BASKAN AKAN, “VATANDASLAR HAYATI ILAÇLARI BULAMIYOR!”

IYI Parti Yunusemre Ilçe Baskani Tufan Akan, Manisa’da eczaneleri ziyaret etti. Ilaç krizini gündeme getiren Baskan Akan, “Hem sehrimizde, hem de tüm Türkiye’de büyük bir ilaç kitligi yasaniyor. Saglik sistemini en iyi hale getirdik diye övünen hükümet, 2

Güncel 30.09.2022 18:53:08 0
BASKAN AKAN, “VATANDASLAR HAYATI ILAÇLARI BULAMIYOR!”

IYI Parti Yunusemre Ilçe Baskani Tufan Akan, Manisa’da eczaneleri ziyaret etti. Ilaç krizini gündeme getiren Baskan Akan, “Hem sehrimizde, hem de tüm Türkiye’de büyük bir ilaç kitligi yasaniyor. Saglik sistemini en iyi hale getirdik diye övünen hükümet, 20 yilin sonunda vatandasa ilaç yoklugu yasatti” dedi. 

Döviz kurunda yasanan dalgalanmalar, saglik sektörünü de olumsuz etkiledi. 

Ithal ilaçta döviz kurunun karsisinda TL’nin deger kaybetmesiyle birlikte hayati ilaç bulmada sorun yasaniyor. 

“YABANCI FIRMALAR TÜRKIYE’YE ILAÇ GETIRMIYOR”

IYI Parti Yunusemre Ilçe Baskani Tufan Akan, Manisa’da eczaneleri ziyaret etti. Baskan Akan, “Saglik Bakanligi, ithal ilaçta uyguladigi euro kurunu 7,80 TL’lerde tutuyor. Bu kur, piyasanin çok altinda oldugu için yabanci menseili firmalar ilaçlari Türkiye’ye getirmiyor. Insülin, kanser tedavisinde kullanilan ilaçlar, MS, tansiyon gibi hayati ilaçlarin temininde sorun yasaniyor. Vatandaslarimiz, sagliklari için kullanmasi gereken kritik ilaçlari eczanelerde bulamayarak elleri bos geri dönüyor” dedi.

“SAGLIK SISTEMINI 20 YILDA GETIRDIKLERI SON NOKTA ILAÇ EKSIKLIGI!”

IYI Partili Akan son olarak su ifadeleri kullandi, “Ne yazik ki Manisa’da da gezdigimiz eczanelerde, vatandaslarimizin ilaçlarini alamadan döndüklerine sahit olduk. Saglik sistemini en üst noktaya getirdik diyen iktidarin son 20 yilda Türkiye’yi getirdigi nokta, ilaç bulunamamasi oldu. Kendi hirslari ugruna döviz kurunu bu noktaya getiren iktidar, halkin sagligiyla oynuyor. Eczacilarimiz da bu durumdan çok muzdarip. Saglik Bakanligi’nin ilaç krizini bir an önce çözmesi gerekiyor”


Pazartesi 17.4 ° / 8.9 °
Salı 19 ° / 9 °
Çarşamba 23.3 ° / 10.8 °