9 bini askin ata yadigari ait oldugu topraklarda

Cumhurbaskani Erdogan, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Istanbul Resim ve Heykel Müzesi Açilis Töreni'nde konustu.

Güncel 9.10.2022 15:19:00 0
9 bini askin ata yadigari ait oldugu topraklarda

ISTANBUL (IGFA) - Cumhurbaskani Erdogan, "9 bin 134 ata yadigari eseri ait olduklari topraklara kavusturduk." dedi.

Istanbul Resim ve Heykel Müzesi'nin açilisinda konusan Cumhurbaskani Erdogan, Cumhuriyet tarihinin en köklü yapilari arasinda yer aldigina dikkati çekerek, binanin elverissiz sartlarindan dolayi müzede yer alan eserler de maalesef zarar gördügünü söyledi.

Ülke genelinde 56 müzeyi ilk kez ziyarete açarken, 18 müzemizi de yeni insa edilen binalarinda bulusturduklarini ifade eden Erdogan, "1937’deki ilk sergide sadece 320 eser varken, bugün Istanbul Resim ve Heykel Müzesi’nin koleksiyonu 10 binin üzerine çikmistir. Nerede bir ata yadigari varsa buluyor, ihya ediyor ve sahip çikiyoruz. 9 bin 134 ata yadigari eseri ait olduklari topraklara kavusturduk" diye konustu.

Göreve geldigimizde 59 olan özel tiyatro sayisinin 428'e yükseldigine de vurgu yapan Erdogan, sanati tekellestiren çarpik bakis açilarini reddettiklerini sözlerine ekledi. 

Ankara'da Onur Sener'in öldürülmesine yönelik de açiklamada bulunan Erdogan, "Faillerin hak ettikleri cezayi almasi için meselenin takipçisi olacagiz. Bunu siyasetin malzemesi haline getirmek, böyle elim bir hadise üstünden farkli hesaplar görmek ne ahlakidir ne insanidir" diye konustu.


Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °
Pazar 31.5 ° / 19.5 °