Esnafa yüzde 7,5 oranli kredi! Üniversiteliye ulasim destegi

Cumhurbaskani Erdogan, Kabine toplantisi sonrasinda yaptigi Millete Seslenis konusmasinda, esnafa ve üniversite ögrencilerine yeni müjdeler de verdi. Esnafa, yeni kredi destek paketini açiklayan Erdogan, Halkbank'in 60 ay vadeli yüzde 7,5 oranla 500 bine

Güncel 10.10.2022 20:17:00 0
Esnafa yüzde 7,5 oranli kredi! Üniversiteliye ulasim destegi

ANKARA (IGFA) - Cumhurbaskani Erdogan' baskanligindaki Kabine Toplantisi 3 saat 45 dakika sürdü.

Toplanti sonrasinda kameralarin karsisina geçen Cumhurbaskani Erdogan, "Millete Seslenis" konusmasina geçen haftanin özetini vererek basladi.

"TARIHI ÇAGRI YAPTIK"

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu'nun gündeme getirilen kamuda basörtüsü ile çalisma hakki konusunda önemli degerlendirmelerde bulunduklarini ve tarihi bir çagri yaptiklarini söyleyen Cumhurbaskani Erdogan, "CP Genel Baskani'nin bu konuyu yeniden gündeme getirmesi üzerine özellikle kendi partisi içinde baslayan tartismalar bize basörtüsü konusunda yasakçi bir zihniyetin hala pusuda bekledigini gösterdi" dedi.

Issizlik orani tek haneli rakamlara geriledigini ifade eden Cumhurbasani Erdogan, en yüksek istihdama ulastiklarini söyledi.

ILK EVIM, ILK IS YERIMDE 5 BIN KONUTUN TEMELI 25 EKIM'DE ATILIYOR

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olan "Ilk Evim, Ilk Is Yerim Kampanyasi" ile ilgili su ana kadar 7,2 milyon basvuru yapildigini belirten Erdogan, bugün ilk isyerim ve ilk arsama yönelik basvurularin da alinmaya basladigini duyurdu. Erdogan, planlari onaylanan illerde ve ilçelerdeki hak sahibi vatandaslarin, arsa tapularini Aralik ayindan itibaren alabileceklerini açikladi.

Hazirliklari tamamladiklarini ve arsalarin yüzde 40'inin sehir merkezinde oldugunu kaydeden Erdogan, proje kapsamindaki 50 bin is yerinin ilk etabinin insasina 28 ilimizde 10 bin is yerinin temelini atarak baslayacaklarini belirtirken, 25 Ekim'de ise 5 bin konutun temelini atacaklarini söyledi.

ÜNIVERSITELILERE ULASIM DESTEGI

Üniveriste ögrencilerine de müjde veren Cumhurbaskani Erdogan, ailelerinin yasadigi sehirlerden uzakta egitim-ögretim gören üniversite ögrencilerin okullarina gidis ve dönüsleri için ulasim destegi saglayacaklarini belirtti. Erdogan, yilda iki defa verilecek destek sayesinde yaklasik 150 bin ögrencinin ailelerin yanina gidis dönüslerinde onlara herhangi bir yük getirmeden gidip gelebilmesini temin etmeyi hedeflediklerini söyledi. 

ESNAFA YENI KREDI DESTEK PAKETI

Esnafa, yeni kredi destek paketini açiklayan Cumhurbaskani Erdogan, Halkbank'in 60 ay vadeli yüzde 7,5 oranla 500 bine kadar kredi verecegini söyledi.

"Esnafimiz için Halkbank vasitasiyla 60 ay vadeyle ve yüzde 7,5 faiz oraniyla istifade edebilecekleri 100 milyar liralik bir kredi kampanyasi baslatiyoruz"  diyen Erdogan, "Sadece bununla kalmiyor kredi üst limitlerini 350 bin liradan 500 bin liraya, is yeri edindirme ve tasit kredisi limitlerini de 1 milyon liradan 1,5 milyon liraya yükseltiyoruz. Genç girisimcilerimizin kredi limitini 100 bin liradan 300 bin liraya yükseltirken yas sinirini da 30’dan 35’e çikartiyoruz" diye konustu.


Cuma 30.8 ° / 19.8 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °