TUNCAY ÖZKAN'DAN CUMHURBASKANI ERDOGAN'A 'KADER' TEPKISI: “HEPSI MI KADER, HEPSI MI FITRAT”

CHP Genel Baskan Basdanismani Tuncay Özkan, Bartin’da 41 isçinin yasamini yitirdigi maden faciasinin ardindan “Biz, kader planina inanmis insanlariz” diyen Cumhurbaskani Erdogan’a, sosyal medya hesabinda yayinladigi video ile tepki gösterdi. Videoda, Erdo

Güncel 17.10.2022 16:56:00 0
TUNCAY ÖZKAN

CHP Genel Baskan Basdanismani Tuncay Özkan, Bartin’da 41 isçinin yasamini yitirdigi maden faciasinin ardindan “Biz, kader planina inanmis insanlariz” diyen Cumhurbaskani Erdogan’a, sosyal medya hesabinda yayinladigi video ile tepki gösterdi. Videoda, Erdogan’in maden facialarinin ardindan yaptigi benzer açiklamalara yer veren Özkan, “Hapsi mi kader, hepsi mi fitrat” diye sordu.

CHP Izmir Milletvekili Tuncay Özkan, Bartin’in Amasra ilçesindeki maden faciasinin adindan “Biz, kader planina inanmis insanlariz” diyen Cumhurbaskani Erdogan’a tepki olarak bugün sosyal medya hesabinda bir video yayinladi.

Tuncay Özkan’in “Hapsi mi kader, hepsi mi fitrat” mesajiyla yayinladigi videoda, Erdogan’in Amasra’da söyledigi “Birileri bununla dalgasini geçebilir ama önemli degil. Biz, kader planina inanmis insanlariz” sözleri yer aldi. Videoda, Erdogan’in, 2010 yilinda Zonguldak’taki Karadon maden ocaginda yasanan facianin ardindan söyledigi su sözlerine yer verildi:

 “Bu meslegin kaderinde maalesef bu var. Bu meslege giren kardeslerim de zaten girerken bu meslegin içerisinde bu tür seylerin olabilecegini bilerek giriyorlar.”

Videoda, bir yurttasin, “‘Özel sektör’ dedi özel oldu. Alsin Tayyip Erdogan. 30 tane delikanli asagida duruyor” dedigi görüldü.

Videoda, “Tarih 13 Mayis 2014, yok olan 301 can, ates düsen yüzlerce ev; aci, korku ve çaresizlik” sözlerinin duyuldugu sirada, Türkiye ve dünya tarihini en büyük maden facialarindan birisi olan Manisa Soma’da yasananlara yer verildi. Videonun Manisa Soma faciasi kisminda, maden girisinin üzerinde “Önce is güvenligi” yazisinin yer almasi dikkat çekti.

Videoda, Erdogan’in Soma’da yaptigi su açiklama da yer aldi:

“Bir defa bu tür kömür ocaklarinda, madenlerde bu olanlari lütfen buralarda hiç bu tür olaylar olmaz diye yorumlamayalim. Bunlar olagan seyler. Bakin, literatürde ‘is kazasi’ denilen bir olay var. Bu sadece madenlerde olur diye bir sey yok. Baska islerde de olur. Is kazasi. Bunun yapisinda, bunun fitratinda bunlar var.”

Videoda, Erdogan’in Amasra’da sarf ettigi “Ne bugünü ne yarini hiçbir zaman ne yapmayacaktik? Bunlar her zaman olacaktir, bunu da bilmemiz lazim” sözler de yer aldi.

Videoda, Amasra’daki facianin ardindan A Haber’in canli yayinda Çinli bir mühendis ile yapilan röportaja da yer verildi. Bu röportaj kamuoyunda büyük tepki çekmisti.

Videoda, AKP iktidarlari döneminde yasanan maden facialarina iliskin, “2002-2022 yillari arasinda en az bin 989 maden isçisi hayatini kaybetti” bilgisi paylasildi.

Videoda, bir madencinin cenazesinde, madencinin ablasinin Erdogan’a, “Kardesim 10 gün önce, 15 gün önce, ‘Burada gaz kaçagi var’ demisti. ‘Patlatacaklar bizi burada’ demis. Nasil ihmal oldu? 10-15 gün önce söylemis, kardesimin içine dogmus” sözleri de yer aldi. Video, “Hepsi mi kader” yazisiyla son buldugu görüldü.


Cuma 25.2 ° / 14.4 °
Cumartesi 22.8 ° / 12.4 °
Pazar 23.5 ° / 12.9 °