CHP GENÇLIK KOLLARI 'SANSÜR YASASI'NI ISTANBUL'DA PROTESTO ETTI

CHP Gençlik Kollari, kamuoyunda ‘sansür yasasi’ olarak bilinen, basina ve sosyal medyaya yönelik yeni yaptirimlar içeren kanun teklifini Istanbul’da protesto etti. Eylemde temsilen okunan haber bülteninde, haberler eksik birakildi. CHP Gençlik Kollari Gen

Güncel 9.10.2022 18:08:00 0
CHP GENÇLIK KOLLARI

CHP Gençlik Kollari, kamuoyunda ‘sansür yasasi’ olarak bilinen, basina ve sosyal medyaya yönelik yeni yaptirimlar içeren kanun teklifini Istanbul’da protesto etti. Eylemde temsilen okunan haber bülteninde, haberler eksik birakildi. CHP Gençlik Kollari Genel Baskani Gençosman Killik, “AK Parti, giderayak geçirmeye çalistigi bu yasayla Türkiye'deki özgürlüklerin önüne geçmeye çalisiyor. Ama tarihteki hiçbir baskici yönetim özgürlüklerin önüne geçmemistir, AK Parti hükümeti de geçmeyecektir” dedi.  

CHP Gençlik Kollari üyeleri, bugün Istanbul Sishane’de bir araya gelerek, TBMM Genel Kurul’daki görüsmeleri süren kanun teklifini protesto etti. CHP Istanbul Milletvekili Özgür Karabat’in da katildigi eylemde, temsilen bir haber bülteni okundu. Bültende, “Türkiye'deki issizlik rakamlari açiklandi. Issizlik, bir an önceki aya göre artis göstererek... Aci gerçegimiz olan kadina siddet bir can daha aldi. 2 yil önce evlendigi... Elektrik ve dogal gaza bir zam daha...” deniler haberler eksik birakildi.

CHP Gençlik Kollari Genel Baskani Gençosman Killik, burada yaptigi açiklamada sunlari söyledi: 

“ONLAR ISTIYOR KI BIZ, ALMANYA BIZI KISKANIYOR ZANNEDELIM: Arkadasimizin gösterdigi, Türkiye’deki gerçeklerin sansürlendigi bir basin bülteniydi. AK Parti’nin ‘sansür yasasi’ ile getirmek istedigi, haberlesme hakkini gasp etmek istedigi durum bu. AK Parti’nin arzu ettigi, enflasyon rakamlarini TÜIK’ten, haberleri A Haber’den, Yeni Safak’tan, seçim sonuçlarini Anadolu Ajans’indan ögrenmemiz. Onlar istiyor ki biz, Almanya bizi kiskaniyor zannedelim, Türkiye büyüyor zannedelim. Ama Türkiye’deki gerçeklik bu sekilde degil. 128 milyar dolarin nereye gittigini, siyasetçilerin mafyayla olan iliskilerini, bir çete liderinden 10 bin dolar rüsvet alan bir milletvekili oldugunu, ISID’in iki askerimizi yaktigini, Sezgin Baran Korkmaz’in siyasetçilerle is birligi yaparak yurt disina kaçirildigini biz, havuz medyasindan, AK Parti'nin istedigi kanallardan ögrenmedik. Sansürlemek istedikleri alanlardan ögrendik. 

AK PARTI'NIN PROPAGANDA AYGITI, EGER BU YASA TAMAMEN UYGULANACAKSA BASTA KAPATILMASI GEREKEN ILK KURUMLAR OLACAKTIR: Isteniyor ki seçimlere onlarin istedigi, onlarin konustugu kanallar izlenerek gidilsin. Isteniyor ki seçimlerde gerçekler konusulmasin, manipülasyonlar konusulsun. AK Parti'nin propaganda aygiti, eger bu yasa tamamen uygulanacaksa basta kapatilmasi gereken ilk kurumlar olacaktir. ‘Ormanlarimiz niye yaniyor, dolar niye artiyor, yumurta neden pahali’ gibi sorulari sormak, bu yasadan itibaren suç haline gelecek. 

SOSYAL MEDYADA ‘GEREGINI YAPIN’ DIYECEKLERI KÖSE YAZARLARI YOK: Rahatsiz olduklari en büyük konu, bütün kamu kaynaklarini akitmalarina ragmen onlarin yandas medyalarini kimsenin izlememesi; herkesin gerçegi, dogrulari sosyal medyada aramak zorunda kalmasi. Bundan çok rahatsizlar. Sosyal medyada, hazir sorularin cevaplandigi prompterlarin oldugu sohbet odalari yok, televizyon yayinlari yok. Gazetecilere ‘Geregini yapin’ diye talimat verecekleri köse yazarlari yok. Sosyal medyada, insanlarin düsüncelerini özgürce ifade ettigi bir ortam var. Iste AK Parti’nin korktugu, bu özgürlükler.  

AK Parti, giderayak geçirmeye çalistigi bu yasayla Türkiye'deki özgürlüklerin önüne geçmeye çalisiyor. Ama tarihteki hiçbir baskici yönetim özgürlüklerin önüne geçmemistir, AK Parti hükümeti de geçemyecektir. Er ya da geç özgürlükler, gerçekler kazanacaktir. 

IKTIDARA GELDIGIMIZDE BU YASAYI ORTADAN KALDIRACAGIZ: Bugün, Meclis’teki sayi çogunluklariyla bu yasayi geçirme yolunda adimlar atiyorlar. Maddeler bir bir kabul ediliyor. Gider ayak yaptiklari bu degisiklik, CHP'nin iktidara geldigi ilk hafta geri döndürülecek. Buradan tüm kamuoyuna söz veriyoruz. Iktidara geldigimiz ilk gün, bu yasanin geri dönmesi için elimizden ne geliyorsa hazirliklara baslayacagiz ve bu yasayi ortadan kaldiracagiz.”


Perşembe 23.4 ° / 16.3 °
Cuma 23.6 ° / 14.7 °
Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °