TikTok'tan dezenformasyona karsi #Teyitçiyim kampanyasi

TikTok, platform üzerinden yanlis bilginin yayilmasini önlemek için, haber dogrulama organizasyonu Teyit.org ile süregelen is birligi kapsaminda yeni bir adim daha atti.

Güncel 3.10.2022 11:37:00 0
TikTok

ISTANBUL (IGFA) - Is birligi sayesinde TikTok içerik üreticilerine #Teyitçiyim etiketi altinda yanlis bilgileri çürütebilme ve bilgilerin dogrulugunu teyit edebilme yetenegi kazandirilmasi hedeflendi.

Kampanyayla ilgili içerikler en az 20 milyon izlenme sayisina ulasti.

Kampanyanin bir diger amaci da kullanicilari platformda #Teyitçiyim etiketini kullanarak dogru bilgiyi paylasmaya tesvik eden içeriklerin yayginlasmasi, dolayisiyla dogru bilgiye ulasmanin kolaylastirilmasiydi. Teyit.org ve içerik üreticilerinin destegiyle teyit farkindaliginin artirilmasi amaçlanan kampanyada, kullanicilarin bilgileri nasil teyit edebilecegine dair yönlendirmeler yer aldi.

Teyit edilmesi gereken bilgiler arasinda çarpitilmis veriler, mesajlar ve ses kayitlari, tik tuzaklari, sizdirildigi iddia edilen gizli yazismalar ve kriz anlarinda olay yerinden çekildigi iddiasiyla paylasilan fotograflar yer aliyor. Bu baglamda, topluluk içerisinde paylasilan içeriklerde kaynak teyidinin öneminin vurgulanmasi ve yaniltici bilgilerin yayilmasinin önüne geçilmesi hedeflendi.

#Teyitçiyim kampanyasi, kullanicilarin platformda karsilarina çikan içeriklere karsi kendilerine sormalari gereken sorulara da dikkat çekti.

Dezenformasyonun tespitinin ardindan kisilerin #Teyitçiyim etiketi altinda içerigin çürütmesini yapmasi beklendi.


Cuma 18.2 ° / 9.7 °
Cumartesi 24.1 ° / 11.8 °
Pazar 23.2 ° / 12.8 °