Uygur soykirimi Malezya’da anlatildi

Uygur hareketi baskani Rushan Abbas ve Uygur arastirma merkezi müdürü Abdulhakim Idiris 3 Ekim Malezya Ziyareti baslatarak, önce Malezya parlamentosunda 20 ‘den fazla milletvekilini ziyaret ederek, Çin hükümetinin Dogu Türkistan’da uygur ve diger Türk soy

Güncel 7.10.2022 16:02:00 0
Uygur soykirimi Malezya’da anlatildi

Uygur hareketi baskani Rushan Abbas ve Uygur arastirma merkezi müdürü Abdulhakim Idiris 3 Ekim Malezya Ziyareti baslatarak, önce Malezya parlamentosunda 20 ‘den fazla milletvekilini ziyaret ederek, Çin hükümetinin Dogu Türkistan’da uygur ve diger Türk soylu halklara yaptigi soykirim, tecrit ,mescitleri yikarak yok etme, ibadet özgürlüklerini elinden alma ve Uygurlarin zorla çalistirilmasi gibi bir çok konuda bilgi verdi . Malezya hükümeti ve parlamentosundan BM Islam isbirligi örgütü gibi örgütlerden Dogu Türkistan’da devam eden soykirimin durdurulmasi hususunda kendisine düsen vazifenin yapilmasi istendi .

Malezya Parlamentosu Baskan yardimcisi Haci Muhid Rashid bin Hasanun kabul görüsmesinde, Malezya parlamentosu Uygurlari destekleyeceginin sözü alindi. Ayrica Rushan Abbas ve Abdulhakim idris Malezya’daki çok sayida STK temsilcileri, kadin örgütleri ,dini cemaat liderleri ve ögrencilerle görüserek Dogu Türkistan’da devam eden Uygur soykirimi hakkinda detayli bilgi verdi ve Malezya hükümetinden Çin’e Uygur soykirimi hakkinda baski yapilmasi talep edildi. Bir hafta devam eden çalisma ziyaret sirasinda, Kuala Lumpur’da hizmet ziyaretine gelen Islam Isbirligi Teskilati insan haklari Mülteci komisyonu baskani Haci Ali Açikgül ile görüstü. Çin hükümetinin Uygurlara yaptigi soykirimi durdurmasi konusunda destek vereceginin sözü alindi. Bundan baska Kuala Lumpur’da bulunan Islam devletleri büyükelçileri ile görüsüp, Uygur soykirimi ve Uygur davasinda gelinen son durum aktarildi.


Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °
Pazar 31.5 ° / 19.5 °