Avrupali ögrenciler Dokuz Eylül'de oryantasyonda

Güncel 4.10.2022 10:33:00 0
Avrupali ögrenciler Dokuz Eylül

Erasmus Plus Degisim Programi Ögrenim Hareketliligi kapsaminda Avrupa’nin çesitli ülkelerinden Dokuz Eylül Üniversitesi'ne (DEÜ) degisim programi ögrencisi olarak gelen 47 ögrenci, DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar’i ziyaret etti.

IZMIR (IGFA) - Türkiye’nin köklü kurumu Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), uluslararasi kent üniversitesi olma hedefi dogrultusunda önemli çalismalarini sürdürüyor.

Erasmus Plus Degisim Programi kapsaminda Avrupa’nin çesitli ülkelerinden Izmir'e gelen 47 ögrenci, 2022-2023 Akademik Yili’nda DEÜ’de egitim görecek.  DEÜ Rektörlük Binasi’nda Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar’i ziyaret eden ögrenciler, yeni egitim-ögretim dönemi için oryantasyon etkinliginde bir araya geldiler.

Ögrencilere verimli bir akademik dönem dileyen Rektör Hotar, DEÜ’de geçirecekleri zamani ülkemizi yakindan tanimak, kalici dostluklar edinmek ve bilimsel çalismalara hiz vermek için degerlendirmelerini tavsiye etti. DEÜ’nün uluslararasilasma hedefleri dogrultusunda, dis dünyayla olan bagini giderek güçlendirdigini aktaran Rektör Hotar, “Yüksekögretimde evrensel standartlari yakalayan üniversitemizin uluslararasi alanda görünürlügünü artirmak için çalismalarimiza hiz kesmeden devam ediyoruz. 387 adet Erasmus anlasma sayimizla, Avrupa Birligi disindaki 80’e yakin ülkeyle gerçeklestirdigimiz akademik is birlikleriyle, teknoloji ve bilgi paylasimini bilim dünyamizin hizmetine sunuyoruz” diye konustu.

Dokuz Eylül Üniversitesi’nin üniversite hayatinin tüm alanlarina yayilan, çok yönlü ve uzun vadeli bir uluslararasilasma stratejisi belirledigini ifade eden Rektör Hotar, uluslararasilasma kapasitesini artirmayan üniversitelerin bilime dayali küresel rekabette geri planda kalacagina inandiklarini söyledi.

Ziyaret sonrasinda ögrenciler, DEÜ Rektörlük Binasi önünde Rektör Hotar ile hatira fotografi çektirdiler.


Salı 24.5 ° / 12.9 °
Çarşamba 24.6 ° / 13.8 °
Perşembe 25.5 ° / 14.7 °