Efes Selçuk'tan Iran'a Direnis Destegi: Kadin, Yasam, Özgürlük

Iran'da gözaltinda ugradigi siddet sonucu hayatini kaybeden Mahsa Amini için Efes Selçuk’ta basin açiklamasi düzenlendi.

Güncel 6.10.2022 16:36:00 0
Efes Selçuk

Iran'da gözaltinda ugradigi siddet sonucu hayatini kaybeden Mahsa Amini için Efes Selçuk’ta basin açiklamasi düzenlendi.

Istasyon Meydani’nda Selçuk Kent Konseyi Kadin Meclisi öncülügünde Efes Selçuk Kadin Platformu ve Demokrasi Platformu tarafindan düzenlenen basin açiklamasi etkinligine Efes Selçuk Belediye Baskani Filiz Ceritoglu Sengel, belediye çalisanlari ve Efes Selçuk’ta faaliyet gösteren sivil toplum örgütlerinin üyeleri katildi.  Açiklama metni 13 yildir Efes Selçuk’ta yasayan Iranli Azade Ramazani Tebriz’i tarafindan okundu.

AZADE RAMAZANI TEBRIZ’I: BIZI SUSTURAMAZLAR

“Biz, sadece Türkiye’de yasayan Iranlilar olarak degil, insanlar olarak buradayiz” diyerek sözlerine baslayan Azade Ramazani Tebriz’i okudugu açiklama metninde; “Bütün insanlarin hür dogduguna ve hür yasamasi gerektigini inaniyoruz. Bir halk Iranli kadinlarin tasidigi bayragin altinda, “kadin, yasam, özgürlük…” sloganiyla, mücadele veriyor” dedi. Iranli kadinlarin ataerkil rejime karsi 43 senedir süren mücadelesinden gurur duyduklarini belirten Azade Ramazani Tebriz’i; “Biz, anavatanimizin disinda yasayanlar, cesaretlerini her yerde haykiriyoruz ve haykiracagiz. Interneti kesseler de bizi susturamazlar; Küresel güçler görmemezlikten gelirse bizi yok olmuyoruz. Bizi öldürseler bile, tarihin kazananlari haklari için mücadele verenlerdir; onlar ki “Hak verilmez, alinir!” sözünü, kanlariyla tanimliyor” dedi.

AYSE KAÇER: YALNIZ DEGILSINIZ

Efes Selçuk Kadin Platformu ve Demokrasi Platformu adina konusan Ayse Kaçer; “ Iranli kiz kardesimiz Mahsa Amini’nin katledisine karsi ses çikarmak için buradayiz. Iran’da,  Türkiye’de, dünyanin dört bir yaninda kadinlarin karsilastigi tüm baskilara karsi buradayiz.  Iran’daki molla rejimine ve tüm Türkiye’deki baskici zihniyete sesleniyoruz; kadin yasamdir, özgürlüktür, yakamizdan düsün. Biliyoruz ki, örgütlenen bu siddete karsi tek çözüm sinir tanimayan kadin dayanismasinda ortak kurtulus mücadelemizdir. Iran’da özgürlükleri için direnen kadinlara, onlarla kol kola yürüyen erkeklere selam gönderiyoruz. Yalniz degilsiniz, tüm insanlik yaninizda” dedi. Okunan açiklama metinlerin ardindan katilimcilar “Kadin, Yasam, Özgürlük” sloganlari attilar. 


Perşembe 23.4 ° / 16.3 °
Cuma 23.6 ° / 14.7 °
Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °