DAVUTOGLU: CAMILERIMIZI VE SEHIRLERIMIZI SIYASI TARTISMA KONUSU YAPMAYIN

Gelecek Partisi Genel Baskani Ahmet Davutoglu, “Buradan iktidar sahiplerine net bir mesaj vermek istiyorum. Seçim ortami yaklastikça bu provokasyonlar artabilir. Camilerimizi ve sehirlerimizi provokasyonlar üzerinden siyasi tartisma konusu yapmayin. Bizi

Güncel 9.10.2022 11:43:00 0
DAVUTOGLU: CAMILERIMIZI VE SEHIRLERIMIZI SIYASI TARTISMA KONUSU YAPMAYIN

Gelecek Partisi Genel Baskani Ahmet Davutoglu, “Buradan iktidar sahiplerine net bir mesaj vermek istiyorum. Seçim ortami yaklastikça bu provokasyonlar artabilir. Camilerimizi ve sehirlerimizi provokasyonlar üzerinden siyasi tartisma konusu yapmayin. Bizi yildirmak istiyor olabilirsiniz. Bizi tanirsiniz. Biz 28 Subat’tan yilmamisiz, 15 Temmuz’dan yilmamisiz, biz baskilardan yilmamisiz. Bundan sonra her gittigim ilin en büyük camisinde namaz kilmaya devam edecegim” dedi.

Gelecek Partisi Genel Baskani Ahmet Davutoglu, sosyal medya hesabinda; “Ey iktidar sahipleri; camilerimizi ve sehirlerimizi provokasyonlarla siyasi tartisma konusu yapmayin! Bizi asla yildiramazsiniz” açiklamasi bir video paylasti. 

“EGER BÖYLE BIR PROTESTO VARSA UTANMASI GEREKEN O PROTESTOYU DÜZENLEYENLERDIR”

Davutoglu, 7 Ekim’de Amasya’nin ilçesi Suluova’da Cuma namazi çikisinda "bazi partizanlarin provokasyonlarina ugradigini" söyledi. Davutoglu, “Camiye gelmeyenlerle neden is birligi yapiyorsunuz” sorusunun kendisine soruldugunu kaydetti. Davutoglu, “Camiler bizleri birlestiren Allah’in evleridir. Oraya giren her partiden kardeslerimiz, vatandaslarimiz var. Bana yapilan elestiriyi kabul ederim ama vatandaslarimiz arasinda ‘cami’ temelli bir ayrimi asla kabul etmem. Bu provokasyonlar karsisinda Amasyali kardeslerim ve cami cemaati gerekli tepkiyi verdiler. Ancak basina yansiyan görüntülerden sanki benim camide protesto edildigim gibi bir intibaa dogdu. Eger böyle bir protesto varsa utanmasi gereken o protestoyu düzenleyenlerdir. Camileri siyaset arenasina çevirenlerdir. Simdi soruyorum o provokatörlere: Dün gece rahat uyudunuz mu… Ben Amasyali hemserilerimi bütün bu üzücü olay dolayisi ile tenzih ederim. Onlar bize çok büyük misafirperverlik gösterdi” dedi.

“CAMILERIMIZI VE SEHIRLERIMIZI PROVOKASYONLAR ÜZERINDEN SIYASI TARTISMA KONUSU YAPMAYIN”

Bugün Istanbul’da düzenlenen Erzurum Tanitim Günleri etkinligine davetli oldugunu ancak etkinlige katilmasina engel olundugunu belirten Davutoglu sunlari söyledi:

“Erzurum Tanitim Günleri dolayisi ile Erzurum derneklerinin daveti üzerine katilacagim bir etkinlik vardi. Katilmak üzere yola çiktigimda bir mesaj aldim. Erzurum dernekleri (Erzurum) Vali’sinden ve (Erzurum) Belediye baskanindan gördükleri baski üzerine arkadaslarimizdan benim katilmami ve bir müddet sonra tekrar gelebilecegimi ifade etti… Daha önce ‘Basbakanim’ diye hitap ettikleri bir devlet adamina ‘Eger o gelirse biz gelmeyiz’ diyerek Erzurum derneklerine baski uygulamaya çalistilar. Buradan o veliye, belediye baskanina ve onlarin arkasindaki siyasi iradeye sesleniyorum: Bütün sehirlerimiz hepimizindir. Erzurum Kongresi nasil milletimize aitse Erzurum da milletimize aittir. Buradan iktidar sahiplerine net bir mesaj vermek istiyorum. Seçim ortami yaklastikça bu provokasyonlar artabilir. Camilerimizi ve sehirlerimizi provokasyonlar üzerinden siyasi tartisma konusu yapmayin. Bizi yildirmak istiyor olabilirsiniz. Bizi tanirsiniz. Biz 28 Subat’tan yilmamisiz, 15 Temmuz’dan yilmamisiz, biz baskilardan yilmamisiz. Hiçbir seyden yilmayacagimizi bilirsiniz. Bundan sonra her gittigim ilin en büyük camisinde namaz kilmaya devam edecegim.

“BIZ BIRLESTIRECEGIZ. KIZMAYACAGIZ, ÖFKELENMEYECEGIZ”

Bugünler geçer. Bu iktidar sahipleri tekellerine aldiklari güç ile sehirlerimizi, camilerimizi bölmeye kalkisabilir. Ama biz birlestirecegiz. Kizmayacagiz, öfkelenmeyecegiz. Güzel sözle hitap etmeye devam edecegiz. Bu iki olaydan gerekli derslerin alinacagini ve benzer provokasyonlardan, benzer engellemelerin yapilmayacagini ümit ediyorum. Ama yapilmaya devam ederlerse bilsinler ki biz her camiye, her sehre gitmeye devam edecek, her vatandasimizin gönlünde yerimizi almaya kararlilikla devam edecegiz. Erzurum Valisinin ve Erzurum Belediye Baskaninin bu nezaketsiz tutumu karsisinda Erzurum’un onurunu ve devlet adami ahlakini onlara hatirlatan degerli Il Baskanimiz Isa Mesih Sahin’e, Gelecek gönüllülerine, orada bulunan Erzurumlu hemserilerimize ve konusmasinda Erzurumlular adina bizden özür dileyen çok degerli dostum Erzurum Milletvekilimiz Sayin Naci Cinisli’ye tesekkür ediyorum.”


Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °
Pazar 31.5 ° / 19.5 °