KYK BORÇLARININ FAIZLERININ SILINMESI"NI DE IÇEREN TORBA KANUN TEKLIFININ GÖRÜSMELERI BASLADI

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu'nun sik sik gündeme getirdigi Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) borçlarinin faizlerinin silinmesi düzenlemesinin de içinde oldugu torba kanunu teklifi görüsülmeye baslandi. Toplantisi önce

Güncel 13.10.2022 16:13:00 0
KYK BORÇLARININ FAIZLERININ SILINMESI

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu'nun sik sik gündeme getirdigi Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) borçlarinin faizlerinin silinmesi düzenlemesinin de içinde oldugu torba kanunu teklifi görüsülmeye baslandi. Toplantisi öncesinde CHP Milletvekili Süleyman Girgin, "Holdinglerin vergileri bir gece yarisi sifirlanirken isçinin sirtindaki vergi yükü giderek artiyor. Vergi dilimleri mutlaka küçültülmelidir. Çünkü giderek isçinin ekmegi küçültülüyor. Bu konuda torbada bununla ilgili hiçbir düzenleme yok" yazili dövizlerini de göstererek açiklama yapti.

AKP tarafindan TBMM Baskanligi'na sunulan ve KYK borçlarinin faizlerinin silinmesini de kapsayan "Gelir Vergisi Kanunu ile Bazi Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Degisiklik Yapilmasina Dair Kanun Teklifi" Plan ve Bütçe Komisyonu'nda bugün görüsülmeye baslandi. 

CHP Mugla Milletvekili Süleyman Girgin; komisyonda toplanti öncesinde yaninda getirdigi, "Isçinin sirtindaki vergi yükü büyüdükçe büyüyor", "Dilim dilim soyuluyoruz, vergi dilimi soygununa son", "Gelirde adalet, vergide adalet", "Gerli vergisi dilimi güncellensin" yazili dövizleri göstererek, vergi sisteminin düzenlemesi çagrisi yapti. 

Girgin; "Holdinglerin vergileri bir gece yarisi sifirlanirken isçinin sirtindaki vergi yükü giderek artiyor. Vergi dilimleri mutlaka küçültülmelidir. Çünkü giderek isçinin ekmegi küçültülüyor. Bu konuda torbada bununla ilgili hiçbir düzenleme yok. Bunun mücadelesini her zeminde vermeye devam edecegiz. Gelirde adalet, vergide de adalet bekliyoruz. Isçilerin talebi, gelir vergisi diliminin güncellenmesidir. Bu konu ile ilgili TÜRK-IS ve DISK gerekli girisimlerde de bulunmustur. Plan ve Bütçe Komisyonu'nda ve Genel Kurul'da isçilerin gelirlerinden vergi dilimlerini büyüten bir düzenleme mutlaka bekliyoruz" diyerek teklifin içerigini elestirdi. 

Plan ve Bütçe Komisyonu Baskani Cevdet Yilmaz, yeni dönemin ilk toplantisi öncesinde milletvekilleri ile tokalasarak hayirli olmasi temennisinde bulundu.


Cuma 30.8 ° / 19.8 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °