Haldun Dormen’e ‘Ustalarin Ustasi’ Ödülü

Degisen dünya için yeni bastan tasarlanan MARKA 2022, Türk Tiyatrosu’nun güçlü ismi Haldun Dormen’e ‘Ustalarin Ustasi’ Ödülü verilmesiyle son buldu.

Kültür-Sanat 1.10.2022 15:07:00 0
Haldun Dormen’e  ‘Ustalarin Ustasi’ Ödülü

ISTANBUL (IGFA) - YÜREKLI Konferanslari tarafindan 2000 yilindan bu yana düzenlenen ve son 19 yildir YAPI KREDI WORLD ana sponsorlugunda gerçeklestirilen MARKA Konferansi, 70’inci sanat yilini kutlayan Türk Tiyatrosu’nun duayeni Haldun Dormen’e verilen ‘Ustalarin Ustasi’ ödülüyle sona erdi.

Konferansin 70’inci konusmacisi olarak sahneye, 70’inci sanat yilini kutlayan Türk Tiyatrosu’nun duayen ismi Haldun Dormen çikti. Gelini, gazeteci Ayse Arman’in moderatörlügünde sahne alan 94 yasindaki Dormen, “Gelisime ayak uydurmak için çaba göstermiyorum ama gençlerle çalistigim için ister istemez oluyor. Herkese tavsiye ediyorum” dedi.

Eskiden Frank Sinatra dinledigini, simdi ise Ceza da dinlemeye basladigini belirten Dormen, hayatin kendisini sürekli bir yerden bir yere götürdügünü, ancak her zaman ne istedigini bilerek hareket ettiginin altini çizdi. Dormen, “Tiyatrocu olarak dogdum, gösteri sanatlarinin bir parçasi oldum, hayatimi ona göre düzenledim, öyle basladim böyle de gidiyorum” diye konustu.

Hayati boyunca hayallerinin çogunu gerçeklestirdigini ve istedigi yere geldigini kaydeden Dormen, “Yaslanmaya vaktim yok, tek hayalim insanlara, gençlere yardimci olmak, ölümsüz birisi olup olmadigimi tarih yazacak” ifadelerini kullandi.

REMASTERED KONSEPTI

Oturumun sonunda Dormen’e meslek hayatinda sergiledigi basarilari ve Türk tiyatrosuna yaptigi katkilardan ötürü ‘Ustalarin Ustasi’ ödülü verildi. Ödülü takdim eden Yürekli Yönetim Kurulu Baskani Aysegül Yürekli Sengör, “Benim için çok anlamli bir an, son 21 yildir düzenledigimiz MARKA konferanslarinin en anlamli seansi. Remastered konseptli konferansimizin daha anlamli bir kapanisi olamazdi. MARKA Platformu olarak ödül vermek konusunda çok seçiciyiz, konseptimizle varligimizla çok iyi bütünlesmis bir kisi olursa ödül veriyoruz. Bu yil remaster temamizdan çikisla ‘master of remaster” olarak konumlandiracagimiz, alaninda lider konuma çikmis ve degisen sartlar içinde daima kendini yenileyerek, israrla basarisini korumus bir rol modele ödülü vermek istedik. Bu nedenle Haldun Dormen’e, ‘Ustalarin Ustasi’ ödülünü veriyoruz” diye konustu. Yürekli Sengör daha sonra Dormen’e özel tasarim ödülünü takdim etti.


Pazartesi 30.9 ° / 17.7 °
Salı 27.5 ° / 16.1 °
Çarşamba 23.5 ° / 16.2 °