Marmaris'te müzisyenler Onur Sener için ayaklandi

Ankara’da 2 Ekim’de “bir hiç ugruna öldürülen” Müzik sanatçisi Onur Sener’i anmak ve cinayeti protesto etmek için Marmaris Müzik Emekçileri Dayanisma Dernegi (MEDD) ve Marmaris Sivil Toplum kuruluslari bir araya geldi.

Güncel 7.10.2022 12:19:00 0
Marmaris

Ata SEVGI / Ajans Canka (MUGLA IGFA) - Marmaris Atatürk Meydani’nda MEDD adina açiklama yapan Sanatçi Ali Yokus, “Ölüyoruz!..” sözleriyle basladigi ve Türkiye’de son 20 yildir toplumun her konuda kutuplastirildigina dikkat çekti.

Konusmasinda “Türkiye'de ekonomik, politik,  sosyolojik olarak her gün biraz daha zorlasan yasam kosullari,  güç zehirlenmesi ile simartilan bir güruh, kendinden olmayana duyulan tahammülsüzlük, artik açiktan ifade edilmesinde sakinca görülmeyen nefret söylemi, 20 yildir her konuda kutuplara ayrilmis,  iç dinamikleri hasar görmüs,  ayarlariyla oynanmis toplumsal yapi, paranin tek ortak deger haline geldigi sosyo-ekonomik iliskiler gelinen noktada bir arkadasimizin daha canini aldi" diyen Yokus, meclisten sokaga,  kadinindan erkegine kadar her alanda yozlasmislik, kibir, hakaret  amiyane tabirle magandalik failin iktidar ile iliskisine göre ceza veya cesaret buldugunu öne sürdü.

"Covid olmasak da ölüyoruz!" diyen Yokus, "Ülkenin tamaminda uygulamadan kaldirilan pandemi tedbirleri yasam tarzina açiktan müdahale niyetiyle müzik ve eglence sektöründe saat kisitlamasi olarak devam ediyor. Susturularak Ölüyoruz!  Diger yandan gerici zihniyetin begenmedigi her etkinlik,  her konser,  her festival sudan sebeplerle yasaklaniyor, sanatçilara yapilan tehdit, verilen gözdagi ve cezalar artik en yüksek perdeden dile getiriliyor. Çarsi Pazarda Ölüyoruz! Ekonomik anlamda durum yine vahim: Müzik alet ve ekipmanlarina uygulanan adaletsiz vergi oranlari, sektörün ithal ürünlere bagimli olmasindan kaynakli olarak dövizde yasanan her artis, tavuk-yumurta ikilemi gibi sürekli kurcalanan faiz-enflasyon iliskisi zaten karsiligini alamadigimiz emegimizin insanca yasam kosullarini saglamasini iyice zorlastiriyor" diye konustu.

"Onur Sener'in katilleri yalniz degil,  tek örnek degil" diyen Yokus, "Ülkenin her yaninda her birimiz sik sik bu tür tacizlere, tehditlere, mobbinge maruz kaliyoruz ama ölmedigimiz için haber olamiyoruz. Adaletsiz Ölüyoruz! Onur Sener 'in katillerinin her birine uygulanacak her bir hafifletici sebep,  her bir iyi hal veya tahrik indirimi,  her "bir günlük" infaz indirimi tabutumuza çakilan birer çividir. Siz affettikçe biz ölmeye devam edecegiz" diye konustu.


Pazar 31.5 ° / 19.5 °
Pazartesi 30.9 ° / 17.7 °
Salı 27.5 ° / 16.1 °