EPDK, ELEKTRIK PIYASASINDA 5 SIRKETE ÜRETIM, 9 SIRKETE TEDARIK LISANSI VERDI

Enerji Piyasasi Düzenleme Kurumu’nca (EPDK) elektrik piyasasinda 5 sirkete üretim, 9 sirkete tedarik lisansi verilirken; 6 sirketin de üretim lisansi sona erdirildi. Öte yandan, diger bir EPDK karariyla da petrol piyasasinda dagitici ve bayi marji paylasi

Ekonomi 8.10.2022 13:59:30 0
EPDK, ELEKTRIK PIYASASINDA 5 SIRKETE ÜRETIM, 9 SIRKETE TEDARIK LISANSI VERDI

Enerji Piyasasi Düzenleme Kurumu’nca (EPDK) elektrik piyasasinda 5 sirkete üretim, 9 sirkete tedarik lisansi verilirken; 6 sirketin de üretim lisansi sona erdirildi. Öte yandan, diger bir EPDK karariyla da petrol piyasasinda dagitici ve bayi marji paylasiminda degisiklik yapildi.

EPDK'nin üretim, tedarik için verdigi lisanslar ile üretimin iptaline dair verdigi kararlar Resmi Gazete'de yayinlandi. Buna göre; elektrik piyasasinda 5 sirkete üretim lisansi, 9 sirkete tedarik lisansi verilirken, 6 sirketin de üretim lisansi sona erdirildi.

Öte yandan, Sarj Hizmeti Yönetmeligi kapsaminda 11 sirkete sarj agi isletmeci lisansi verildi. Petrol piyasasinda 1 sirkete ihrakiye (akaryakit) teslimi lisansi, 1 sirkete de isleme lisansi verildi. Sivilastirilmis petrol gazlari (LPG) piyasasinda ise 3 sirketin LPG dagitici lisansi sona erdirildi.

PETROL PIYASASINDA DAGITICI VE BAYI MARJI PAYLASIMINDA DEGISIKLIK YAPILDI

Öte yandan, bir diger EPDK karariyla da petrol piyasasinda dagitici ve bayi marji paylasiminda degisiklik yapildi. Buna göre, dagitici tarafindan her ne ad veya yöntem (sadakat kart, indirim kart, çesitli mobil uygulamalar ve benzeri) ile yapilirsa yapilsin, indirimli satislarda yapilan indirimler dagitici marjindan karsilanacak. Daha önce bu indirimler bayi marjindan karsilaniyordu. 

 


Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °
Pazar 31.5 ° / 19.5 °