KILIÇDAROGLU’NDAN ERDOGAN’A: “SEN KIM, ‘ÖZGÜRLÜKÇÜ ANAYASA’ YAPMAK KIM. SEN YASAKÇISIN, GADDARSIN. ASLA SASIRTMAZSIN”

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, “Bekledigim gibi Erdogan, basörtülü kadinlari rehine olarak elinde tutabilmek için, konuyu alakasiz yerlere tasidin. Samimi degilsin. Zorbasin. Milletimiz görsün istedim ve sen gösterdin. Sen kim, ‘Özgürlükçü Anayasa’

Güncel 7.10.2022 14:06:00 0
KILIÇDAROGLU’NDAN ERDOGAN’A: “SEN KIM, ‘ÖZGÜRLÜKÇÜ ANAYASA’ YAPMAK KIM. SEN YASAKÇISIN, GADDARSIN. ASLA SASIRTMAZSIN”

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, “Bekledigim gibi Erdogan, basörtülü kadinlari rehine olarak elinde tutabilmek için, konuyu alakasiz yerlere tasidin. Samimi degilsin. Zorbasin. Milletimiz görsün istedim ve sen gösterdin. Sen kim, ‘Özgürlükçü Anayasa’ yapmak kim. Sen yasakçisin, sen gaddarsin. Asla sasirtmazsin” dedi.

CHP Lideri Kiliçdaroglu, Çekya dönüsü uçaktaki medya mensuplarina açiklama yapan Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in, “Aile filan hepsi bu isin içinde, öyle bir sey yapiyoruz ki hadi bakalim görelim seni. Biz kimlerin LGBT’ci oldugunu biliyoruz zaten” diye konusmasi üzerine, sosyal medya hesabindan açiklama yapti.

Kemal Kiliçdaroglu’nun sosyal medya hesabindan bugün paylastigi mesaj söyle:

“Bekledigim gibi Erdogan, basörtülü kadinlari rehine olarak elinde tutabilmek için, konuyu alakasiz yerlere tasidin. Samimi degilsin. Zorbasin. Milletimiz görsün istedim ve sen gösterdin. Sen kim, ‘Özgürlükçü Anayasa’ yapmak kim. Sen yasakçisin, sen gaddarsin. Asla sasirtmazsin.

“BURADAN GENÇ MUHAFAZAKÂR KADINLARA SESLENIYORUM”

Buradan genç muhafazakâr kadinlara sesleniyorum: Bu eril Erdogan ve Bahçeli siyasetine ilk seçimde siyasal rehine olmadiginizi göstereceksiniz. Ben de söz veriyorum, iktidarimizin ilk haftasinda hem Istanbul Sözlesmesi'ni hem de bu önerdigimiz kanunu Anayasa'ya da geçirecegim.

“KADINLARIN GIYIMI KUSAMI ERKEKLERIN IKI DUDAGINDAN SONSUZA KADAR KURTULACAK”

‘Özgürlügünü kisitlayacak sekilde kiyafet giymek ya da giymemek gibi temel hak ve özgürlükleri ihlal edecek biçimde kadinlar herhangi bir zorlamaya tabi tutulamaz’ dedik. Teklifimizden görülecegi üzere, kadinlarin giyimi kusami erkeklerin iki dudagindan sonsuza kadar kurtulacak.

“ADALET VE EKONOMI BIRBIRIYLE ÇOK BAGLIDIR. KARDESTIR. BIRBIRININ IKIZIDIR”

Ayrica beni elestirenlere gelecek olursam, tabii ki bekliyordum elestirilerinizi. Ve tabii ki elestirilerin tümü basimin üstündedir. Ancak inancim sudur ki, adalet ve ekonomi birbiriyle çok baglidir. Kardestir. Birbirinin ikizidir. Biri olmadan digeri olmaz.

“DAHA BÜYÜK MESELELER DE VAR VE YÜREKLI BIR SEKILDE ÇÖZÜMLER GETIRECEGIZ”

‘Benimle misiniz’ diye seslendigimde, elbette bu kanun teklifimin sadece baslangiç oldugunu bilerek seslendim. Daha büyük meseleler de var ve yürekli bir sekilde çözümler getirecegiz hepsine. Tekrar ediyorum, yürekli bir sekilde çözecegiz.

“BEN SIYASAL HAYATIMIN SONUNDA, MIRAS OLARAK ARDIMDA BARISIK BIR TÜRKIYE BIRAKACAGIM”

Ben siyasi ikbal düsünecek degilim. Ben siyasal hayatimin sonunda, miras olarak ardimda barisik bir Türkiye birakacagim. Enerjisini dünya ile rekabet için harcayan bir Türkiye birakacagim. Bu riski almak zorundayim. Basarili olur muyum bilmiyorum… Ama deneyecegim.”


Cuma 30.8 ° / 19.8 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °