Baskan Yildirim gündemi ve 6'li masayi degerlendirdi

Gelecek Partisi Kurucularindan, Gelecek Partisi Adana Il Baskani Ebubekir Yildirim, Adana Lezzet Festivali basta olmak üzere, yasanan ekonomik buhran, hayvanciligin karsi karsiya oldugu kritik sorunlar, oda ve borsa seçimleri ve yasanan tüm sorunlar bagla

Güncel 4.10.2022 20:50:00 0
Baskan Yildirim gündemi ve 6

Gelecek Partisi Adana Il Baskani Ebubekir Yildirim, kent/ülke ve 6’li masa gündemine dair dikkat çeken açiklamalarda bulundu. 7-8-9 Ekim gerçeklesecek Adana Uluslararasi Lezzet Festivali’ne iliskin konusan Yildirim, sehrin vizyonuna hizmet edecek önemli organizasyonlara gölge düsürecek tartismalardan uzak durulmasi gerekliligini belirtti.
‘FESTIVALE GÖLGE DÜSÜRECEK TARTISMALAR DAHA FAZLA KÖPÜRTÜLMEMELI’
7-8-9 Ekim tarihinde gerçeklesecek 6, Uluslararasi Adana Lezzet Festivali’nin, Adana’nin marka degerine hizmet ettigini belirten Yildirim, festival kapsaminda kentte otellerin simdiden doldugunu, esnafin ise festivalden umutlu oldugunu kaydetti. Yildirim ayrica, “Festivalin Adana’nin tanitimina ve ekonomisine katkisi yadsinamaz, otel yatak kapasitelerinin doldugu ve Adana esnafinin 3 gün boyunca efor sarf edip kazanç elde edecegi gerçekligini düsündügümüzde lezzet festivalini hep beraber desteklemeye devam edecegiz ancak tanitim toplantisinin yapildigi yere dair tartismalarin çok fazla köpürtülmeden, mahiyetini asmamasi gerektiginin de altini çizmemiz gerekir. Içerik ve sonuçlari itibari ile Adana’miza deger katacak bir festivalin tanitim toplantisinin rantabl olmasi yönüyle Istanbul’da yapilmasini çok tartismanin manasi yok diye düsünüyorum. Öncelikli amacimiz her zaman üzüm yemek olmali, bagciyi dövmek degil” diye konustu. 
ODA VE BORSA SEÇIMLERI: SIYASETIN ARKA BAHÇESI OLMADAN…
Yaklasan Oda ve Borsa seçimlerine iliskin önemli bir noktaya isaret etmek istedigini aktaran Yildirim, “Adana Sanayi Odasi ve Adana Ticaret Borsasi Baskanliklarina seçilecek olan baskanlar bu kurumlarin ve bizlerin baskani olacak. Hatirlatmakta fayda var; Sivil Toplum Kuruluslari veya yari Sivil Toplum Kuruluslari hiçbir sekilde siyasetin arka bahçesi olmadan kentin tüm kesimlerine esit mesafede ve Adana’nin menfaatlerini gözeten bir durus sergilemek zorundadir. 
Önümüzdeki hafta Adana Ticaret Odasi seçimleri gerçeklesmis olacak ayni kanaatlerimizi o seçimler için de ifade ediyoruz. Geçmis dönemde yapilmis ‘siyasi arka bahçe refleksine dayali’ hatalar tekrarlanirsa bu kayip Adana’nin kaybi olacak. Bir siyasi partinin temsilcisi gibi yöneticilik yapip, kendinden olmayana ‘öteki’ gibi davranildigi bir temsiliyeti asla kabul etmeyecegiz. Unutmasinlar ki oda ve borsalardaki ticaret erbaplari tüm siyasi görüsten insanlarla temasin söz konusu oldugu kurumlardir burada gösterilecek her ayricalik bir hatadir” dedi. 
BECERIKSIZ PARA POLITIKASI IFLAS ETTI
TÜIK’in yüzde 83,45 olarak, Enflasyon Arastirma Grubu’nun (ENAG) ise yüzde 186,27 olarak açikladigi son enflasyon rakamlarini da gündeme getiren Gelecek Partisi Adana Il Baskani Yildirim, iktidarin liyakati ortadan kaldiran devlet yönetimi anlayisi ile her alanda oldugu gibi para politikasinda da savruldugunu, her gün biraz daha kan kaybettigini dile getirdi. 
“Geçtigimiz gün açiklanan enflasyon, TÜFE-ÜFE oranlarinin ardindan ekonomik analize bile gerek yok” diyen Ebubekir Yildirim, “Buhranin derinligi ortada, beceriksiz para politikasi yönetimi iflas etti. ‘Gözlerimdeki isiltiya bakin, Ortodoks-Heterodoks’ diyen bir Bakan’in yönettigi ülkede bugün insanlar, elektrik, isinma, barinma gibi temel sorunlarla en aci sekilde karsi karsiya kaldi. Açligin kol gezdigi bir ülkede iktidar ise hala rant ekonomisini destekliyor, halka karsi ise ‘küresel kriz’ kartini oynamaya çalisiyor. Oysaki dünyada sadece 8 ülkede enflasyon rakamlari yüzde 50’nin üzerinde bunlardan biri de ne yazik ki Türkiye. Yani krizin küresel degil son derece politik nedenleri oldugu ortada, kriz yönetim krizi, kriz saray krizi, kriz adaletsizlik, liyakatsizlik, hukuksuzluk krizi! Bu halk bu kötü yönetimi hak etmiyor, gençler barinamiyor, beslenemiyor, çocuklar süte, halk ete erisemiyor, bu tablo karsisinda içimiz parçalansa da Gelecek’ten ümidimiz var” seklinde konustu.  
SÜT-PEYNIR-ET VE HAYVAN PIYASASI ALARM VERIYOR!
Hayvancilik sektöründe çok ciddi krizlerin ve sorunlarin kapida oldugunu da dile getiren Gelecek Partili Yildirim, hükümetin ise samimi sekilde el atmasi gerektigini, aksi durumda ilerleyen günlerde yine bir zam draminin gündemimizde olacagini önemle belirtti. 
“Ekonomik sikintilarin belki de en büyügü hayvancilik sektöründe yasaniyor” diye sözlerine baslayan Baskan Yildirim, “Hayvancilik sektörü artan girdi maliyetleri karsisinda adeta nefessiz kalarak çok ciddi bir kriz yasiyor. Arpa, saman, yem, çoban, elektrik, su gibi birçok gider düsünüldügünde üretici zarar ediyor. Arpa fiyatlari 6 buçuk liradan seyrederken, tonaj basi hesaplandiginda 6 bin 500 lirayi buluyor. Ancak bir canli hayvanin kilosu da 45-46 liradan islem görüyor. Hayvan basina birim olarak 1500’er lira zarar meydana gelmis durumda. Tüm bu artan gider maliyetleri karsisinda disi hayvanlar hizla kesime gönderilmeye baslandi. Inekler kesiliyor süt krizleri meydana geliyor daha da gelecek. Süt fiyatlari bugün istenen rakamlarda degil. Konseyin açikladigi rakamin çok üstünde bir piyasa fiyati olusmus durumda. Hem büyükbas hem küçükbasta bir arz krizi var ki bu da Türkiye açisindan felaket. Ilerleyen günlerde hem et krizini hem hayvan krizini hem de süt krizini belirgin sekilde yasayacagiz. Burada yapilmasi gereken ihracat ile iç piyasa arasindaki dengenin saglikli bir sekilde oturtulmasi. Ihracat gümrük vergilerini optimal noktaya getirmek yine atilacak baska bir adim olarak karsimizda duruyor Hükümet samimi olmali ve üreticiyi her noktada desteklemeli zira gida krizi bir toplumda yasanabilecek en agir ve büyük krizlerden biri” diye ifade etti. 
ALTILI MASA: ‘KIM’ DEGIL ‘NASIL’ SORUSU ÖNEMLI
Son olarak 6’li Masa’nin pazar günü Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi’nde bir araya gelmesini degerlendiren Gelecek Partisi Adana Il Baskani Ebubekir Yildirim kamuoyunun israrla ‘adayiniz kim’ sorusunu ise söyle yanitladi: “Esas olanin ‘kim’ sorusu yerine ‘nasil’ sorusunun sorulmasidir. Masanin daha önce önemle kritize ettigi gibi uzlasmaci, özgürlükçü, demokratik degerleri içsellestirmis, milletimizin tamamini kucaklayan, siyasi ahlak ilkelerini benimseyen ve liyakat sahibi bir aday ile yola çikilacaktir ancak burada asil kriter, tek adamliga dayanan Cumhurbaskanligi Hükümet Sistemi ile tek bir kisiye tahsis edilmis sinirsiz haklarin Güçlendirilmis Parlamenter Sisteme geçerken nasil kullanilacagidir. 6’li masanin en can alici tarihsel rolü ‘kim’ sorusundan çok öte ‘nasil’ sorusudur, düzlüge çikisin anayasal, ilkesel ve siyasal metodu masa için çok daha hayati önem tasimakta bunun için saglam adimlar atilmakta diyebiliriz.” 

 


Salı 27 ° / 14.4 °
Çarşamba 29 ° / 17.9 °
Perşembe 28.8 ° / 18.3 °