Izmir'de Efes Selçuk'un bütçesine oy birligi onay

Efes Selçuk Belediye Meclisi Ekim Ayi Toplantisi yapilan üçüncü oturumla tamamlandi. Efes Selçuk Belediyesi 2023 Yili Tahmini Bütçesi belediye meclisinden oy birligiyle geçti. Efes Selçuk Belediye Baskani Filiz Ceritoglu Sengel, gerçeklestirilen çalismala

Ekonomi 14.10.2022 11:57:00 0
Izmir

IZMIR (IGFA) - Izmir'in Efes Selçuk Belediye Baskani Filiz Ceritoglu Sengel, bütçe hazirlanma süreci hakkinda meclisi bilgilendirdi.

Efes Selçuk Belediyesi'nin sosyal yardim giderlerinin sadece Sosyal Yardim Isleri Müdürlügü bütçesi ile sinirli olmadigini belirten Baskan Ceritoglu Sengel; “2019’dan bu yana bir spor kulübü diyor ki; bizim sporcularimizin esofmani yok. Onlar da aslinda sosyal yardimdir ama bütçesi Sosyal Yardim Isleri’nden degil Kültür Müdürlügü’nden çikar. Sosyal Yardim Isleri Müdürlügü bünyesinde Efeslim Kart, Efesli Bebeler Projesi var. Bir de bizim Sosyal Yardim Isleri Müdürlügümüz altinda olmayan Çevre Saglik ve Iklim Degisikligi Müdürlügü bünyesinde olan as evimiz var. As evimizin yaptigi çalismalari da sosyal belediyecilik bünyesinde degerlendiriliyoruz” dedi.

Sosyal belediyecilik noktasinda tasimali egitime verilen destegin ayri bir yeri oldugunu belirten Baskan Ceritoglu Sengel; “Sosyal yardim noktasinda 4+4+4 egitim sisteminde köylerde kapatilan okullarda 18 yas alti herkes bizim için çocuktur. O çocuklari yatirdigimiz paralarla okullarina tasiyoruz. Milli Egitim ya ihaleye çikacak ya da bize ihaleye çikma yetkisi verecek. Hayir dedikleri için bunu herkesin parasini banka hesaplarina yatiriyoruz. Sosyal yardim isleri konusunda Içisleri Bakanligi’nin son 10 yili anlattigi raporda yaziyoruz. Içisleri Bakanligi iki müfettisinin belediyemizin son 10 yilini inceledi. Son 10 yili incelemesinin sonucunda; “Filiz Ceritoglu Sengel döneminde kurumsallasmaya sahip olan Efes Tarlasi Yasam Köyü’nden tutun da yapilmis olan bütün çalismalara kadar tam bir sosyal belediyecilik örnegi gösterilmistir diye müfettis raporumuz var” dedi.

 NITELIKLI ETKINLIKLER YAPIYORUZ

Efes Selçuk Belediyesi tarafindan düzenlenen ve Kültür ve Sosyal Isler Müdürlügü’nün bütçesinden yapilan festival, senlik ve her türlü etkinligin kent açisindan büyük önem tasidigina deginen Baskan Ceritoglu Sengel; “Yaptigimiz festivallerde Gökçealan’in üzümü meshur diyoruz ki, Gökçealan’in kadinlari bu üretici pazarina gidecek ve onlar kendi paralarini kendileri kazanacak. Hem Gökçealan’in üzümünü senlendiriyoruz hem de orada yasayan üreticilere kazanç sagliyoruz. Seftali Senligi’nde de ayni seyi yapiyoruz. Yaptigimiz seyi üç bes kisiye yapmiyoruz. Youtuberlari, influencerlari ve sanatçilari çagiriyoruz. Zeytinköy Nar senligimiz var mesela. Orada yasayan nar üreticimiz istiyor. Orada da üreticilerimize para kazandiracagiz. Biz kaliteli etkinlikler yapiyoruz. 5 Ekim Dünya Ögretmenler Günü’nde Türkiye’nin en önemli egitimcilerini çagiriyoruz. Ögretmenlerle birlikte panel yapiyoruz. Buraya Siyaset Okulu’nu getiriyoruz ve halka açiyoruz. Kent Bellegimiz süs diye durmuyor orada. Kentin bellegine hakim olsun her zaman islevi olan bir yer olsun diye yaptik. Kent bellegimizde çalisanlara da tesekkür ediyorum. Orada müthis konferanslar veriliyor. Efes Selçuk artik civil civil bir yer oldu” dedi.


Pazar 17 ° / 9.7 °
Pazartesi 17.4 ° / 8.9 °
Salı 19 ° / 9 °