Türkiye ile Kazakistan arasinda 6 anlasma imzalandi

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ile Kazakistan Cumhurbaskani Kasim Cömert Tokayev'in huzurunda 6 anlasma imzalandi.

Güncel 12.10.2022 17:17:00 0
Türkiye ile Kazakistan arasinda 6 anlasma imzalandi

ANKARA (IGFA) - Iletisim Baskanligi'ndan aktarilan habere göre, Türkiye ile Kazakistan arasinda 6 anlasma imza altina alindi.

Akorda Cumhurbaskanligi Sarayi'ndaki bas basa görüsmenin ardindan Cumhurbaskani Erdogan ve Tokayev, Türkiye-Kazakistan Yüksek Düzeyli Stratejik Isbirligi Konseyi Dördüncü Toplantisi'na baskanlik etti. Toplantinin ardindan, Cumhurbaskani Erdogan ve Tokayev'in huzurunda, iki ülke arasindaki anlasmalarin imza törenine geçildi.

Ticaret Bakani Mehmet Mus ile Kazakistan Basbakan Yardimcisi, Ticaret ve Entegrasyon Bakani Serik Zhumangarin, "Kazakistan Cumhuriyeti Ticaret ve Entegrasyon Bakanligi ile Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanligi Arasinda Teknik Düzenlemeler, Standardizasyon, Metroloji, Akreditasyon ve Uygunluk Degerlendirmesi Alanlarinda Isbirligi Tesis Edilmesine Dair Mutabakat Zapti"ni imzaladi.

"Kazakistan Çalisma ve Sosyal Koruma Bakanligi ile Türkiye Cumhuriyeti Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi Arasinda Isbirligine Iliskin Mutabakat Zapti"na, Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu ile Kazakistan Çalisma ve Sosyal Koruma Bakani Tamara Duysenova imza koydu.

"Kazakistan Cumhuriyeti Kültür ve Spor Bakanligi ile Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanligi Arasinda Kültür Alaninda Isbirligi Mutabakat Zapti"na, Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu ile Kazakistan Kültür ve Spor Bakani Dauren Abayev imza atti.

"Kazakistan Cumhuriyeti Kültür ve Spor Bakanligi ile Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanligi Arasinda Müzeoloji, Anitlarin Korunmasi ve Restorasyonu Alaninda Isbirligi Mutabakati"ni, Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu ile Kazakistan Kültür ve Spor Bakani Dauren Abayev imzaladi.

"Kazakistan Cumhuriyeti Hükûmeti ile Türkiye Cumhuriyeti Hükûmeti Arasinda Saglik Alaninda Isbirligine Dair Anlasma", Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu ile Kazakistan Saglik Bakani Ajar Giniyat tarafindan imzalandi.

Tarim ve Orman Bakani Vahit Kirisçi ile Kazakistan Tarim Isleri Bakani Yerbol Karashokeyev, "Kazakistan Cumhuriyeti Hükûmeti ile Türkiye Cumhuriyeti Hükûmeti Arasinda Veterinerlik Hizmeti ve Gida Güvenligi Politikasi Alaninda Isbirligi Anlasmasi"na imza atti.


Perşembe 28.8 ° / 18.3 °
Cuma 30.8 ° / 19.8 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °