Manisa Akhisar'da 50 yillik özleme sathi kaplama

Manisa'da yaklasik 50 yildir bir asfalt çalismasi yapilmayan, bugüne kadar geçici tamiratlar yapilan Akhisar ilçesi Hasköy Mahallesi gurup yolunda Manisa Büyüksehir Belediyesi genisletme çalismasinin ardindan sathi kaplama çalismasi gerçeklestirdi.

Güncel 12.10.2022 10:54:00 0
Manisa Akhisar

MANISA (IGFA) - Uzun yillardir asfalt çalismasini bekleyen Akhisar ilçesi Hasköy Mahallesi sakinlerinin özlemine Manisa Büyüksehir Belediyesi son verdi.

Hasköy ile birlikte yaklasik 6 mahallenin gurup yolunda önce genisletme çalismasi yapan Büyüksehir Belediyesi, ardindan gerçeklestirdigi asfalt çalismasiyla vatandaslari konforlu yolla bulusturdu.

Manisa Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Ali Öztozlu da; Yol Yapim, Bakim ve Onarim Dairesi Baskani Kurtulus Kuruçay, Akhisar Muhtarlik Isleri Müdürü Tahsin Arslan, Manisa Büyüksehir Belediyesi Meclis Üyesi Dogan Ensivri, Akhisar Santiye Sefi Murat Ipek, Akhisar Muhtarlar Dernegi Baskani Ihsan Gümüs, Sarniç Mahalle Muhtari Harun Dogan, Kabaagaçkiran Mahalle Muhtari Yüksel Durgut, Durasil Mahalle Muhtari Ali Riza Durmus, Hasköy Mahalle Muhtari Metin Koca ile birlikte mevcut yolda incelemede bulundu. Mahalle muhtarlariyla tek tek selamlasan Manisa Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Ali Öztozlu, çalismalar hakkinda görüs alisverisinde bulundu.

Yürütülen çalismalar hakkinda teknik bilgi veren Yol Yapim, Bakim ve Onarim Dairesi Baskani Kurtulus Kuruçay, “Hasköy Mahallemizde gurup yolunda çalismalarimizi tamamladik. Gördes ilçemize baglayan karayollarina devam eden gurup yolu da 20 kadar mahallemize hizmet vermektedir. Mevcut yolda genisletme çalismalarinin ardindan sathi kaplama çalismasi gerçeklestirdik. 5 buçuk kilometrelik bu güzergâhta, mevcut yol genisligi ortalama 5 metredeyken genisletme çalismasiyla yaklasik 7-8 metre civarina çikardik. Yagmur suyu geçislerini saglayabilmek amaciyla hendek ve koruge boru çalismalarini da tamamladik. Önümüzdeki sezonda da diger mahallerimizde asfalt çalismalarimiz devam edecek. Bu konuda mahalle muhtarlarimizin gösterdigi hassasiyet konusunda tesekkür ediyorum. Çalismalar boyunca arazide bulunarak ekiplerimize de destek verdiler” dedi.


Cuma 30.8 ° / 19.8 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °