Halkbank’tan kadin girisimcilere 16,8 milyar TL destek

“Kadin Girisimci Destek Paketi” 139 bin kadin girisimciye yaklasti.

Ekonomi 9.10.2022 16:17:00 0
Halkbank’tan kadin girisimcilere 16,8 milyar TL destek

BOLU (IGFA) - Türkiye genelinde kadin girisimcilerle “Üreten Kadinlar Bulusmalari” çerçevesinde bir araya gelmeyi sürdüren Halkbank, etkinlik dizisi kapsaminda bu kez Bolu’daydi.

Halkbank’in kadin girisimcileri is yasaminda desteklemek üzere gelistirdigi “Kadin Girisimci Destek Paketi” kapsaminda toplam destegi 16,8 milyar TL’ye ulasti.

Bankanin ürün ve hizmetlerini tanitmak üzere kadin girisimcilerle bir araya geldigi “Üreten Kadinlar Bulusmalari” kapsaminda Bolu’da konusan Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, “Yeni fikirleri olan ve bunu hayata geçirmek üzere bankamiza basvuran girisimcileri, alternatif ürünlerimiz beklemektedir. Bu ürünlerimizle basta kadinlar olmak üzere tüm girisimcilerin umutlarina ortak olmaktayiz. Simdiye kadar Türkiye genelinde yaklasik 139 bin kadin girisimciye ulastik. Verdigimiz 16,8 milyar TL kredi destegiyle kadin girisimci ekosisteminin daha da güçlenmesine vesile oldugumuz için mutluyuz” dedi.

Bati ve Orta Karadeniz’in Türkiye ekonomisi için çok önemli bir bölge oldugunu ve bölgedeki girisimleri desteklemeye gayret gösterdiklerini ifade eden Arslan, “70 sube ile faaliyet gösterdigimiz Bati ve Orta Karadeniz Bölgesi’nde, 1.180 kisiyi istihdam etmekteyiz. Amasya, Bartin, Bolu, Çorum, Düzce, Karabük, Kastamonu, Samsun, Sinop, Tokat ve Zonguldak illerimizdeki ekonomik canliligin devam etmesi adina esnaf ve KOBI’lerin finansal ihtiyaçlarina uygun kosullarda çözüm saglamaktayiz. Bati ve Orta Karadeniz Bölgesi’nde bugüne kadar 12 bine yakin kadin girisimciye destek sagladik. Kadinlari is yasaminda desteklemek ve toplumumuzdaki konumlarini daha üst siralara yükseltmek için çiktimiz bu yolda, bölgedeki girisimcilerin toplam kredi hacmi 1,5 milyar TL’ye yaklasmistir" diye konustu.


Perşembe 28.8 ° / 18.3 °
Cuma 30.8 ° / 19.8 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °