Havalar soguyunca SPA'ya ilgi artti

Havalarin sogumasiyla SPA merkezlerine ilgi artti. Agrilari rahatlatan, kan dolasimini hizlandiran, cildi güzellestiren ve eklem rahatsizliklarini gideren SPA uygulamariyla kisa zinde bir baslangiç yapmak mümkün. Bu konuda Türkiye'de birçok seçenek buluns

Yaşam 8.10.2022 08:00:00 0
Havalar soguyunca SPA

ISTANBUL ( IGFA) - SPA merkezlerinin yil boyu misafirlerini agirladigini aktaran  Sanitas SPA Kurucu Ortagi Dr. Sebnem Akman Balta "Agrilari rahatlatan, kan dolasimini hizlandiran, cildi güzellestiren ve eklem rahatsizliklarini gideren SPA'nin faydalari saymakla bitmiyor. Dört mevsim misafirlerimizi agirliyoruz. Ancak havalarin sogumasiyla SPA merkezlerine ilgi daha da artiyor" dedi. 

Her yere güvenmeyin

Pandemide sagliga gösterilen özen arttikça SPA merkezlerinin sayisinin da yükseldigini kaydeden Balta, bu nedenle SPA seçiminin çok önemli olduguna dikkat çekti.

Balta, dikkat edilmesi gerekenleri su sekilde siraladi:

- Bazi merkezler birkaç uzak dogulu çalisan getirerek masaj hizmeti verdiklerini belirtiyorlar. Öncelikle çalisanlar minimum 608 saatlik sertifikaya sahip olmasi gerekiyor. Yurt disindan geliyorsa diplomasi olmasi lazim. 

- Çalisanlar hizmetler konusunda donanimli olmali. Öyle ki bazi merkezler, gelen tüm müsterilerine farkli masaj türleri siralamalarina ragmen ayni masajlari yapiyorlar. Halbuki her masajin birçok farkli detayi var. 

- SPA isletmelerinde operasyonel bilgi ve tüm kalite standartlarinin olusturulmasi çok önemlidir. Ben yüksek lisans tezimi SPA ergonomisi üzerine yaptim. Ergonomide, personelin bir mekânda fazla egimi, durus bozuklugu yasamasina sebep olur, bu da masaj kalitesini düsürür. Terapist bir gün içinde üç masajdan sonra yorulur, verimliligi azalir, hatta sakatlanmasina ve is kazalarina neden olabilir.

- SPA hizmetleri öncesinde müsterinin rahatsizliklarinin ögrenilmeli. Kisinin bir hastaligi var mi, verilen hizmet sonrasinda bir soruna neden olabilir mi diye hastayla konusulmali. Aksi takdirde isinin uzmani olmayan kisilerden alinan hizmetler sonucunda verdiginiz paranin karsiligini alamadiginiz gibi rahatlamak isterken agri sahibi bile olabilirsiniz. Kalite standartlarinin uygulanmadigi merkezlerde kisilerin sakatlanmasi gibi istenmeyen sonuçlar ve is kazalari riski vardir.  

- Evde alinan bakimlar da güvenilir SPA merkezleri ve terapistler üzerinden yapilmali. Aldiginiz hizmetlerin, devlete de katki saglayacagindan emin olmalisiniz. Hem terapistin uzmanligina hem de arkasinda bir kurumsal sirket olduguna güvenerek evde bakim alinmalidir.


Çarşamba 29 ° / 17.9 °
Perşembe 28.8 ° / 18.3 °
Cuma 30.8 ° / 19.8 °