Mudanya Mütarekesi’ne ‘uluslararasi’ sempozyum

"Mudanya Mütarekesi'nin 100. Yili Uluslararasi Sempozyumu", T.C. Kültür ve Turizm Bakanligi Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Atatürk Arastirma Merkezi Baskanligi, Bursa Büyüksehir Belediyesi ve Bursa Uludag Üniversitesi is birliginde 11-13 Ekim

Güncel 10.10.2022 17:15:00 0
Mudanya Mütarekesi’ne ‘uluslararasi’ sempozyum

BURSA (IGFA) - Bursa'da 11 Ekim Sali günü baslangici Mudanya ilçesindeki Mütaree Müze Evi'nin açilisi ile yapilacak olan sempozyumda ilk gün oturumlari Montania Hotel’de gerçeklestirilecek.

Prof. Dr. Cafer Çiftçi’nin baskanligindaki oturumda Prof. Dr. Sevtap Demirci “Mudanya’da Türk-Ingiliz Diplomasisi”, Prof. Dr. Serife Bige Sükan “Mudanya Mütarekesi’ne giden yolda Türk-Fransiz Iliskileri”,  Prof. Dr. Mevlüt Çelebi “Italyan kamuoyunda Mudanya Mütarekesi”, Doç. Dr. Esra Özsüer ise “Yunan Temsil Heyeti’nin anilarinda Mudanya Mütarekesi ve Dogu Trakya Sorunu” konularinda sunum yapacak.

Sempozyumda ikinci gün oturumlari Uludag Üniversitesi Prof. Dr. M. Mete Cengiz Kültür Merkezi Piyade Kurmay Yarbay Ilker Çelikcan Salonu, Özel Harekat Polis Memuru Ilyas Kaygusuz Salonu, Jandarma Er Bahadir Aydin Seminer Salonu ve Küçük Seminer Salonu’nda akademisyenlerin konularindaki sunumlariyla gerçeklestirilecek.

 


Perşembe 28.8 ° / 18.3 °
Cuma 30.8 ° / 19.8 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °