EGM’DEN “POLIS INTIHARLARI” AÇIKLAMASI: “GEÇEN SENENIN ILK DOKUZ AYINA KIYASLA 69 OLAN INTIHAR SAYISI 44’E DÜSMÜSTÜR”

Emniyet Genel Müdürlügü’nden (EGM), polis intiharlariyla ilgili olarak, “Intiharlarin önüne geçilebilmesi için adimlar atilmakta ve alinan önlemlerin sonuç verdigi görülmektedir. 2021 yilinin 9 aylik döneminde (1 Ocak - 7 Ekim) 69 olan intihar sayisi, per

Güncel 7.10.2022 14:11:00 0
EGM’DEN “POLIS INTIHARLARI” AÇIKLAMASI: “GEÇEN SENENIN ILK DOKUZ AYINA KIYASLA 69 OLAN INTIHAR SAYISI 44’E DÜSMÜSTÜR”

Emniyet Genel Müdürlügü’nden (EGM), polis intiharlariyla ilgili olarak, “Intiharlarin önüne geçilebilmesi için adimlar atilmakta ve alinan önlemlerin sonuç verdigi görülmektedir. 2021 yilinin 9 aylik döneminde (1 Ocak - 7 Ekim) 69 olan intihar sayisi, personel sayisinin artmasina ragmen bu yilin ayni döneminde 44’e düsmüstür” açiklamasi yapildi.

EGM’den polis intiharlariyla ilgili kamuoyunun gündemine gelen iddialara iliskin yazili basin açiklamasi yapildi. EGM’den yapilan açiklama söyle:

“Polis intiharlarina iliskin son dönemde ortaya atilan iddialar üzerine açiklama yapilmasi geregi duyulmustur. Daha önce sayisiz kez açiklama yapmamiza ve verileri kamuoyu ile seffaf bir sekilde paylasmamiza ragmen, Emniyet teskilatindaki intihar oranlarina yönelik dezenformasyon girisimleri devam etmekte ancak bunlar gerçekle bagdasmamaktadir.

ILK DOKUZ AYLIK DÖNEMDE YÜZ BINDE 20 OLAN INTIHAR ORANI, YÜZ BINDE 13’E GERILEMISTIR

Intiharlarin önüne geçilebilmesi için adimlar atilmakta ve alinan önlemlerin sonuç verdigi görülmektedir. 2021 yilinin 9 aylik döneminde (1 Ocak - 7 Ekim) 69 olan intihar sayisi, personel sayisinin artmasina ragmen bu yilin ayni döneminde 44’e düsmüstür. Geçen yilin Ocak-Ekim dönemi ile bu yilin Ocak-Ekim dönemi karsilastirildiginda yüz binde 20 olan intihar orani, yüz binde 13’e gerilemistir.

“2010 YILINDA 105 OLAN PSIKOLOG SAYIMIZ, 2020 VE 2021 YILLARINDA YAPILAN YOGUN ALIMLAR ILE 296’YA ULASMIS”

2016 yilinda (Ocak-Ekim) intihar orani yüz binde 18'dir. Ekonomik, psikolojik ve ailevi nedenlerin öne çiktigi Teskilatimizdaki intihar olaylarinin önlenmesine yönelik yapilan çalismalar araliksiz devam etmekte ve bunlar hayata geçirilmektedir. 2010 yilinda 105 olan psikolog sayimiz, 2020 ve 2021 yillarinda yapilan yogun alimlar ile 296’ya ulasmis, psikolog görüsmelerine agirlik verilmistir. Personelimizin her yil en az bir defa Rehberlik ve Psikolojik Danisma Birimlerinde görevli Psikologlar ile düzenli bireysel görüsmeye katilimi saglanmistir. Yapilan bireysel görüsmelerde risk grubunda olmasi muhtemel personelimizi tespit edebilmek amaciyla 132 psikologa ‘Minnesota Çok Yönlü Kisilik Envanteri (MMPI)’ egitimi verilmistir. ‘Psikolojik Danisma Hatti’ ve ‘Nöbetçi Psikolog’ uygulamasina geçilerek personelimize telefon üzerinden psikolojik destek hizmeti verilmektedir.

“TÜRKIYE POLIS RADYOSU’NDA, TESKILATTA GÖREVLI PSIKOLOGLARIN KATILIMI ILE DÜZENLI OLARAK RUH SAGLIGI KONULARINDA PROGRAMLAR DÜZENLENMEKTEDIR”

Ayrica Türkiye Polis Radyosu’nda, Teskilatta görevli psikologlarin katilimi ile düzenli olarak ruh sagligi konularinda programlar düzenlenmektedir. Emniyet teskilatinda intiharlarin önüne geçilebilmesi amaciyla Motivasyon Artirici Çalismalar da yapilmaktadir. Bu kapsamda; personelimize evlilik yildönümlerinde bir gün izin kullandirilmasi ve Personelimizin yillik izinlerinin tamamini yaz ve kis aylarinda iki dönem halinde kullanarak dinlenmesi saglanmistir. Teskilat personelimize yönelik motivasyonu ve kurumsal aidiyet duygusunu arttirici sosyal etkinlikler (Piknik, yemek, gezi vb.) yapilmaktadir. Tüm sirali amirler, personeli ile ilgilenmesi, moral ve motivasyon artirici çalismalarda bulunmasi, iletisimini güçlü tutmasi konusunda bilgilendirilmektedir. Evlilik, dogum, hastalik ve vefat gibi durumlarda Emniyet personelinin yalniz birakilmayarak gerekli maddi ve manevi destek verilmektedir.

Bilimsel Çalismalara da agirlik verilmektedir. Emniyet personelinin iyilik halinin devamini saglamak ve psikolojik saglamligini arttirmak amaciyla Gazi ve Hacettepe Üniversitelerinin psikoloji, psikolojik rehberlik ve danisma ile psikiyatri bölümlerinden ögretim üyeleri ile bagimsiz bir ‘Bilimsel Danisma Kurulu’ olusturulmustur. Bizleri derinden etkileyen intihar olaylarinin önlenebilmesi için yürüttügümüz çok yönlü çalismalarimizi bundan sonra da hayata geçirecek, mesai arkadaslarimizin yaninda olmaya dün ve bugün oldugu gibi yarin da devam edecegiz.”


Cuma 30.8 ° / 19.8 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °