Adana Lezzet Festivali coskusu devam ediyor

6. Uluslararasi Adana Lezzet Festivali’nin 2. gününde ziyaretçiler Arda Türkmen, Somer Sivrioglu, Mehmet Yalçinkaya, Danilo Zanna, Türev Uludag, Ebru Baybara Demir ve Ilber Ortayli ile bulustu.

Güncel 9.10.2022 08:00:00 0
Adana Lezzet Festivali coskusu devam ediyor

ADANA (IGFA) -  Adana Valiligi’nin öncülügünde Adana Büyüksehir Belediyesi, ilçe belediyeleri, odalar ve sivil toplum kuruluslarinin is birligi ve sinerjisi ile bu sene 6. kez gerçeklestirilen Adana Lezzet Festivali, beklenildigi üzere ziyaretçi akinina ugradi. Dopdolu bir programla ziyaretçilerinin karsisina çikan lezzet festivali, birbirinden renkli görüntülerin olusmasina nedeni oldu.

BIRBIRINDEN FARKLI ETKINLIKLER
Adana Valiligi’nin liderliginde sehrin tüm dinamiklerinin bir araya gelmesi ile hayata geçen Adana Lezzet Festivali, Türkiye gastronomisi için de önemli bir örnek teskil ediyor. Adana’nin geçmisten gelecege uzanan gastronomisine dikkat çekmeyi amaçlayan Adana Lezzet Festivali, Adana’nin tüm lezzetlerini bir araya getirdigi gibi birbirinden farkli etkinlikleri ile de büyük begeni görüyor.

EKRANLARIN SEVILEN ISIMLERI
 Lezzetin yaninda lezzetin sirlarinin da paylasildigi programlar ziyaretçilerin begenisini topladi. Gün boyu yapilan etkinlikler içinde gastronomi dünyasinin ünlü isimleri Sahrap Soysal, Arda Türkmen, Somer Sivrioglu, Mehmet Yalçinkaya, Danilo Zanna, Türev Uludag, Ebru Baybara Demir yogun ilgi gördü. 

ADANA’NIN KÜLTÜR MIRASI
 180 dönümlük alani kapsayan ve Türkiye’nin en büyük gastronomi festivali olan Adana Lezzet Festivali ikinci günü gastronominin yildizlarinin yani sira ünlü bir tarihçiyi de agirladi. Tarih sayfalarindan ilgi çeken bilgiler paylasan ve kendisine özel anlatim tarziyla büyük begeni gören Ilber Ortayli Merkez Park’ta yer alan amfi tiyatroda “Adana’nin Kültür Mirasi” basligini tasiyan bir konusma gerçeklestirdi. Adana’nin kültürel zenginligine dikkat çeken Ortayli, ziyaretçilerin alkis yagmuruna tutuldu.

GENÇ SEFLER YARISMASI

Günün bir diger dikkat çeken etkinligi ise Genç Sefler Yarismasi oldu. Bu sene ilk kez gerçeklestirilen etkinlikte gelecegin sefleri hünerlerini sergiledi. 
 Coca-Cola’nin Platin, Öztiryakiler’in Ana Mutfak, Lassa’nin Etkinlik Sahnesi Sponsoru oldugu festivalde, Cihangir Kebap&Kaburga, Komili, Doganay, Optimum, Levent Börek, Kütahya Porselen, Pirge, Tostçu Mahmut, Anavarza Bal, Madenci ve Beta Tea sponsor olarak yer aliyor. Uluslararasi Adana Lezzet Festivali’nin düzenlenmesine destek veren kurum ve kuruluslar ise söyle; Kültür ve Turizm Bakanligi, Adana Valiligi, Adana Büyüksehir Belediyesi, Çukurova Üniversitesi, Seyhan Belediyesi, Yüregir Belediyesi, Sariçam Belediyesi, Çukurova Belediyesi, Türkiye Turizm Tanitim ve Gelistirme Ajansi, Çukurova Kalkinma Ajansi, Adana Sanayi Odasi, Adana Ticaret Odasi, Adana Ticaret Borsasi, Adana Haci Sabanci Organize Sanayi Bölgesi, Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odalari Birligi, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED), Türkiye Seyahat Acentalari Birligi (TÜRSAB), Çukurova Turistik Otelciler ve Isletmeciler Birligi (ÇUKTOB), Turizm, Restoran Yatirimcilari ve Gastronomi Isletmeleri Dernegi (TURYID), Çukurova Gazeteciler Cemiyeti, Adana Lokantacilar ve Kebapçilar Odasi (ALKO), Adana Asçilar ve Pastacilar Dernegi (ADAPAD), Çukurova Asçilar Dernegi, Akdeniz Asçilar ve Pastacilar Federasyonu (AKAPAFED), Türkiye Asçilar Federasyonu (TAFED) ve Tüm Asçilar ve Pastacilar Konfederasyonu (TASPAKON).

 


Cumartesi 22.8 ° / 12.4 °
Pazar 23.5 ° / 12.9 °
Pazartesi 24.9 ° / 11.7 °