VELI AGBABA’DAN TÜIK’IN ISSIZLIK VERILERINE TEPKI: “TÜIK’IN ILLÜZYONLA YOK ETTIGI ISSIZLERI ISKUR ORTAYA ÇIKARIYOR”

CHP Genel Baskan Yardimcisi Veli Agbaba, Türkiye Istatistik Kurumu’nun (TÜIK) agustos ayi is gücü verilerine iliskin “ISKUR verilerinde göre agustos ayinda ISKUR’a kayitli issiz sayisi 3 milyon 343 bin kisi. Yani ISKUR’a kayitli issiz sayisi TÜIK’in anket

Güncel 10.10.2022 13:30:00 0
VELI AGBABA’DAN TÜIK’IN ISSIZLIK VERILERINE TEPKI: “TÜIK’IN ILLÜZYONLA YOK ETTIGI ISSIZLERI ISKUR ORTAYA ÇIKARIYOR”

CHP Genel Baskan Yardimcisi Veli Agbaba, Türkiye Istatistik Kurumu’nun (TÜIK) agustos ayi is gücü verilerine iliskin “ISKUR verilerinde göre agustos ayinda ISKUR’a kayitli issiz sayisi 3 milyon 343 bin kisi. Yani ISKUR’a kayitli issiz sayisi TÜIK’in anketle ölçtügü resmi issiz sayisinda 31 bin kisi daha fazla. Bu durumda TÜIK’in illüzyonla yok ettigi issizleri ISKUR ortaya çikariyor” degerlendirmesini yapti.

CHP Genel Baskan Yardimcisi ve Emek Bürolari Koordinatörü Veli Agbaba, Türkiye Istatistik Kurumu’nun (TÜIK) agustos ayi is gücü verilerini iliskin açiklama yapti. TÜIK’in yayinladigi verilere göre; mevsim etkisinden arindirilmis issizlik orani 0,4 puanlik azalis ile yüzde 9,6 oldu. Issizlik orani erkeklerde yüzde 8,2 iken kadinlarda yüzde 12,5 olarak tahmin edildi. Agbaba’nin konuyla ilgili degerlendirmesi söyle:

“Issizlik verilerinde bu ay yine bir TÜIK komedisi adli eserin devamini izledik. TÜIK agustos ayinda issizligin bir önceki aya göre 100 bin kisi azalarak 3 milyon 312 bin kisi oldugunu iddia ediyor. Iddia ediyor. ISKUR verilerinde göre agustos ayinda ISKUR’a kayitli issiz sayisi 3 milyon 343 bin kisi. Yani ISKUR’a kayitli issiz sayisi TÜIK’in anketle ölçtügü resmi issiz sayisinda 31 bin kisi daha fazla. Bu durumda TÜIK’in illüzyonla yok ettigi issizleri ISKUR ortaya çikariyor.

“TÜIK HILEYLE, SIHIRLE ISSIZLIGI BITIRECEGINI HER DÜSÜNDÜGÜNDE KARSISINA DEVLETIN BIR DIGER RESMI KURUMUNUN VERILERI ÇIKIYOR”

Mart 2002 tarihinden temmuz ayina kadar issizlik ödenegine 16.730.002 kisi basvurmusken, agustos ayinda bu sayi tam 140 bin kisi artarak 16 milyon 870 bine çikti. Yani temmuz ve agustos aylari arasinda isten atildigi için issiz kalanlarin sayisindaki artik 140 bin kisi. Ama TÜIK’e göre issizlik agustos ayinda temmuz ayina göre 100 bin kisi azalmis. TÜIK bir veri kurumundan çok artik issizleri yok sayan bir yanilsama kurumuna dönüsmüs durumda. Ayrica TÜIK son bir yilda issizligin 560 bin kisi azaldigini iddia ederken ISKUR verilerinde ise issizligin son bir yilda 149 bin kisi arttigi ortaya çikiyor. Aradaki fark 709 bin kisi. TÜIK hileyle, sihirle issizligi bitirecegini her düsündügünde karsisina devletin bir diger resmi kurumunun verileri çikiyor.”


Cuma 25.2 ° / 14.4 °
Cumartesi 22.8 ° / 12.4 °
Pazar 23.5 ° / 12.9 °