Sokaklardaki siddet masaya yatirildi

Ankara Büyüksehir Belediyesi ve Milli Düsünce Merkezi is birligiyle gerçeklestirilen “Türkiye’de Siddet ve Çözüm Yollari” konulu sempozyum basladi.

Güncel 9.10.2022 09:20:00 0
Sokaklardaki siddet masaya yatirildi

ANKARA (IGFA) - Ankara Büyüksehir Belediyesi, toplum sagligini ve refahini korumak için gerçeklestirilen sempozyum, panel ve forum gibi etkinliklere ev sahipligi yapmayi sürdürüyor.

Milli Düsünce Merkezi’nin düzenledigi “Türkiye’de Siddet ve Çözüm Yollari” sempozyum Ankara Büyüksehir Belediyesi ev sahipliginde Kuscagiz Aile Yasam Merkezi’nde basladi. 2 gün sürecek sempozyumda davetli konusmacilar ve 50 akademisyen; siddet/kültür, siddet/hukuk,  siddet/pedofili/cinsel yönelimler, cinsiyet ve aile içi siddet gibi konulari konusacak.

YAVAS: “SIDDETIN ÖNLENMESINI KENDIMIZE GÖREV ADDEDIYORUZ”

Sempozyumun açilis konusmasini gerçeklestiren Ankara Büyüksehir Belediye Baskani Mansur Yavas, “Maalesef sokaklardaki siddeti görüyoruz. Trafikte haksiz olana ‘Sen ne yapiyorsun?’ diyemedigi bir devire geldik. Çünkü; haksiz olmasina ragmen mutlaka bir mazeret bulup ‘Sana ne? Senden mi ögrenecegim?’ gibi cevaplarla olayin büyümesine neden olunuyor” dedi.

Kadin cinayetlerine de dikkat çeken Yavas, sunlari söyledi:

“Yine her gün televizyonlarda kadin cinayetlerini görüyoruz. Bunun bir sebebi olsa gerek. Baktigimiz zaman gerçekten ülkemizin ne hâle geldigi konusunda süpheye düsmeye basladik. Hangi insan aldigi egitimle veya alamadigi egitimle bu kadar acimasiz olabiliyor? Iste bunlarin tartismasinin yapilacagi yer burasi. Çok degerli akademisyenlerimiz bu konuda sizleri aydinlatacak. Insallah biz buradaki sunumlari ve anlatimlari da sosyal medya üzerinden paylasmak suretiyle bir nebze katkimiz olursa siddetin önlenmesi açisindan kendimizi mutlu hissedecegiz. Bunu kendimize görev addediyoruz. Yapilacak çalismanin hayirli olmasini, insallah insanlarimiza güzelliklere ve siddetin azalmasina vesile olmasini diliyorum.”

Yavas, konusmasinin ardindan katilimlarindan dolayi Milli Düsünce Merkezi Genel Baskani Hakan Paksoy’a ve Prof. Dr. Iskender Öksüz’e plaketlerini verdi.

TÜRKIYE’DE YASANAN SIDDET OLAYLARI VE ÇÖZÜM YOLLARI MASAYA YATIRILIYOR

Türkiye’de yasanan siddet olaylarinin her boyutunun ve çözüm yollarinin masaya yatirildigi sempozyumda arastirmacilar ve akademisyenler katilimcilarin sordugu sorulari da tek tek yanitlayacak. Alaninda uzmanlar tarafindan sunum ve söylesilerin yapilacagi sempozyum ile toplumsal farkindalik olusturulmasi amaçlaniyor.

Milli Düsünce Merkezi Genel Baskani Hakan Paksoy sempozyumun amacinin siddetin önlemesine katki saglamak oldugunu söyleyerek sözlerine söyle devam etti:

“Mansur Bey’in o güzel konusmasindan ve güler yüzünden sonra bize de bir mutluluk geldi. Insallah bu mutluluk ülkemize de sirayet eder ve biraz daha mutlu insanlarin ülkesi hâline geliriz. 21. yüzyilda karsi karsiya kaldigimiz toplum mühendisligi projesi karsisinda, Türk milleti arasindaki kimlik baglarindaki zayiflamayla biz siddetin magduru hâline geliyoruz. Yoksa insanlar kendi degerleriyle yasadiklarinda gerek milli Türk kimligiyle gerekse de dinî Müslüman kimligiyle ikisi birlestiginde ortaya çok daha mutlu birbirine iliskileri güçlü sevgi dolu, müsamaha dolu, birbirine tolerans gösteren insanlarin yasiyor olmasi gerekiyor. O zaman akademiye, yerel yönetimlere ve genel yönetimlere düsen bu milli kimliginin güçlendirilmesi iken Türkiye'yi Türkiye'nin yönetiminde bu milli kimlikle kavga eden bir durumda yasiyoruz” dedi.

Kadin ve Aile Hizmetleri Daire Baskani Serkan Yorgancilar ise su bilgileri verdi:

“Bugün Kuscagiz Aile Yasam Merkezi’nde Milli Düsünce Merkezi ile birlikte ‘Türkiye’de Siddet ve Çözüm Yollari’ sempozyumu düzenliyoruz. Türkiye’nin çesitli yerlerinden 50’ye yakin akademisyen iki gün boyunca paralel oturumlarla burada Türkiye’deki siddeti çok farkli boyutlariyla tartisacaklar.” 


Perşembe 28.8 ° / 18.3 °
Cuma 30.8 ° / 19.8 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °