DOGAL GAZ VE ELEKTRIKTE TARIFE DEGISMEDI

Boru Hatlari ile Petrol Tasima AS'nin (BOTAS) yayimladigi ekim ayina iliskin tarife tablosuna göre; dogal gazda mesken, sanayi ve elektrik üretim amaçli abonelerin tarifesi sabit kaldi. Enerji Piyasasi Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) Resmi Gazete’de yayinlana

Ekonomi 30.09.2022 11:07:19 0
DOGAL GAZ VE ELEKTRIKTE TARIFE DEGISMEDI

Boru Hatlari ile Petrol Tasima AS'nin (BOTAS) yayimladigi ekim ayina iliskin tarife tablosuna göre; dogal gazda mesken, sanayi ve elektrik üretim amaçli abonelerin tarifesi sabit kaldi. Enerji Piyasasi Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) Resmi Gazete’de yayinlanan faaliyet bazli, nihai ve yesil tarife tablolarina göre ise elektrikte de tüm abone gruplarinin 1 Ekim'den itibaren geçerli olan tarifeleri degismedi.

BOTAS, ekim ayina iliskin tarife tablosunu internet sitesinde bugün yayinladi. EPDK’nin faaliyet bazli, nihai ve yesil tarife tablolari ise Resmi Gazete'nin bugünkü sayisinda yayinlandi. Buna göre; elektrik ve dogal gaza ekim ayinda zam yapilmayacak. EPDK ve BOTAS tarafindan yayinlanan veriler söyle:

DOGAL GAZDA TARIFE SABIT KALDI

BOTAS'in konut tüketicileri için gaz dagitim sirketlerine ekimde uygulayacagi satis fiyati sabit kalarak bin metreküp dogal gaz için 4 bin 80 lira oldu. Sanayi abonelerinin tarifesi, birinci kademe için bin metreküp dogal gaz fiyati 7 bin 124 lira, ikinci kademe için ise 15 bin 833 lira olarak belirlendi. Elektrik üretim amaçli tarifede bin metreküp dogal gazin fiyati 20 bin 625 olarak açiklandi.

DOGAL GAZ SATIS FIYATLARINDA GÜNLÜK REFERANS FIYAT BAZ ALINACAK

BOTAS’in internet sitesinde yer alan duyuruda söyle denildi:

“1 Ekim 2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, 2022 yili ekim ayi dogal gaz toptan satis tarifemizde detaylari belirtilen müsteri gruplarinin dogal gaz satis fiyatlarinda, Enerji Piyasalari Isletme AS (EPIAS) tarafindan isletilen Türkiye Organize Toptan Dogal Gaz Satis Piyasasi’nda belirlenen Günlük Referans Fiyat (GRF) baz alinmaya baslanacaktir.

Yeni fiyat mekanizmasi ile ülkemizin enerji merkezi olma hedefi ve vizyonu dogrultusunda dogal gaz kullanicilarina piyasa tabanli, sürdürülebilir ve öngörülebilir bir fiyat yapisi sunulmasi amaçlanmaktadir.”

ELEKTRIK TARIFESINDE DE DEGISIKLIK OLMADI

EPDK da ekim ayinda tarife degisikligi yapmadi. Buna göre; ilk kademede bulunan mesken abonelerinin tarifesinde kilovatsaat basi fiyat 154,5575 kurus, yüksek kademede yer alanlarin tarifesinde ise kilovatsaat basi fiyat 231,0380 kurus oldu. Ilk kademede yer alan ticarethane abonelerinin tarifesinde elektrigin kilovatsaat fiyati 271,1004 kurus, yüksek kademedeki kilovatsaat fiyati da 360,9233 kurus olarak belirlendi.

Alçak gerilim sanayi abonelerinin elektrik tarifesinde kilovatsaat fiyatinin 431,2357 kurus olmasi kararlastirildi. Yesil tarifede kilovatsaat fiyati 405,9469 kurus olarak belirlendi.


Pazar 17 ° / 9.7 °
Pazartesi 17.4 ° / 8.9 °
Salı 19 ° / 9 °