Aksener'den 'yolsuzlukla mücadele' çagrisi

Aksener

IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener, "Yolsuzlukla mücadele için yasa tekliflerimizi bir bir Meclise getirecegiz. Madem yolsuzlugu halletmeye niyetlisin o zaman ne kadar samimisin görelim bakalim." dedi.

ANKARA (IGFA) - IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener, partisinin TBMM Grup Toplantisi'nda yaptigi konusmada, çekilen çilelerin ve zorluklarla geçen günlerin artik sonuna gelindigini, bu bezirgan saltanatina "dur" diyecekleri güne bir hafta daha yaklastiklarini savundu.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in "yolsuzluk ve rüsvete" iliskin açiklamalarda bulundugunu ifade eden Aksener, sözlerini söyle sürdürdü:

"Bay kriz; rüsveti, yolsuzlugu, yoksullugu engellemenin hazirligi içindeymis. Ne zaman? Iktidarinin 20. yili biterken. Bay kriz, bundan 20 yil önce iktidara gelirken '3Y'nin, yani yolsuzlugun, yoksullugun ve yasaklarin olmayacagi bir Türkiye insa edecegiz.' demisti. Hatta sonraki yillarda da bunu basardiklarini iddia etmisti. Bu arkadasimiz, 20 yil sonra bugün aslinda 'Basaramadik, Türkiye'de yolsuzluk, yoksulluk, yasaklar var.' diyor. Yani aslinda bu sözler, bir vaat degil basarisizligin apaçik itirafidir. Günaydin Sayin Erdogan, sabah seriflerin hayrolsun, 20 yilin sonunda yasadigin bu ilginç aydinlanma için seni yürekten kutluyorum. Evet, rüsvet, yolsuzluk, yoksulluk var ama bir sey daha var."

Aksener, uluslararasi raporlara göre Türkiye'nin yolsuzlukla mücadelede son 10 yilda 180 ülke arasinda, 96. siraya düstügünü, bu duruma sasirmadiklarini söyledi. Ihale yasasini 192 kere degistiren, "besli çete" kavramini gündeme sokan bir zihniyetin, yolsuzlukla mücadele edemeyecegini belirten Aksener, "Yolsuzlugu çözecegini söylüyorsun. Öyle mi? Buyur o zaman, hodri meydan. Yolsuzlugu çözmek bir talimatina bakar" dedi.

"Mesela Hazine arazilerini yagmalayanlari, ihalelere fesat karistiranlari, milletin parasiyla 1 liralik mala 5 lira ödeyenleri ortaya çikarip hesap sorsana" diyen Aksener, "Sayistay raporlarinda izini sürsen bütün failleri görürsün. Hadi bakalim, çöz de görelim. Sayin Erdogan, elinde her türlü imkan var. Ama sen hala laf kalabaligi yapiyorsun. Senin isin, minareye kilif dikmek degil. Senin isin, minarenin yerinde kalmasini saglamak" diye konustu.

Lafa degil, icraata baktigini, bu konuda atilacak adimlara sonuna kadar destek vereceklerini belirten Aksener, "Simdi arkadaslarima talimat veriyorum. Yolsuzlukla mücadele için yasa tekliflerimizi bir bir Meclis'e getirecegiz. Madem yolsuzlugu halletmeye niyetlisin o zaman ne kadar samimisin görelim bakalim. Teklifimize 'evet' deyin, destekleyin, gelin yolsuzlugun üzerine birlikte gidelim. Ama daha önce defalarca yaptiginiz gibi kürsülerden atip, is sözü tutmaya geldiginde yine arazi olacaksaniz, olmaz. Onun için simdiden uyariyorum: Millete 'Yolsuzlugu çözecegim.' diye vaat verip, yasa tekliflerimize 'Hayir.' oyu veren, yalancidir, utanmazdir, yüzsüzdür. Hodri meydan, her hafta bir kanun teklifi verecegiz." dedi.

Cumhurbaskani Erdogan'in bazi açiklamalarini aktaran Aksener, yurt disinda yasayan bir gencin video görüntüsünü partililere izletti.