Avrupa’nin en büyük hackathonu NASA Apps Challenge

Ankara Büyüksehir Belediyesi, uzay uygulamalari alaninda Avrupa’nin en büyük hackathonu NASA Apps Challenge etkinligine ev sahipligi yapti. Bilgi Islem Daire Baskanligi ile Kadin ve Aile Hizmetleri Daire Baskanliginin destekleriyle Kuzey Yildizi TechBridg

Güncel 6.10.2022 07:33:00 0
Avrupa’nin en büyük hackathonu NASA Apps Challenge

ANKARA (IGFA) - Bilisim sektörüne ve genç girisimcilere destek vermeyi sürdüren Ankara Büyüksehir Belediyesi, uzay uygulamalari alaninda Avrupa’nin en büyük yarismasi olan NASA Space Apps Challenge Hackathonu’na ev sahipligi yapti.

600’den fazla yarismacinin katildigi etkinlik Kuzey Yildizi TechBridge Teknoloji Merkezi’nde 48 saat sürdü. Büyüksehir Belediyesi de yarismacilarin ücretsiz ulasim, konaklama ve yemek gibi ihtiyaçlarini karsiladi.

KAZANANLAR KÜRESEL FINALDE YARISACAK

Bilgi Islem Daire Baskanligi ile Kadin ve Aile Hizmetleri Daire Baskanliginin destek verdigi yarismanin kazananlari 48 saatlik bir maratonun sonunda belli oldu.

Yerel jürinin projeleri degerlendirmesinin ardindan ilk üçe kalarak küresel finalde yarisma hakki kazananlar; Takim Tulpare, Takim FL Active ve Takim TT- Sci oldu.

Ilk üçe giren takimlarin gelistirdigi projeler, NASA tarafindan incelenecek.

“MANSUR YAVAS’IN VIZYON VE HEDEFLERI DOGRULTUSUNDA ÇALISIYORUZ”

Uzay uygulamalari alaninda Avrupa’nin en büyük yarismasina ev sahipligi yaptiklarini ifade ederek, etkinlikle ilgili bilgi veren Bilgi Islem Daire Baskani Gökhan Özcan, “Uzay uygulamalari alanindaki Avrupa’nin en büyük yarismasinda ögrenci arkadaslarimizi agirlamaktan büyük gurur duyuyoruz. Ilk açtigimiz teknoloji merkezi olan Kuzey Yildizi TechBridge Teknoloji Merkezi’nde bu etkinlige ev sahipligi yapmamizin sebeplerinden biri de bu. Sayin Baskan’imiz Mansur Yavas’in Ankara’yi teknolojinin baskenti yapma vizyon ve hedefleri dogrultusunda hiz kesmeden çalismalarimiza devam ediyoruz” dedi.

Kadin ve Aile Hizmetleri Daire Baskanligi Aile Yasam Sube Müdürlügü proje ekibinden Hülya Polat Yilmaz da “Gençlerin ve çocuklarin uzay heyecanina ortak olmak istedik. Elimizden geldigi kadariyla çocuklarin bilime, sanata yönelmesi için çalismalarimizi sürdürüyoruz. Katilan herkese çok tesekkür ederiz” diye konustu.

YARISMACILARINDAN ABB’YE TESEKKÜR

48 saat süren maratona katilan yarismacilar ise düsüncelerini su sözlerle dile getirdi:

-Özlem Zehra Tosun: “Geçen sene de katildigim bir yarismaydi ancak ilk kez bu yil yüz yüze katilma firsatim oldu. Çok heyecanliyim. Bir Büyüksehir Belediyesinin böyle bir teknoloji merkezini açmis olmasi çok güzel, tesekkür ederim.”

-Gülfem Bektas: “Burayi daha önce okumustum, çok güzel bir fikir bence. Yenilikçi olmak çok güzel… Yarisma için çok heyecanliyim.”

-Emre Gülaç: “Uludag Üniversitesinden geliyorum. Takim arkadaslarim farkli üniversitelerden geldi. Bizim projemiz Venüs’te 60 gün boyunca kesintisiz elektrik saglayacak bir enerji depolama sistemi yaratmak. Ücretsiz servislerle buraya ulasim sagladik. Çok rahat oldu bizim için. Merkez çok güzel… Yenilikçi bir yer olmus. Ankara Büyüksehir Belediyesine çok tesekkür ederiz.”

-Dilara Yildiz: “Gebze Teknik Üniversitesinden katiliyorum. Ilk kez yüz yüze katildigim bir etkinlik oldu. Bu durum daha heyecanli… Insanlari bu tarz konulara tesvik etmek ve bir belediyenin buna öncü olmasi çok güzel.”

-Eylül Ersoy: “Atmosfer çok güzel, çok begendim. Yüz yüze proje yapiyoruz ve çok verimli geçiyor. Büyüksehir Belediyesine çok tesekkür ederiz.”

-Uygar Yaltin: “Proje hazirlamak için çok güzel bir ortam. Herkes çalisiyor. Bu da beni motive ediyor. Çok tesekkür ederiz.”


Pazartesi 30.9 ° / 17.7 °
Salı 27.5 ° / 16.1 °
Çarşamba 23.5 ° / 16.2 °