Zaytung'dan 'Tarim'a Hatay'dan esprili atif

Hatay Büyüksehir Belediye Baskani Doç. Dr. Lütfü Savas’in kirsal kalkinma projesi kapsaminda hayata geçirdigi organomineral gübre üretimi, Hatayli çiftçilere olumlu yansidi. Sosyal medyada mizahi ve ironik paylasimlar yapan Zaytung, Savas’in Twitter hesab

Güncel 12.10.2022 10:49:00 0
Zaytung

HATAY (IGFA) - Hatirlanacagi gibi Hatay Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Lütfü Savas, kisisel hesabinda söyle bir paylasim yapmisti.

“Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaslari, Izmir Iktisat Kongresi’nde tarim politikasinin temel ilkesini “MILLI EKONOMININ TEMELI ZIRAATTIR.” seklinde belirlemislerdir. Bugün ise geldigimiz noktada bu ilkenin tam tersi uygulamalarin aci sonuçlarini görüyoruz.

Maalesef son 11 yilda tarimda çalisan insan sayisi 36 binlerden 9 binlere düstü, yüzde 74 daralma var. Girdi masraflari artinca üretici tarimdan kaçiyor ve sehre göç ediyor.

Biz bu durumu degistirmek adina Hatay’da 4 yildir kirsal kalkinma projesi ile sözlesmeli tarim yapiyoruz. Türkiye’deki en ucuz ve kaliteli gübreyi üretiyor, çok düsük bir maliyetle çiftçilerimize satiyoruz. Çiftçimize yük binmesin diye de gübreyi istedikleri yerlere gönderiyoruz. Ne mutlu bize ki Hatay’da baslattigimiz çalisma tüm Türkiye’de çiftçilerimize fayda sagladi.

Belediyemizin kirsal kalkinma hamlesinden sonra gübre piyasasinda yaklasik ton basina 1000-1500 TL altina kadar indirime gidildi. Unutulmamalidir ki; Çiftçi kalkinirsa, ülke kalkinir!”

ZAYTUNG’TAN IRONIK PAYLASIM

Zaytung, Savas’in bu tweet dizisini; Hatay Belediyesi'nin gübre üreterek piyasadaki fiyatlari düsürdügünü ögrenen Tarim Bakanligi'nda saskinlik: ''Demek bir seyi üretince fiyati ucuzluyormus? Enteresan...'' seklinde takipçileriyle paylasti.

 


Çarşamba 29 ° / 17.9 °
Perşembe 28.8 ° / 18.3 °
Cuma 30.8 ° / 19.8 °