GÜRCISTAN’DA TUTUKLU OLAN GALIP ÖZTÜRK ADINA ISTANBUL’DA VAKIF KURULDU

Halen Gürcistan’da tutuklu bulunan Metro Holding Kurucu Yönetim Kurulu Baskani Galip Öztürk adina Istanbul’da kurulan vakif, mahkeme tarafindan tescil edildi. Toplam 22 çocugu bulunan Öztürk’ün 7 kizi ve oglu ile Gürcistan’daki muhasebe müdürü Raul Kakhad

Güncel 16.10.2022 22:03:00 0
GÜRCISTAN’DA TUTUKLU OLAN GALIP ÖZTÜRK ADINA ISTANBUL’DA VAKIF KURULDU

Halen Gürcistan’da tutuklu bulunan Metro Holding Kurucu Yönetim Kurulu Baskani Galip Öztürk adina Istanbul’da kurulan vakif, mahkeme tarafindan tescil edildi. Toplam 22 çocugu bulunan Öztürk’ün 7 kizi ve oglu ile Gürcistan’daki muhasebe müdürü Raul Kakhadze'nin kurucusu oldugu vakif, “Galip Öztürk soyundan gelen aile bireylerinin ve aile disinda kalan kurucu üye Raul Kakhadze ve ailesinin ihtiyaç sahibi bireylerinin ihtiyaçlarinin karsilanmasi ile bunlar haricindeki ihtiyaç sahiplerine egitim, saglik vd. konularinda hayir yapmak” amaciyla kuruldu.

Metro Holding’in kurucusu Galip Öztürk adina Istanbul’da vakif kuruldu. Beykoz 2. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin 07/07/2022 tarihli ve E:2022/124, K:2022/214 sayili karari ile vakfin kurulusu kesinlesti.

7 KIZI, OGLU VE MUHASEBECISI VAKIF KURUCUSU

‘Galip Öztürk Vakfi’, toplam 90 bin TL malvarligi ile Galip Öztürk’ün 7 kizi ve oglu ile Gürcistan’daki Metro Avrasya Investment Georgia sirketinin muhasebe müdürü Raul Kakhadze tarafindan kuruldu. Vakif kurucusu isimler söyle:

“Lara Öztürk, Oguzhan Öztürk, Çagla Öztürk, Çigdem Öztürk Pulatoglu, Ayten Öztürk Ünal, Fatma Öztürk Gümüssu, Yagmur Öztürk, Erkut Öztürk, Raul Kakhadze”

“SOYUNDAN GELEN AILE BIREYLERININ IHTIYAÇLARININ KARSILANMASI”

Mahkemenin kararinda, vakfin kurulus amaci söyle tanimlandi:

“Galip Öztürk soyundan gelen aile bireylerinin ve aile disinda kalan kurucu üye Raul Kakhadze ve ailesinin ihtiyaç sahibi bireylerinin ihtiyaçlarinin karsilanmasi ile bunlar haricindeki ihtiyaç sahiplerine egitim, saglik vd. konularinda hayir yapmaktir.”

Vakfin sona ermesi veya tasfiyesi halinde, borçlar kapatildiktan sonra kalan malvarligi ve haklari ise Haci Ismail Öztürk Egitim ve Sosyal Dayanisma Vakfi’na devredilecek.

TOPLAM 22 ÇOCUGU VAR

Galip Öztürk’ün halen tutuklu bulundugu Gürcistan’in baskenti Batum’da yasayan esi Kristina Öztürk ile birlikte, tasiyici annelerle edindikleri 22 çocuklari bulunuyor. Öztürk’ün Gürcistan’da 500 milyon dolarlik malvarligi oldugu belirtiliyor.

TÜRKIYE'DE DE YARGILANIYOR

Galip Öztürk hakkinda Türkiye’de de Sermaye Piyasasi Kanunu’na muhalefet, nitelikli yagma, kisiyi hürriyetinden yoksun birakma, adam öldürme gibi suçlardan, farkli asamalarda halen devam eden yargilamalar bulunuyor.


Cumartesi 22.8 ° / 12.4 °
Pazar 23.5 ° / 12.9 °
Pazartesi 24.9 ° / 11.7 °