Üretim Askiyla Tarladan Seraya Indiler

BASKAN ALTINOK ÇIFTÇI KADINLARI SÜRPRIZLE KARSILADI

Ekonomi 16.10.2022 14:56:00 0
Üretim Askiyla Tarladan Seraya Indiler

BASKAN ALTINOK ÇIFTÇI KADINLARI SÜRPRIZLE KARSILADI

 

Keçiören Belediyesi tarafindan 15 Ekim Dünya Çiftçi Kadinlar Günü dolayisiyla tarimsal üretimde sürekliligin ve kadin çiftçinin önemine dikkat çekmek için düzenlenen ‘Serada Üretim Teknikleri’ konulu egitim programina Baskan Altinok sürpriz bir kutlamayla katildi. Keçiörenli çiftçi kadinlara yönelik düzenlenen egitim programinda Baskan Altinok’un yani sira AK Parti Ankara Il Baskani Hakan Han Özcan, MHP Ankara Il Baskani Turgay Bastug, AK Parti Keçiören Ilçe Baskani Zafer Çoktan da yer aldi.

 

Ankara ikliminde ilkbahardan sonbahara kadar tarimsal üretim serüvenini sürdüren Keçiören Kösrelik ve Güzelyurt köylerindeki çiftçi kadinlar egitim azmiyle tarladan seraya indi.

 

Kisin, kendi imkânlariyla bahçelerine kurduklari serada üretim yapmak için Keçiören Belediyesinden egitim destegi isteyen çiftçi kadinlarin talebi geri çevrilmedi. 15 Ekim Dünya Çiftçi Kadinlar Günü’ne özel ‘Serada Üretim Teknikleri’ konulu egitim programiyla çiftçi kadinlara üretim yapmanin teknikleri uygulamali olarak ögretildi. Bu kapsamda Keçiören Belediyesi Ziraat Mühendisi Selman Gündag çiftçi kadinlara sera kurma, bitki üretme ve verim almanin püf noktalarini anlatti. Çiftçi kadinlar da merak ettikleri sorularin yanitini bu egitim sayesinde ögrenme firsati buldu. Kis mevsiminde üretimlerini kesintisiz sürdürmek isteyen çiftçi kadinlar günün sonunda aldiklari egitimin ve sürpriz kutlamanin mutlulugunu yasadi.

 

Keçiören Belediye Baskani Turgut Altinok seradaki egitimin sonunda, çiftçi kadinlarin 15 Ekim Dünya Çiftçi Kadinlar Günü’nü kutlamak için hazirlattigi saksida lavanta ve mis kokulu lavanta keseleriyle onlarin karsisina çikti. Keçiören Ovacik Mahallesi’ndeki akilli serada gerçeklestirilen egitime Keçiören Belediye Baskani Turgut Altinok’un yani sira AK Parti Ankara Il Baskani Hakan Han Özcan, MHP Ankara Il Baskani Turgay Bastug, AK Parti Keçiören Ilçe Baskani Zafer Çoktan da katildi. Kadinlari bu özel günde tebrik eden Baskan Altinok çiftçiye destek vermeye devam edeceklerini kaydetti.

 

Uygulamali olarak ekim ve dikim yöntemlerinin de gösterildigi egitim ve kutlama programinda kadinlara çesitli ikramlarda da bulunuldu.

 

Baskan Altinok ve AK Parti Ankara Il Baskani Hakan Han Özcan salatalik ve biber dikimi yaparak tarimsal üretimin önemine dikkat çekti.

 

Keçiören Kösrelik Köyü Muhtari Mustafa Yaman ve Güzelyurt Köyü Muhtari Mustafa Sinan Öztürk de desteklerinden dolayi Keçiören Belediye Baskani Turgut Altinok’a tesekkür etti.


Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °
Pazar 17 ° / 9.7 °
Pazartesi 17.4 ° / 8.9 °