Bakan Kirisci, Milletvekili Sezgin'in 'erken ödeme' çagrisini yanitsiz birakti

Tarim ve Orman Bakani Prof. Dr. Vahit Kirisci, IYI Partili Aydin Milletvekili Aydin Adnan Sezgin’in 'pamuk destekleri daha erken ödensin' çagrisini yanitsiz birakti.

Güncel 11.10.2022 18:18:00 0
Bakan Kirisci, Milletvekili Sezgin

ANKARA (IGFA) - IYI Parti Aydin Milletvekili Aydin Adnan Sezgin’in pamuk desteklerine iliskin sordugu sorulara Tarim ve Orman Bakani Vahit Kirisçi’den yanit geldi.

Sezgin’in, 2021 yilinin pamuk desteklerinin ödenmesinde yasanan gecikmeyi gündeme getirerek, pamuk desteklerinin her yil gecikmesi nedeniyle üreticilerin bir sonraki ekimin maliyetlerini karsilamakta sikinti çektigini vurguladigi önergeye verdigi yanitta Kirisçi, 2021 yili desteklerinin Mayis 2022 tarihinden itibaren ödenmeye baslandigini belirtti. IYI Partili Sezgin’in, desteklerin her yilin Subat ayinda ödenmesi talebine Tarim Bakani Kirisçi tarafindan yanit verilmedi.

Tarim ve Orman Bakanligi’ndan gelen yanitlarin yetersiz oldugunu belirten Milletvekili Sezgin yaptigi açiklamada, “Iktidar geçmiste kalmistir, üreticiler çok daha güncel ve yakici sorunlarla bogusmaktadir. Iktidarin, yasanan agir ekonomik krizin kosullarina uygun düzenlemeler yapmasi gerekiyor” ifadelerini kullandi.

IYI Partili Sezgin, pamuk basta olmak üzere tarimsal destekleme ödemelerini yakindan takip etmeye devam edecegini belirterek, “Üreticilerimizin haklarinin korunmasinin takipçisi olacagim” dedi.


Pazartesi 30.9 ° / 17.7 °
Salı 27.5 ° / 16.1 °
Çarşamba 23.5 ° / 16.2 °