Istanbul'da 80 bin çocuk uzay egitimi aldi

Istanbul Eyüpsultan'da uzayi merak eden, problem çözmeyi seven, hayal gücü genis çocuklar ve gençlerin bir araya geldigi Ali Kusçu Uzay Evi’nde okullara yönelik egitimler basladi.

Güncel 29.09.2022 17:06:00 0
Istanbul

ISTANBUL (IGFA) - Eyüpsultan Belediyesi Ali Kusçu Uzay Evi'nde anaokulu, ilkokul ve ortaokul ögrencilerine gezegenler, gök olaylari, astronotlarin yasami, takim yildizlar, Ay’a yolculuk, uzay istasyonu ve roketler konularinda egitimler veriliyor.

Sadece Eyüpsultan’dan degil, Türkiye’nin tüm bölgelerinden basvuruda bulunan okullarin da egitim alabildigi Ali Kusçu Uzay Evi’ne ögrenciler yogun ilgi gösteriyor, ilk dönem egitimleri için tüm randevularin doldugu açiklandi.

Ali Kusçu Uzay Evi'ndeki egitimlerle ilgili konusan Baskan Deniz Köken, "Ilim adami Ali Kusçu’nun ismini gururla yasatiyoruz. Onun çalismalarini, Ali Kusçu Uzay Evimiz ile yeni nesile duyurmaya, gelecegimiz olan çocuklarimizi bilime yönlendirmeye devam edecegiz" dedi.

80 BININ ÜZERINDE ÖGRENCI EGITIM ALDI

Ali Kusçu Uzay Evi'nin egitimleri, kuruldugu günden bu yana hem yüz yüze hem de online egitimlerle 80 binin üzerinde ögrenciye ulasti.

Haftanin dört günü, üç seans olarak gerçeklestirilen egitimlerde ögrencilereözel olarak hazirlanan videolarla konu anlatimi yapiliyor. Video gösteriminin ardindan ise uzay tulumlarini giyen ögrenciler yas gruplarina ve bilgilerine göre çesitli atölye çalismalarina katiliyor.

Egitimlere bireysel olarak gelmek isteyenler için ise Cumartesi günleri 10:00-11:30 saatleri arasinda egitimler düzenleniyor.


Salı 24.5 ° / 12.9 °
Çarşamba 24.6 ° / 13.8 °
Perşembe 25.5 ° / 14.7 °