Ankara'da Kocasinan rüzgari

Kayseri'nin Kocasinan Belediyesi, Ankara’da gençlere yönelik düzenlenen ve geleneksel hale gelen ‘Tam Bana Göre Gençlik Festivali’nde stant açti. Kocasinan Belediyesi’nin gençlere yönelik yaptigi faaliyetlerinin sergilendigi ve hizmetlerinin anlatildigi s

Kültür-Sanat 7.10.2022 08:45:00 0
Ankara

Mehmet UZEL (KAYSERI IGFA)

Baskent Millet Bahçesinde kurulan ve 5 gün sürecek olan festivalde; Kayseri'nin Kocasinan Belediyesi’nin standini ziyaret edip, bilim ve teknoloji alaninda yapilan çalismalari inceleyen Baskan Ahmet Çolakbayrakdar, bilimsel projelerle fark olusturduklarini belirterek; “Gençlerimize ve çocuklarimiza imkan verilirse neler yapabileceklerine burada sahit olduk” diye konustu. Yapilan her projede çocuklara, gençlere ve kadinlara pozitif ayrimcilik yaptiklarini vurgulayan Baskan Çolakbayrakdar;“Türkiye’nin dört bir yanindan gelen gençlerimiz, standimizda sergilenen çalismalarimizi çok begendi ve oldukça ilgi gösterdi. Yaptigimiz hizmetlerin ne kadar isabetli olduguna bir kez daha sahit olduk. Kocasinan Belediyesi olarak gençlerin daha iyi ve daha güçlü bir alt yapiyla yetismeleri için hizmete sundugumuz tesislerimizle fikir üreten, ufku genis nesillerin yetismesine katki sunuyoruz. Büyüyen, gelisen Türkiye’nin gelecekte daha neler yapabileceginin örneklerini gençlerimiz en güzel sekilde ortaya koyuyor. Bu yil ilkini yaptigimiz Kocasinan Teknoloji Festivalini (KOCAFEST) ile gençlerimizin hayallerini gerçeklestirdik. Büyüyen, gelisen Türkiye’nin gelecekte daha neler yapabileceginin örneklerini gençlerimiz, KOCAFEST’te en güzel sekilde ortaya koydu. Gelecegin teknolojisi olan ve Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan'in da desteklemis oldugu uzay ve havacilik alaninda, gençlerimiz yerli ve milli olarak teknolojik ürünler üretiyor. Bugün gençlerimizin yazilimini kendilerinin yaptigi ve model olarak ürettigi IHA’lar ile robotlar, yarin ülkemizin yerli ve milli üretimine katki saglayacak. Hedefimiz; yerli ve milli sanayinin temelini olusturabilecek mühendis ve bilim adamlari yetistirmek. Gençlerimizin gelecegi için, yarinlari için, huzurlu ve mutlu olmalari için çalismalarimizi artirarak devam edecegiz” ifadelerini kullandi.

Baskan Çolakbayrakdar, yapilan yatirimlarla çocuklari gelecegin Türkiye’sine hazirladiklarini sözlerine ekledi.

Kocasinan Akademi’de egitim gören gençlerin ve egitmenlerin hazirlamis oldugu teknoloji harikasi ürünler, Gençlik Festivali’nde görücüye çikti. Kocasinan Belediyesi Kültür Isleri Müdürü Ibrahim Özcan ve ekibi tarafindan standi ziyaret eden gençlere, yerli IHA üretimi, yerli drone üretimi, gezegenler ve günes sistemi gibi konular hakkinda bilgiler verildi. Standi gezen katilimcilar, özellikle General Emir Gençlik Merkezi’nde bilim ve teknoloji alaninda yapilan ürünlere büyük ilgi gösterdi.

KOCASINAN BELEDIYESI’NIN GENÇLERE YÖNELIK YAPTIGI BAZI HIZMETLER;

Gençlerin hayallerini karsilayacak bir sehir insa edebilme noktasinda yogun gayret sarf eden Kocasinan Belediyesi, milli ve manevi degerlerine bagli daha iyi ve daha donanimli nesiller yetismesi için birçok projeyi hayata geçiriyor.

‘KOCAFEST FESTIVALI’

TEKNOFEST gibi Kocasinan Teknoloji Festivalini (KOCAFEST) düzenleyerek, gençlerin hayalleri gerçeklestiren Kocasinan Belediyesi’nin bilim ve teknoloji alaninda vermis oldugu egitimler sayesinde birbirinden farkli projeler gelistirerek, gelecegin bilim adamlarini ve teknoloji yildizlarini yetismesine katki sunuyor.

ERKILET GENERAL EMIR GENÇLIK MERKEZI’NDE gençlere Model Uçak ve IHA atölyesi, Astronomi ve Uzay Bilimleri Atölyesi, 3D Sanal Gözlük Atölyesi ve Müslüman Bilim Adamlari Atölyesi’nde temel ve uygulamali egitimler veriliyor.  Egitimlerde gençlere, model uçak ve insansiz hava araçlarinin nasil yapilacagi ve simülasyon egitimiyle de nasil uçulacagi ögretiliyor. Gençler ayrica, özel olarak tasarlanan Astronomi ve Uzay Bilimleri atölyesinde gezegenler ve günes sistemi hakkinda ayrintili bir sekilde bilgi sahibi oluyor. Kayserili gençlerin ufkunu açan farkli konsept çalismalarin yer aldigi Gençlik Merkezi’nde, ögrencilere tarih boyunca ülkemizde ve Islam cografyasinda çikan bilim insanlarinin hayatlari ve ortaya çikarmis olduklari çalismalar hakkinda da bilgi aktariliyor.

KOCASINAN AKADEMI ERCIYESEVLER GENÇLIK MERKEZI’NDE ise gençler;  keyifli, eglenceli ve fiziksel gelisimleri açisindan verimli zaman geçiriyor. Gençlik Merkezi’nde gençler, serbest zamanlarinda sinavlara hazirlanarak, kitap okuyarak ve sosyal etkinliklere katilarak daha güzel vakit geçirmektedirler.

KOCASINAN AKADEMI ile egitim, sosyal, kültür ve sanat gibi alanlarda gençlere daha iyi ve daha kaliteli hizmet verilmektedir. Gençlere meslek edindirme, hobi ve sanatsal kurslarla yetenek ve becerilerini gelistirme imkani sunan Kocasinan Akademi, ücretsiz olan bu kurslar sayesinde degisik mesleki beceriler kazaniyor. Kurs sonunda yapilan sinavda basarili olan kursiyerlere Milli Egitim Bakanligi onayli sertifika verilmektedir.

KOCASINAN’IN YILDIZLARI VE KOCASINAN’IN EN’LERI: Gençlerin  kabiliyetlerini, yeteneklerini ve neler yapabileceklerini gün yüzüne çikarmak için Kocasinan’in Yildizlari ve Kocasinan’in En’leri adi altinda okullarda yeteneklerin kesfedildigi çalismalar yürütülmektedir. Egitim ögretim dönemlerinde sürdürülen çalismayla özellikle gençlerin gizli kalmis yeteneklerinin kesfedilmesi noktasinda büyük bir firsat sunuluyor.

 ‘ASIM’IN NESLI ÇANAKKALE’DE: Gençlerin tarih bilincini canli tutmak, vatan ve millet suurunu pekistirmek adina “Asim’in nesli Çanakkale’de” projesini ile okullarinda basarili olan gençleri Çanakkale gezisi ile ödüllendirmektedir.

GÖK GÖZLEM EVI: Tarihi eserlerin korunmasi ve gelecek nesillere aktarilmasi için her türlü gayreti gösteren Kocasinan Belediyesi, yapimi 1241- 1242’li yillara ait olan Hizir Ilyas Köskü diye bilinen tarihi mekani, restore etti. Yakin zamanda Gök Gözlem Evi haline dönüstürülecek olan tarihi yapida gelecegin teknoloji yildizlarini yetistirilmesine katki saglamaya hedefleyen Kocasinan Belediyesi, ayni zamanda astronomi ve uzay bilimi alaninda bilgi donanimi olarak dünya ile rekabet edebilecek düzeyde gençler yetistirmeyi amaçliyor.

SINAN KÜTÜPHASI ile gençlerin daha donanimli olmalarina katki saglayacak tesisler kazandiriyor.

MÜSLÜMAN TÜRK ALIMLERI MÜZESI çalismasiyla da gençler ecdatlarini taniyacak ve nasil bir nesilden geldiklerini ögrenecekler. 

 


Pazartesi 30.9 ° / 17.7 °
Salı 27.5 ° / 16.1 °
Çarşamba 23.5 ° / 16.2 °