Ömürleri bugün terörist oldugu ortaya çikanlarla asna fisne geçenlerin bize söyleyecek lafi yok.

“HERKES AKLINI BASINA ALACAK. O KADAR BEDAVA DEGIL”

Biz gidip de bu adi geçen teröristi; görüsmemis, konusmamiz, bas taci etmemisiz. Sizin gibi biz bunlara rütbe mi taktik? Siz teröristlere rütbe taktiniz, bugün terörist olduklari ortaya çikti. Altina Mercedes mi verdik, siz verdiniz; terörist olduklari ortaya çikti. Biz yanimizda mi tuttuk bunlari, ey Hulusi Akar. Mehmet Disli’nin hesabini Hulusi Akar’dan sorma, Zekeriya Öz’ün hesabini Tayyip Erdogan’dan sorma, Akin Öztürk’ün hesabini YAS’taki AK Partililerden sorma; CHP’ye Allah’in cezasi bir katilin hesabini sor; ‘11 yil önce sayfanizda yer aldi, mektup yazmis.’ ‘Gazeteciyim, içerideyim’ diye. Herkes aklini basina alacak. O kadar bedava degil.

“SÜLEYMAN SOYLU HANI AYAKKABI NUMARASINI BILIYORDU, BÜTÜN TERÖRISTLERIN?”

Ama bir hesap sorulacaksa, suna soracaksiniz. 24 Mayis, tweet atiyor, ‘Baskomutanimiza tekmilimdir, Amanos Daglari’nda bir tane terörist kalmadi’ diyor, Süleyman Soylu. Devam ediyor, 23 Agustos günü karsisinda, ‘Sayin Cumhurbaskanim, Sayin Baskomutanim Amanos Daglari’nda bir tane terörist yoktur.’ Daha iki gün önce, Ortahisar ilçe baskanligi açilisinda; ‘Karadeniz’de yok, Amanoslarda yok.’ Simdi; Amanoslardan sizan terörist, gitmis polis merkezine saldirida bulunmus. Kardesim, temizlemediysen, nasil gelip tekmil veriyorsun. Orada terörist var, Mersin’de terörist var, Amanoslarda terörist var. Sen böyle bir teröriste yok dersen, meydan okuyoruz dersen tam kökünü kazimadiysan, basimiza bu geliyor.

Hani AK Parti? Bu Süleyman Soylu; görevden alip alip alamadiginiz Süleyman Soylu hani ayakkabi numarasini biliyordu, bütün teröristlerin? Hani kafalarini çikaramiyorlardi? Hani Süleyman Soylu, bunlarin burunlarindaki kili takip ediyordu? Nasil oluyor da geliyorlar, evlatlarimizi vuruyorlar?

“BU UTANMAZLARIN BU FIRSATÇILIGINA MIDE BULANIYOR”

Ondan sonra Süleyman’in ‘hiç terörist kalmadi’ demesini görme; sonra isim üzerinden baska algilar yaratmaya çalis. CHP’yi bununla anacak adamin alnini karislariz. Hangi makamda, hangi mevkide olursa olsun. Herkes bu konularda haddini, hududunu, sinirini bilecek. Biz çikip, bir sehit cenazesi üzerinden bunlari söylemezken; tutup da oradan bir algi operasyonu yapmaya çalismayin kardesim. Aklinizi basiniza toplayin. Geçmiste teröristlerle pazarlik yapanlar, masalara oturup kalkanlar, seçim günü mektup yazdiranlar. Bize söyleyecek bir kelime lafiniz yok. Bu utanmazlarin bu firsatçiligina mide bulaniyor.”

“GENÇLER SOSYAL MEDYADAN DUYUYOR”

En geç 9 ay sonra seçimler yapilacak. Bir yandan vaatlerimizi anlatmaya çalisiyoruz, bir yandan devletin kurumlari, ajanslari; medyayi ele geçirmis birilerinin attigi yalanlara karsi toplumu, seçmenleri ve gençleri bilgilendirmeye çalisiyoruz. Recep Tayyip Erdogan, ‘ben istedigim yalani söyleyeyim, Devlet Bey’e de söyleteyim; nasilsa bütün kanallar canli veriyor, onlari canli verenler çok az, benim seçmenimin hiçbirisi bu cevaplari duymaz’ diye yalana sariliyorlar. Hafta sonu, ‘Gençler göreve geldigimizde oy kullanma yasi 30.’ Yalan 21’di. Hiç 30 olmadi Türkiye Cumhuriyeti’nde. 21’di. 18’e Dogru Yol Partisi-CHP koalisyonu indirdi. Kim karsi çikti? Recep Tayyip Erdogan’in partisi karsi çikti. Sadece ret oyunu, Erdogan’in il baskani oldugu Refah Partisi verdi. Bunu bütün gençler duysun. Tayyip Erdogan, suna güvendi; ‘At yalani, sayariz inanani; nasilsa duyamazlar.’

“ALNININ ORTASINA BU HARITAYI YAPISTIRIYORUZ, RECEP TAYYIP ERDOGAN’IN”

Gençler sosyal medyadan duyuyor. ‘Abdülhamit döneminde, gram toprak kaybetmedik.’ Neden? Millet ekonomi, yoksulluk, issizlik konusmasin… Bu iddiaya karsilik, bütün dünyanin kabul ettigi harita burada. Tunus, Sirbistan, Bulgaristan, Romanya, Karadag, Kibris, Girit gitmis. (Haritayi göstererek) Alninin ortasina bu haritayi yapistiriyoruz, Recep Tayyip Erdogan’in.

“SÖNMEKTE OLAN MUM, ÇOK DUMAN ÇIKARIR”

Elazig’da, bizim yaptigimiz grup toplantisindan önce asilan o afisler bir sahiplenen çikmamisti. En sonunda çikti. Devlet Bey sahipleniyor. Diyor ki, ‘O afisleri ‘gakkoslar’ asti.’ Öyle bir sey yok. Elaziglilar, ‘Kusura bakmayin çok utandik.’ ‘Ben AK Partiliyim. Ama bunu  tasvip etmiyorum’ diyen dünya kadar Elazigli var.  Bunlar kim? Cumhur Ittifaki’nin parali trolleri. Eski FETÖ yurdunun birinci katina oturmuslar, oradan çalisma yapiyorlar. Devlet Bey de bunlarin sirtini sivazliyor. Yalan. Ama bir kez daha söylüyoruz. Demirtas’a yapilanin bir hak ihlali oldugunu, hukuksuzluk oldugunu, yattigi her günün de onun mücadelesinde bir nisan oldugunu söyledik. Ama ‘elimle seref madalyasi takacagim’ falan; bu laf ak trollerin, MHP’li trollerin isidir. Bu yalanlari söylemekle iktidarda kalacagini düsünen Devlet Bahçeli’nin de erimeye devam etmesi güzeldir. Sesi çok çikiyor. Öyle; sönmekte olan mum, çok duman çikarir. Sönen atesten çok kara duman çikar. Tükenmekte olan MHP ve AKP herkese kara çalar, bol bol. ‘Karar kesin, aday net’ diyorsun. Olmayacak dedigin kisiyi aday yaptin. Hakaret ettigin kisiye methiye düzüyorsun. Yüzüne tükürdügünle kol kola giriyorsun. Biz; 19 Mayis 1919’da neredeysek, oradayiz.

“EKMEGIN FIYATI YÜZDE 400 ARTMIS, AL SANA ‘ERDOGAN ETKISI”

Nureddin Nebati… ‘Erdogan etkisi diye bir sey var’ demis. Onun üzerine diyorlar ki, Erdogan etkisi nedir? Biz çikardik, Erdogan etkisini. Tek adam rejimi, 24 Haziran 2018’de basladi. 1 milyon 658 bin kisi artmis, issiz sayisi. Al sana Erdogan etkisi. Kisi basina milli gelir, geldiginde 10 bin 694 dolarmis, simdi 9 bin 592 dolar. Al sana Erdogan etkisi. Herkesin cebinden yilda 1100 dolari almis götürmüs, Erdogan etkisi. Türk lirasi yüzde 76 deger kaybetmis. Açlik siniri yüzde 302 artmis, ekmegin fiyati yüzde 400 artmis, ay çiçeginin fiyati bes kat artmis, patlicanin fiyati yedi kat artmis… Benzin fiyati yüzde 225, mazot fiyati yüzde 322… Al sana Erdogan etkisi. Erdogan’i iktidarin basina tüm yetkileri ile getirdikleri günden beri iyiye giden bir sey yok.

“SAYIN BAHÇELI, BU YOLSUZLUK KURUMSAL DEGILSE, BU ADAMA NE YAPACAKSINIZ?”

Devlet Bahçeli, dünyayi söyledi, yine dün. Herkese her hakaret var. Kardesim, sende de bir tane büyüksehir belediyesi var. Manisa. Belediye Baskani, önce firinda yolsuzluk yapti, ceza aldi; kiliç gibi tutuyor onu AK Parti. Yanlis yaparsa boynunun vuracakti, son anda Cumhur Ittifaki’na geldiniz, yoksa çoktan görevden alinmisti. Kati atik aritma tesisini yandasa kurdurdu, sonra baska bir yandasa gidip oraya çöktürdü; normal sartlarda hepsi birden agir cezada yargilanir. Üçüncü mevzumuz: Bir dagin tepesinde bir arsa, o arsaya özel imar degisikligi, turizm belgesi. Mahkemeye basvurduk, meger arsayi aldirdigi kizinin arkadasiymis… Kendi kizina, özel villalik arsa. Buna da sustunuz. En son; Manisa’da Bursa- Izmir yolu. Dedi ki, imar planini degistiriyorum, bes katlari 15 kata çikariyorum. Bu bes kat, kendinin de 15 kata çikiyor. Seytanin aklina gelmez, yesil alani kaydiralim, hepsini tek arsa yapalim… Bunu yaptiginda bir dakika, 4800 metrekarelik insaati, olmus 22 bin 900 metrekare. Toplamda 350 milyon TL’lik 200 tane fazladan daire… Dedi ki herkes yararlaniyor, baktik. 615 parsel, ileride birlesirlerse yararlanabilecek, su anda kapsam disi. Yararlanabilen 83 parsel, 71’i kendinin, 7’si ortaklariyla, yani 78’i… Geriye 5 parça kaliyor, onlar da Manisa Büyüksehir Belediyesi’nin. Sayin Bahçeli, bu yolsuzluk kurumsal degilse, bu adama ne yapacaksiniz? Her gün dünyaya hakaret edenler, bu konuda isitme engelli, görme engelli olmuslar. MHP susuyorsa, Genel Merkez payini mi aliyor. Susanlarin iliskisi mi var? Eger iliskileri yoksa, hangi müfettisi, hangi tarihte yönlendirdiniz? Bütün Manisa biliyor ki, kendi arsalarina imar vermis durumdadir. Ben bunun pesini birakmam.

IKI YIL SONRA SEN IKTIDARDA DEGILSIN: Toplu konut meselesinde, Tayyip Erdogan, 250 bin kisiden 500 bin kisiye çikardi. Sordunuz, ilk çiktiginda; dedim 5 milyon kisi basvurur. Baska çaresi yok insanlarin. 5 milyonun üzerinde basvuru var. 20 kisiden biri alabiliyor, 19’u alamiyor. Tutmus, 2 yil sonra bir daha yapacagim diyor. Ama iki yil sonra sen iktidarda degilsin. 20 kisiden para topluyorlar, bir kisiye ev verecekler, 19’unun parasini seçime kadar kullanacaklar. O bir kisiye de bu akilla giderlerse veremeyecekler. CHP gelince, elinden gelen her seyi yapacak, geçmisten bitmemisleri yapacak, bu sözlerini de tutacak. Evlerin en alasini da teslim edecek.”


Pazartesi 30.9 ° / 17.7 °
Salı 27.5 ° / 16.1 °
Çarşamba 23.5 ° / 16.2 °