Bayat ekmek yemekleri ile israfa 'dur' denilecek

Israfa karsi “Bayat ekmek yemekleri” kampanyasi baslatildi.

Güncel 29.09.2022 17:12:00 0
Bayat ekmek yemekleri ile israfa

ISTANBUL (IGFA) - Her gün 12 milyon ekmek bayatlatilarak çöpe atilirken, her gün 60 milyon lirayi da çöpe atmis oluyoruz.

Sifir Atik ve Geri Dönüsüm Farkindalik Dernegi SAGEF, bu korkunç israfi önlemek için anlamli bir kampanya baslatti.

SAGEF, “Haftada bir ögün bayat ekmek yemegi yiyelim, israfa dur diyelim” sloganiyla bayat ekmeklerle yapilabilecek yüzlerce yemek tarifi hazirladi. 29 Eylül Uluslararasi Gida Kaybi ve Israfi Farkindalik Günü’nde start alan kampanya kapsaminda hazirlanan bayat ekmek yemekleri tarifleri sosyal medya hesaplari üzerinden yayinlanmaya basladi.

SAGEF Baskani Ekrem Altintepe, kampanya dolayisiyla yaptigi açiklamada, Türkiye’nin ve dünyanin en önemli sorunlarindan biri haline gelen israfi önlemede farkindalik olusturmanin ilk adiminin ekmek israfini önlemekten geçtigini belirtti. Altintepe, bunun için dernek olarak “Haftada bir ögün bayat ekmek yemegi yeme” kampanyasi baslattiklarini söyledi.

Altintepe, “Tüm bu anlattiklarimiz bayat bir hikaye gibi gelebilir, ancak gelecek için taze bir fikir. Tek yapmaniz gereken bayat ekmekleri degerlendirme karari almaniz. Haftada bir ögün de olsa bayat ekmek yemegi yiyelim, israfa dur diyelim” dedi.


Çarşamba 29 ° / 17.9 °
Perşembe 28.8 ° / 18.3 °
Cuma 30.8 ° / 19.8 °