MUSYANDER seslendi: Köy yolunu yapmadan oy istemeyin

Bingöl merkeze bagli Yamaç Köy yolu, yaklasik 3 ay önce meydana gelen heyelan nedeniyle ulasima kapandi. Söz konusu yolda ilgili kurumlarca incelemeler yapilirken MUSYANDER ve köy sakinleri de yolun kis aylari gelmeden yapilmasi talep ediyor.

Güncel 10.10.2022 11:48:00 0
MUSYANDER seslendi: Köy yolunu yapmadan oy istemeyin

Express Haber / BINGÖL (IGFA) - Birçok köy yolunun söz konusu Yamaç Köy yolundan faydalandigini belirten MUSYANDER, ögrenci ve hastalarin da sikinti yasadigini dile getirdi.

Köy sakinleri adina açiklama yapan Bingöl Yamaç Köyü Sosyal Yardimlasma Dayanisma ve Kültür Dernegi (MUSYANDER) Baskani Alaattin Elaltunkara, bölgedeki köylerin yillardir heyelan nedeniyle sikinti çektigini aktardi.

Baskan Elaltunkara, Yamaç köy yolunu kullanan birçok köy olduguna dikkati çekerek, "Bu köylerimizde yasayan ve ikamet eden köylülerimiz, yillardan beri bu yol sorununu yasamaktadirlar. Sürekli heyelanlar sonucu çöken yolumuz, artik geçici onarimlara da dayanamaz oldu. Bu geçici çözümlerin hiçbir fayda vermedigi görülmüstür. Konuya iliskin Bingöl’deki kamu kurum ve kuruluslarina, siyasilerimize ve ilgili tüm makamlara basvurular yapilmistir. Su an burada ciddi bir ulasim sorunu yasanmaktadir. 9 kilometre olan yol, heyelan sebebiyle dolayli yollardan yaklasik 20 kilometreye çikmaktadir. Bu yöredeki tüm köylere maddi anlamda bir külfet getirmektedir. Köy yolumuzun saglikli olmamasi ve mesafenin uzamasi nedeniyle okula giden ögrencilerimiz ve hastalarimiz sikinti yasamaktadirlar. Toplanmamizin nedeni, basta da belirttigimiz gibi sesimizi yetkililere duyurmak ve Yamaç Köy yolunun kis mevsimine girmeden acilen çözüme kavusturulmasini saglamaktir” diye konustu.

“Seçim dönemlerinde oy isteyen siyasilerin seçim sonrasi köyleri unuttugunu öne süren Alattin Elaltunkara, "4 yildir yilan hikayesine dönen yamaç göletinin bir an önce tamamlanmasini istiyoruz. Yamaç köy yolunu çözüme kavusturmadan köylerimize gelip oy istemeyin. Öncelikle köy yolumuzu insa edin, köylülerimizin yasadigi magduriyeti ortadan kaldirin. Artik yeter. Yamaç köyü yolu ve göleti yapilsin" seklinde çagri yapti.


Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °
Pazar 17 ° / 9.7 °
Pazartesi 17.4 ° / 8.9 °