SPK, 10 KISI HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Sermaye Piyasasi Kurulu (SPK), borsadaki manipülasyon iddialariyla ilgili 10 kisi hakkinda suç duyurusunda bulundugunu açikladi.

Güncel 3.10.2022 11:14:33 0
SPK, 10 KISI HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Sermaye Piyasasi Kurulu (SPK), borsadaki manipülasyon iddialariyla ilgili 10 kisi hakkinda suç duyurusunda bulundugunu açikladi.

SPK’dan bugün yapilan yazili açiklamada, borsadaki manipülasyon iddialariyla ilgili 10 kisi hakkinda Cumhuriyet Bassavciligi’na suç duyurusunda bulunuldugu bildirildi. SPK, suç duyurusunda bulundugu isimlerin, 3 Ekim 2022 tarihinden itibaren 2 yil süreyle borsalarda islem yapmasini yasakladigini duyurdu.

SPK'nin suç duyurusunda bulundugu isimler söyle: Ahmet Can Teoman, Baris Asçioglu, Berke Arpaci, Eda Karayal, Hakan Gençoglu, Mehmet Akdere, Necip Kaan Karayal, Nihal Kilinç, Poyraz Teoman, Tunç Karayal.

SPK’nin açiklamasi söyle:

“Borsa Istanbul AS nezdindeki Vadeli Islem ve Opsiyon Piyasasi’nda yer alan sözlesmelerde gerçeklestirilen islemlerde sorumlulugu bulunan, asagidaki tabloda yer alan sahislar hakkinda 6362 sayili Sermaye Piyasasi Kanunu’nun 107’nci maddesinin birinci fikrasi kapsaminda islem yapilmak üzere, 6362 sayili SPK’nin 115’inci maddesi uyarinca Cumhuriyet Bassavciligi’na suç duyurusunda bulunulmasina karar verilmistir.

Borsa Istanbul AS nezdindeki Vadeli Islem ve Opsiyon Piyasasi’nda yer alan sözlesmelerde gerçeklestirilen islemler nedeniyle 6362 sayili Kanun’un 101/1 maddesi ve V-101.1 sayili Bilgi Suistimali ve Piyasa Dolandiriciligi Incelemelerinde Uygulanacak Tedbirler Tebligi'nin 5/2 ve 6/2 maddeleri uyarinca, asagidaki tabloda bilgilerine yer verilen kisiler hakkinda 03.10.2022 tarihli islemlerden baslamak üzere borsalarda 2 yil süreyle islem yasagi uygulanmasina karar verilmistir.”

6362 sayili Sermaye Piyasasi Kanunu’nun 107. maddesinin birinci fikrasi, sermaye piyasasi araçlarinin fiyatlarina, fiyat degisimlerine, arz ve taleplerine iliskin olarak yanlis veya yaniltici izlenim uyandirmak amaciyla alim veya satim yapanlar hakkinda 3 yildan 5 yila kadar hapis cezasi verilmesini öngörüyor. Ilgili kanun maddesi söyle:

“Sermaye piyasasi araçlarinin fiyatlarina, fiyat degisimlerine, arz ve taleplerine iliskin olarak yanlis veya yaniltici izlenim uyandirmak amaciyla alim veya satim yapanlar, emir verenler, emir iptal edenler, emir degistirenler veya hesap hareketleri gerçeklestirenler, 3 yildan 5 yila kadar hapis ve 5 bin günden 10 bin güne kadar adli para cezasi ile cezalandirilirlar. Ancak, bu suçtan dolayi verilecek olan adli para cezasinin miktari, suçun islenmesi ile elde edilen menfaatten az olamaz.”


Cumartesi 22.8 ° / 12.4 °
Pazar 23.5 ° / 12.9 °
Pazartesi 24.9 ° / 11.7 °