Erdogan: Adil bir baris diplomasi yoluyla saglanacaktir

Kazakistan'in baskentinde "Asya'da Isbirligi ve Güven Artirici Önlemler Konferansi"nda konusan Cumhurbaskani Erdogan, küresel güvenlik mimarisinin daha adaletli bir anlayisla sekillendirilecegini belirterek, adil bir barisin diplomasi yoluyla saglanacagin

Güncel 13.10.2022 10:14:00 0
Erdogan: Adil bir baris diplomasi yoluyla saglanacaktir

ANKARA (IGFA) - Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Kazakistan'in baskenti Astana'daki Asya'da Isbirligi ve Güven Artirici Önlemler Konferansi'nin (CICA) 6. Zirvesi'ne katildi.

Zirve'nin düzenlendigi Bagimsizlik Sarayi'na gelen Cumhurbaskani  Erdogan, karsilama töreninin ardindan çektirilen aile fotografinda yer aldi.

Cumhurbaskani Erdogan, diger liderlerle Zirve'nin genel oturumuna geçti.

Asya'da Isbirligi Konferansi'nda konusan Cumhurbaskani Erdogan, güvenlik, ekonomi ve çevre gibi konulara degindi.

Erdogan'in konusmasinda öne çikanlar söyle:

Insani yardimlarimizi 2021 yilinda 121 ülkeye ulastirdik, 3.1 milyonu geçici koruma altindaki Suriyeliler olmak üzere 4 milyon kisiye ev sahipligi yapmayi sürdürüyoruz. Küresel güvenlik mimarisinin daha adaletli, hakkaniyetli, temsil kabiliyeti yüksek yeni bir anlayisla sekillendirilmesi gerektigine inaniyoruz. Rusya-Ukrayna savasinda hedefimiz sahadaki zorluklara ragmen yakalanan ivmenin devam ettirilerek bir an önce akan kanin durmasini saglamaktir. Adil bir barisin diplomasi yoluyla saglanabilecegini hep söylüyorum. Savasin etkilerinin giderilmesi için sarf ettigimiz yogun çabalar da tüm dünyanin takdirini kazanmistir. Geçen ay gerçeklestirilen esir takasi bu yönde kaydedilmis somut bir basaridir. Sürdürülebilir enerji konusu tüm dünyada yine gündemin üst siralarina yerlesmistir. Esim Emine Erdogan ile birlikte Sayin Guterres tarafindan Eylül ayinda imzalanan küresel atik yönetimi konusundaki niyet beyani adeta bir yol haritasi niteligi tasimaktadir.

 


Çarşamba 23.3 ° / 10.8 °
Perşembe 23.4 ° / 12.8 °
Cuma 25.1 ° / 14.6 °