CHP'li Özel'den Çelebi'ye 'yaziklar olsun' yorumu

Bursa'ya Mudanya Mütarekesi'nin 100. yil törenlerine katilmak üzere gelen CHP TBMM Grup Baskanvekili Manisa Milletvekili Özgür Özel, bugün AK Parti'ye katilan Bagimsiz Milletvekili Mehmet Ali Çelebi için RTÜK pazarliginin adi oldugunu iddia etti.

Güncel 11.10.2022 18:09:00 0
CHP

BURSA (IGFA)  - CHP Bursa Il Baskanligi'na ziyaretinin ardindan Il Baskani Ismet Karaca ile birlikte parti müzesini gezen Grup Baskanvekili Özgür Özel, burada düzenledigi basin toplantisinda gündeme iliskin görüslerini paylasti.

Özel, türban ve Anayasa tartismalarini da gündemine aldi. Özel, AK Parti'yi elestirdigi konusmasinda "20 yildir iktidardalar. Ve yirmi yil önce iktidara ‘3Y' ile mücadele diye geldi bunlar. Yoksulluk, yolsuzluk ve yasaklarla. Bugün geldikleri yerde yasaklarin daniskasi var. En son sonuncusunu sansür yasasiyla getiriyorlar” diye konustu.

“RTÜK PAZARLIGININ ADI MEHMET ALI ÇELEBI OLMUSTUR”

“Izmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi'nin bugün AK Parti'ye katildigini ilan ettigini belirtere, "Yaziklar olsun" diyen Özel, "Hatirlayin. Bu Mehmet Ali, bir parti degistirince basin mensubu bana soru sormustu. Ben de demistim ki saray operasyonlariyla Cumhuriyet Halk Partisi'nin önünü kesiyor. O dönemde tepki gösterdiler, ne saray operasyonu diye. Nereye geldik günün sonunda? Al sana saray operasyonu. Çok üzücü" dedi.

 

3 aydir RTÜK'te bir üyeligin bos oldugunu animsatan Özel, "Milletvekili sayisina göre dagitiliyor. Düne kadarki sayilara göre o üye IYI Parti'ye düsüyor. Üç aydir RTÜK baskani olacak saray zebanisi Meclis’e yazi yazip, yeni RTÜK üyesini seçin demiyor. Bu arada birileri mezata çikmis, ariyor acaba diyor söyle etine dolgun bir sey bulup da partiye kazandirabilir miyim bir RTÜK üyesi için. O hesabin o pazarliginin adi bugün Mehmet Ali Çelebi olmus arkadaslar. Yarin yaziyi yazarlar RTÜK üyeligine gider. Bir RTÜK üyeligi için birlikte mücadele ettigi, görev yaptigi, kumpaslarla hapis yattigi bazilari hayatini kaybeden arkadaslarini bu süreçte satmistir. Mehmet Ali Çelebi'ye Vahdettin savunucularinin partisinde, yerel seçimleri kaybedecegini görünce Abdullah Öcalan'a mektup yazdiranlarin partisinde basarilar dilerim"diye konustu.

 


Cuma 18.2 ° / 9.7 °
Cumartesi 24.1 ° / 11.8 °
Pazar 23.2 ° / 12.8 °