Dijital dönüsüme bütünsel bakis

MechSoft'un düzenledigi “Digital Experience Summit 22” etkinligi, bilisim teknolojileri profesyonellerine ev sahipligi yapti. Sektörün deneyimli isimlerinin konusmaci ve panelist olarak katildiklari etkinlikte dijital dönüsümün farkli yönleri ele alindi.

Güncel 8.10.2022 09:00:00 0
Dijital dönüsüme bütünsel bakis

ISTANBUL (IGFA) - Kuruldugu 2008 yilindan bu yana, is ortaklarinin dijital dönüsüm süreçlerine rehberlik eden MechSoft, önceki yillarda düzenledigi “Akilli Bilgi Yönetimi Konferansi” serisine bu yil “Digital Experience Summit’22” isimli etkinlikle devam etti. 6 Ekim Persembe günü Istanbul Marriott Hotel Asia’da gerçeklesen etkinlikte sektör profesyonelleri bir araya geldiler. 

Açilis konusmasini MechSoft CEO’su Gökhan Erdogdu’nun gerçeklestirdigi etkinlikte öncelikle dijital dönüsüm süreçlerinde verimliligini artirmak isteyen firmalarin yasadigi temel problemler ele alindi. Erdogdu konusmasinda iç ve dis müsteri odagindaki çözümleri aktararak, müsteri deneyiminin aslinda “tüm müsteri seyahatindeki deneyim”i ifade ettigini vurguladi. 

Gökhan Erdogdu’nun sunumunun ardindan söz alan Great Place to Work Türkiye CEO’su Eyüp Toprak, “Dijitallesen Dünyada Insani Degerleri Yitirmek” konusuna degindi. Toprak, giderek dijitallesen dünyada degisen insan davranislarini ve beklentilerini aktardi. Kurum kültürünün önemine de deginen Toprak, çalisana deger vermenin ana unsur oldugunun altini çizdi.   

Eyüp Toprak’in ardindan sahneye çikan Entek Elektrik Kidemli Is Çözümleri ve Süreç Yöneticisi  Ömer Yatkin gerçeklestirdigi sunumda; Entek’in stratejileri, dijital dönüsüm çalismalari ve yol haritalari ile farkindalik faaliyetleri hakkinda bilgiler aktardi. “Covid Gölgesinde Dijitallesme” konusuna da deginen Yatkin, pandeminin sektörde yarattigi degisime dikkat çekti. 

 

Ömer Yatkin’in ardindan söz alan Alarko Holding Insan ve Organizasyon Grup Baskani Pinar Yamaner ise gerçeklestirdigi sunumda dijital dönüsümün yeni bir insan profili yarattigina degindi. Yamaner, teknolojinin gelismesine paralel olarak yakin zamanda, simdiye dek var olmayan IK meslek ve unvanlarinin ortaya çikacagini da vurguladi. Pinar Yamaner ayrica “Dijital Olgunluk” kavraminin da altini çizdi. 

Sunumlarin ardindan etkinlik, büyük ilgi gören panellerle devam etti. Moderatörlügünü Kuzey Ege Otoyolu Bilgi Teknolojileri Müdürü Çagatay Sözer’in üstlendigi panelde dijital dönüsümün yol haritalari belirlenirken “Yeni normallesme firsat mi kaçis mi?” konusu da ele alindi. Panelistler; Hannover Fairs Turkiye IT Dijitallesme ve Veri Yönetimi Direktörü Cihan Keser, Roketsan Kurumsal Çözümler Müdürü Özge Altok ve Koç Holding Analiz ve Süreç Birim Yöneticisi Eylem Arsal Erden’in katilimlariyla zenginlesen panelde dijital dönüsüm süreçlerine tüm çalisanlari dahil etmek ve bu kültürü yaymak konularinda da fikir alisverisinde bulunuldu. 

Etkinlik kapsaminda gerçeklesen ikinci panelin moderatörlügünü ise Kalyon Holding CIO’su Oguzhan Yildiz üstlendi. Eczacibasi - Monrol Nükleer Ürünler Bilgi Teknolojileri Yöneticisi  Fahrettin Önal, Ipragaz IT Direktörü ve Inovasyon Lideri Yaman Acar ve Maysan Mando Bilgi Teknolojileri Müdürü Serdar Sencan’in  panelist olarak katildiklari panelde “insan odaginda dijital dönüsüm”, “inovasyon” ve “dijitallesme süreçlerinin tek yerden yönetilmesi” gibi konulara deginildi.          

“En Iyi Projeler Ödüllendirildi”  

MechSoft tarafindan düzenlenen ve sektörün nabzini tutan Digital Experience Summit’22 etkinliginde bu yil bir ilk gerçeklesti. MechSoft yöneticileri, belli kriterlerle yapilan degerlendirmeler sonucu belirlenen en basarili proje ödüllerinin sahiplerine plaketlerini takdim ettiler. 

Ödül töreninde sirasiyla; Eureko Sigorta - En Büyük Dijital Arsiv Projesi, Zorlu Holding- En Iyi Sözlesme Yönetimi Projesi, Kiraça Holding – En Iyi QMS Projesi, Entek – En Iyi e-Dönüsüm Projesi,  Petrol Ofisi – En Iyi Dijital Dönüsüm Projesi, Alarko Holding – En Iyi Dijital IK Projesi, Eczacibasi – En Iyi Dijital Müsteri Deneyimi Projesi, Kalyon Insaat – En Iyi Yardim Masasi ve Proje Yönetimi, Ford Otosan – En Yüksek Katilimci Sayisina Sahip Proje, Dogus Insaat – En Iyi DCC Projesi ve Opet – En Kapsamli Entegrasyon Projesi ödüllerinin sahibi oldular.  

Ödül töreninin ardindan katilimcilar, dijital dönüsümün farkli alanlarindaki çözümlerin paylasildigi ve deneyimlerin aktarildigi workshoplara katildilar. “ECM Platformunda Sözlesme Yasam Döngüsü”, “M-QMS ile Yeni Nesil Kalite Yönetimi”, “Satis ve Pazarlamanin Aski”, “Entegre Yardim Masasi ve Proje Yönetimi”, “Dijital Dünyada E-Dönüsüm Farkindaligi” ve “All-in-One Digital HR Yönetimi” baslikli workshoplar yogun ilgi gördü. 

 


Cuma 30.8 ° / 19.8 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °