8 ILDE 11 BÖLGE 'KESIN KORUNACAK HASSAS ALAN' ILAN EDILDI, 4 ILDE ACELE KAMULASTIRMA KARARI ALINDI

Cumhurbaskani karariyla Adana, Antalya, Bitlis, Mus, Istanbul, Izmir, Van ve Agri il sinirlari içinde bulunan 11 bölgedeki dogal sit alanlari, ‘kesin korunacak hassas alan’ ilan edildi. Ankara, Bartin, Giresun ve Gaziantep'te bazi tasinmazlarin acele kamu

Güncel 5.10.2022 11:03:00 0
8 ILDE 11 BÖLGE

Cumhurbaskani karariyla Adana, Antalya, Bitlis, Mus, Istanbul, Izmir, Van ve Agri il sinirlari içinde bulunan 11 bölgedeki dogal sit alanlari, ‘kesin korunacak hassas alan’ ilan edildi. Ankara, Bartin, Giresun ve Gaziantep'te bazi tasinmazlarin acele kamulastirilmasi karari alinirken Sinop'un Duragan ilçesinde de bazi alanlarin orman sinirlari disina çikartilmasi kararlastirildi.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in imzasiyla Resmi Gazete’de bugün yayinlanan kararlarla 8 il sinirinda yer alan 11 bölgedeki muhtelif bölgeler, ‘kesin korunacak hassas alan’ ilan edildi. 4 sehirde ise çesitli alanlar için acele kamulastirma karari alindi.

Bugün yürürlüge giren Cumhurbaskani kararlari söyle:

‘KESIN KORUNACAK HASSAS ALAN’ OLARAK ILAN EDILEN BÖLGELER

"Adana ili, Karaisali ilçesi sinirlari içerisinde bulunan Kapikaya Kanyonu potansiyel dogal sit alaninin koruma statüsünün degerlendirilmesi sonucunda, kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edilmesine karar verilmistir.

Antalya ili, Akseki ve Gündogmus ilçeleri sinirlari içerisinde bulunan Akseki-Gündogmus arasi potansiyel dogal sit alaninin koruma statüsünün degerlendirilmesi sonucunda, kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edilmesine karar verilmistir.

Antalya ili, Dösemealti ilçesi sinirlari içerisinde bulunan Kirkgöz Su Kaynaklari Dogal Sit alaninin koruma statüsünün degerlendirilmesi sonucunda, kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edilmesine karar verilmistir.

Bitlis ili, Güroymak ilçesi ile Mus ili, Hasköy ilçesi sinirlari içerisinde bulunan Iron Sazliklari potansiyel dogal sit alaninin koruma statüsünün degerlendirilmesi sonucunda, kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edilmesine karar verilmistir.

Istanbul ili, Beykoz ilçesi sinirlari içerisinde Bulunan Riva Deresi Batisi Dogal Sit Alani’nin koruma statüsünün degerlendirilmesi sonucunda, kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edilmesine karar verilmistir.

Istanbul ili, Sile ilçesi sinirlari içerisinde bulunan Agva Dogal Sit Alani’nin koruma statüsünün degerlendirilmesi sonucunda, kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edilmesine karar verilmistir.

Izmir ili, Dikili içesi sinirlari içerisinde bulunan Nebiler Selalesi ve Magaralari potansiyel dogal sit alaninin koruma statüsünün degerlendirilmesi sonucunda, kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edilmesine karar verilmistir.

Van ili, Çaldiran ilçesi ile Agri ili, Dogubayazit ilçesi sinirlari içerisinde bulunan Tendürek Dagi Lav Taslari potansiyel dogal sit alaninin koruma statüsünün degerlendirilmesi sonucunda, kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edilmesine karar verilmistir.

Van ili, Muradiye ve Çaldiran ilçeleri sinirlari içerisinde bulunan Pirresit Dagi ve Süphan Gölü potansiyel dogal sit alaninin koruma statüsünün degerlendirilmesi sonucunda, kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edilmesine karar verilmistir.

Van ili, Muradiye ilçesi sinirlari içerisinde bulunan Bendimahi Sazliklari potansiyel dogal sit alaninin koruma statüsünün degerlendirilmesi sonucunda, kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edilmesine karar verilmistir.

ACELE KAMULASTIRMA KARARI VERILEN BÖLGELER

Ankara ili, Mamak ilçesi, Mutlu Mahallesi sinirlari içerisinde bulunan 51045 ada 1 parsel, 51048 ada 1 parsel, 51106 ada 1 parsel numarali, 6306 sayili Afet Riski Altindaki Alanlarin Dönüstürülmesi Hakkinda Kanun kapsamina giren özel mülkiyete konu tasinmazlarin, üzerlerindeki yapilarla birlikte, proje alanindaki imar mevzuatina aykiri, ruhsatsiz, iskânsiz ve afet riski tasiyan, genel asayis ve güvenlik yönünden sakincali yapilarin tasfiye edilerek ulasim ve altyapisi ile birlikte fen ve sanat kurallarina uygun, saglikli ve güvenli yasam alanlarinin olusturulmasi amaciyla Mamak Belediye Baskanligi tarafindan acele kamulastirilmasina, 2942 sayili Kamulastirma Kanunu’nun 27'nci maddesi geregi karar verilmistir.

Bartin ili, Merkez ilçesi, Dallica köyü sinirlari içerisinde bulunan ve ekli harita ile listede sinir ve koordinatlari gösterilen alanda yer alan özel mülkiyete konu tasinmazlarin, bölgede Toplu Konut Idaresi Baskanligi tarafindan yürütülen konut projesine ait imar yolunun açilmasi amaciyla anilan Baskanlik tarafindan acele kamulastirilmasina, 2942 sayili Kamulastirilma Kanunu’nun 27’nci maddesi geregi karar verilmistir.

Giresun-Çaldagi-Inisdibi (Dokap) Yolu projesi kapsaminda bazi tasinmazlarin Karayollari Genel Müdürlügü tarafindan acele kamulastirilmasina iliskin ekli kararin yürürlüge konmasina, 2942 sayili Kamulastirma Kanunu’nun 27’nci maddesi geregi karar verilmistir.

Ekli listede bulunduklari yer ile ada ve parsel numaralari belirtilen tasinmazlarin, Islahiye Organize Sanayi Bölgesi sinirlarinin genisletilmesi amaciyla Islahiye Belediye Baskanligi tarafindan acele kamulastirilmasina 2942 sayili Kamulastirma Kanunu’nun 27’nci maddesi geregi karar verilmistir."

SINOP'UN DURAGAN ILÇESINDE BAZI ALANLAR ORMAN SINIRLARI DISINA ÇIKARTILDI

Öte yandan, Sinop'ta bazi alanlar orman sinirlari disina çikarildi. 6831 sayili Orman Kanunu'nun ek 16'nci maddesi geregince alinan karara göre, orman sinirlari disina çikarilan alanlar, Duragan ilçesine bagli Yeniköy Mahallesi'nde bulunuyor.


Cuma 25.2 ° / 14.4 °
Cumartesi 22.8 ° / 12.4 °
Pazar 23.5 ° / 12.9 °