GELECEK PARTISI’NDEN SAGLIK BAKANLIGINA TÜRKOVAC SORULARI!

Gelecek Partisi Genel Baskan Yardimcisi Doç. Dr. Selçuk Özdag, Saglik Bakanligi’na cevaplanmasi talebi ile Türkovac asisina iliskin bir takim önemli sorular sordu.

Güncel 11.10.2022 09:41:00 0
GELECEK PARTISI’NDEN SAGLIK BAKANLIGINA TÜRKOVAC SORULARI!

Gelecek Partisi Sivil Toplum ve Halkla Iliskilerden Sorumlu Genel Baskan Yardimcisi Doç. Dr. Selçuk Özdag, 4982 sayili Bilgi Edinme Hakki Kanunu çerçevesinde Saglik Bakanligi’na Türkovac asisina iliskin sorular yöneltti. 
Özdag tarafindan Bakanliga gönderilen, “Türkovac asisi Dünya Saglik Örgütü tarafindan hangi tarihte onay almistir? Onay aldiktan sonra Türkovac, Türkiye’de su ana kadar kaç vatandasimiz tarafindan kullanilmistir? Bugüne kadar Türkovac asisinin tüm dünyaya gönderilecegi/satilacagi duyuruldu, bu baglamda asi, hangi ülkelere kaçar adet gönderildi/satildi ve ne kadar gelir elde edildi?” sorularinin yer aldigi mektubun tam metni söyle:
“Saglik Bakani Sayin Fahrettin Koca tarafindan  22 Aralik 2021'de ‘acil kullanim onayi alindi’ duyurusu yapilan ve kamuoyunda aylarca konusulan Türkovac asisina iliskin 4982 sayili Bilgi Edinme Hakki Kanunu çerçevesinde asagidaki sorularin yanitlanarak tarafima gönderilmesini saygilarimla arz ve rica ederim.

Türkovac asisi Dünya Saglik Örgütü tarafindan hangi tarihte onay almistir?
Onay aldiktan sonra Türkovac, Türkiye’de su ana kadar kaç vatandasimiz tarafindan kullanilmistir?
Bugüne kadar Türkovac asisinin tüm dünyaya gönderilecegi/satilacagi duyuruldu, bu baglamda asi, hangi ülkelere kaçar adet gönderildi/satildi ve ne kadar gelir elde edildi?
Türkovac asisinin Afrika ülkeleri basta olmak üzere geri kalmis ülkelere hibe olarak gönderilecegi söyleniyordu bahse konu ülkelerden kaç tanesine kaçar tane asi gönderildi? Bu ülkelerde bu asi kullanildi mi? Büyük bir sasa ile takdim edilen Türkovac asisinin basari yüzdesini ögrenmek istiyoruz.”


Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °
Pazar 31.5 ° / 19.5 °