'Robotik Kodlama' çocuklarin gelecegine yön veriyor

Çocuklarin, ebeveynlerinde veya çevrelerindeki insanlarda gördükleri akilli telefon, tablet ve bilgisayar gibi teknolojik aletler günümüz çagina olan meraklarini artiriyor.

Eğitim 12.10.2022 09:30:00 0

ISTANBUL (IGFA)  - Online egitim platformu GoStudent Robotik Kodlama Ögretmeni Hüseyin Sözen, çocuklarin teknolojiyi pozitif yönde kullanmalari konusunda çesitli uygulamalar ve proje çalismalari oldugunu vurguladi.

Çocuklarin teknolojiyi olumlu yönde kullanmalari konusunda tesvik edilmesi gerektigini belirten Sözen, robotik kodlamanin çocuklar üzerindeki olumlu etkilerini paylasti.

Sözen, robotik kodlamanin çocuklar üzerindeki faydalarinda ilk sirada hayal gücü ve yaraticiliklarin gelistigini söyledi. Kodlama sayesinde çocuklarin, karsilastiklari projelerle neden-sonuç baglami üzerinde analitik düsünme becerilerinin arttigini ifade eden Sözen, "Ögrencilerin üretken düsünme ve problem çözme becerilerinin gelismesini saglar.  Daha kolay ögrenmelerine ve gelisimlerine katki saglamasiyla çocuklarin ve ögrencilerin bilim ve matematik alaninda da daha kolay ögrenirler. Gelecegin mesleklerinde ve birçok is alaninda bir adim önde olmalarini saglar" dedi.


Cumartesi 22.8 ° / 12.4 °
Pazar 23.5 ° / 12.9 °
Pazartesi 24.9 ° / 11.7 °